Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 4 април 2017 г.

Утре, 5 април, протестът ми за свобода в образованието и против политическите репресии на другоячемислещите учители се пренася в София, пред сградата на МОН!Утре, 5 април, от 10 часа сутринта ще протестирам пред сградата на МОН в София. Съобщавам това на софийските си приятели. Протестът ми ще бъде от 10 до 11 часа, след това имам друга работа, а именно участие в заседание на Комисията за защита от дискриминация, то е срещу 6 директори на училища в Пловдив, които преди повече от година в знак на солидарност с опраскалата ме директорка на ПГЕЕ-Пловдив самоволно ме лишиха от преподавателски права.

Борбата ми с представителите на всевластната образователна бюрокрация - министерска и директорска - както забелязвате не е от вчера и е направо безпощадна!

Та който иска от софийските ми приятели може да дойде да ме подкрепи на протеста пред сградата на МОН, тя е в близост до Президентството, срещу Министерския съвет, нали се сещате къде е?

С това съобщение уведомявам пък пловдивските си приятели, че по същата тази причина няма да бъда утре на обичайното място на протеста си в Пловдив, а именно там, на тротоара, до централния вход към двора на ПГЕЕ-Пловдив (ТЕТ-ЛЕНИН) откъм Пещерско шосе. Но на следващия ден, 6 април, живот и здраве да е само, в обичайното време от 11 до 14 часа ще бъда пак там!

ЗАБЕЛЕЖКА: Това съобщение, разбира се, не се отнася до медиите, обслужващи интересите на образователната бюрократична мафия. Нека тия прислугващи медии да продължават да се правят на разсеяни и да работят за натрапване на впечатлението, че протестите на граждани като мен, на които им е писнало от беззаконията, даже изобщо, ама съвсем изобщо не са се и случвали, нали така?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Едно от най-важните професионални качества на ДОБРИЯ директор на средно училище е способността му да взаимодейства с другите хора в условията на ВЪЗНИКНАЛ конфликт, като основните негови действия трябва да са насочени към изглаждане на конфликта. За тази цел съществено качество на ръководителя е да взема адекватни решения в конфликтни ситуации. В никакъв случай не е адекватно решение „да се махне от очите ми“. Нашият приятел философ казва, че това е типично Сталинско решение и ние сме съгласни с него (само ще добавим, че и Хитлер постъпвал по същия начин).

ВиЖ Асса