Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 април 2017 г.

15 кратки, но изключително силни мисли на великия Чърчил



Песимистът вижда трудността във всяка възможност; оптимистът вижда възможността във всяка трудност.

Народът, забравил своето минало, е проиграл своето бъдеще.

Даже най-ослепителната светлина не може да съществува без сянката.

Всяка криза поражда нови възможности.

Соколът се вдига високо когато лети срещу вятъра, а не по вятъра.

Глупав е човекът, който никога не мени своето мнение.

Хората прекрасно могат да пазят тайните, които не знаят.

Най-великият урок на живота е че и глупаците понякога са прави.



По-лесно е да управляваш нация, отколкото да възпитаваш четири деца.

Война е когато за интересите на други загиват съвършено невинни хора.

Ние живеем във време на големи събития и на съвършено малки хора.

С нищо друго няма да завоюваш такъв авторитет както със спокойствието.

Най-хубавият начин да си развалиш отношенията е да започнеш да ги изясняваш.

Когато двама се бият печели трети.

Сър Уинстън Чърчил (Sir Winston Leonard Spencer-Churchill)

ДОБАВКА:

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill's speech in the University of Zurich, 1946 - Part 1 (English)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Не знам защо толкова много харесвате Чърчил, който е надценен държавник. Първо, той е бил почти патологичен българомразец, второ именно при него Британия губи колониите и с това величието си, трето е бил алкохолик, четвърто е живеел финансово над възможностите си и е бил потънал в дългове. Имал е известен литературен талант, но историческите му трудове са полудилетантски и неиздържани научно.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебистки пропагандист, харесвам Чърчил щото е личност от голям и при това духовен мащаб, което Вие, разбира се, не можете да оцените по понятни причини. Съзнанието Ви е така клиширано, че не можете да приемете нищо, което е различно от бедната Ви клиширана представа.

Анонимен каза...

Банален си,паднал Ангеле,с тези таварищчи и другарки,при положение,че си учил в СССР философия по комунистически времена,средователно си имал връзки в партията да те пратят,а си станал дървен философ с комплекси-всеки с различно мнение от твоето е тъп,прост,невеж, задължително комунист,само ти си гениален и богоподобен,арогантен утопист и демократ,не може да се води спор с теб,запъваш се като магаре на мост.Хайде обясни ми сега как съм под нивото ти хаха затова никой не иска вече да общува с теб и те имат за смахнат.А Чърчил е факт,че е обикновен пияница и българомразец,разпокъсал България и подарил земите ни на съседните страни,о,предостойни,просветлени "патриоте",премъдри небесен Ангеле.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч комуноид, първо Чърчил бил "надценен държавник", имащ "някакъв литературен талантец", но книгите му били "посредствени" и "ненаучни" (Чърчил е Нобелов лауреат по литература!). След това моя милост бил не знам си какъв. Очевидно се мъчиш да си избиваш комплекса за малоценност, а знаем, че некадърни и посредствени хора точно на тази основа почват да завиждат на всички ония, които несъмнено ги превъзхождат. Дай да видим какво си написал, таваришч, за да можем да оценим качествата ти сами, не е нужно да се мериш с мен или с... Чърчил, а фактически да си пълен некадърник и нещастник. Вярно, неприятно е да си чак толкова некадърен, че да се срамуваш от собственото си име, твоята не е завиждане, но като си нещастник, поне не се мери с качествени хора, с личности, а търси някои, които са по-безлични даже и от тебе, тогава ще почнеш да се пъчиш с основание: ведь може и да си безличник, но ето, има още по-безлични от тебе.

Анонимен каза...

Третият пост не е от мен, но съм съгласен със съдържанието. Този култ към Чърчил е съвсем неоправдан, няма значение, че е Нобелов лауреат. Нобелови награди са раздавани на мнозина, които не са го заслужавали, вкл. на Айнщайн, който е един съвсем посредствен физик, а теорията му е напълно сбъркана. Вие забравяте, че аз знам ВСИЧКО и мога МНОГО. Чел съм различни биографии на Чърчил и те с нищо не могат да ме впечатлят. Въобще аз знам биографиите на ВСИЧКИ известно хора в историята наизуст. Но никой не Ви пречи да си създавате фалшиви кумири, щом г така сте решили, така че продължавайте да боготворите сър Уинстън.

Анонимен каза...

Ама как па бълхари ми пишат за Чърчил и дори имат мнение, прадставлюваш ли си, умилително ми е, AIG... Те не са в час и с още един негов подпис и ще лапат комунизъм още 100 години, егати и абдалите (турска дума, добре разбираема от бай ганьовските будали, турска дума)...

Ангел Грънчаров каза...

На кагебисткия пропагандист, дето знаел ВСИЧКО и можел МНОГО, не вярвам НИЩО понеже сам се срамува от собствената си личност и затова я крие, което казва именно ВСИЧКО за това колко той струва като личност - и като ценности. Човек, който няма достойнството да застане с името си зад това, което казва, е единствено мерзавец, подлец и страхливец...