Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 16 март 2017 г.

Възникна неприятен проблем с депозита на Народна библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"



Здравейте, уважаеми г-н Николов (или Христов), не зная точно до кой пиша, щото имейлът е с друго име,

Моят човек в София, който носи списанията ИДЕИ и ХУМАНУС в депозита на Народната библиотека твърди, че е занесъл всичките книжки и предполага, че щом като пишете, че еди-кои си книжки ги няма, те най-вероятно са... загубени! Но да допуснем такова нещо, че книжките са загубени в депозита на Народната библиотека ми се вижда абсурдно, по тази причина той обеща да дойде и да разговаря отново лично с Вас и заедно да осмислите и да обсъдите какво точно евентуално е станало, аз смятам, че той няма да злоупотреби и да не ги занесе (той е от създателите на списанието и също като мен знае, че е безкрайно важно за нас, като издатели, списанието да го има в Народна библиотека и в други библиотеки).

Разбира се, ако не се намерят тия загубени книжки, ще ни се наложи дори да правим допечатки, но бъдете сигурен, че ще направим даже и невъзможното за да ги доставим за депозита на Народната библиотека. (В момента нямаме толкова бройки за да дадем отново за депозит, тия тиражи са вече изчерпани.) Така че моля да не задействате този параграф от закона, по който можете да ни глобите, ако направите това, ако ни наложите глоба, съвсем ще ни разорите, ние едва-едва с лични средства издаваме това списание, а сме бедни хора, аз примерно съм учител по философия в гимназия. И освен това съм голям глупак че се занимавам с такива работи като издаване на списания, ама това е отделна тема, любима най-вече на моята многострадална съпруга.

Простете че се наложи да Ви пиша за тия неща, но държа да знаете, че съм отговорен човек и ще спомогна за това възникналия проблем да бъде решен. Живот и здраве да е, в най-скоро време ще го решим!

Хубав ден Ви желая!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: