Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 април 2017 г.

България била обречена на комунизъм, иначе казано била обречена на тирания и на бедност, не е вярно това, напротив: България е обречена на свобода, на демокрация, на просперитет, на достойнство!



България била обречена на комунизъм - откъде-накъде?! Била обречена на руско-ченгесарска страшна тирания! Не! Какви са тия тъпи ченгесарски внушения?! Това изобщо не е истина, напротив! Обречена е България на свобода! Обречена е на демокрация! Обречена е на просперитет! Обречена е на достойнство!

Единствената причина до момента България да изглежда, че е обречена на комунизъм е нашата собствена нерешителност пред свободата. Ние, българите, в мнозинството си възприемаме свободата като нещо напълно непознато и затова непонятно - и това е толкова естествено! Та как масовият българин да знае що е свобода след като 50 години заради комунизма не само беше приучаван да живее без свобода, но и беше научен, че без свобода, видите ли, по-лесно се живеело! И мнозина се поддадоха на внушенията на заразата, наречена комунизъм. На патологията, наречена комунизъм. Станаха или безразлични към свободата, или върли врагове на свободата. Станаха нещастни комуноиди, за които свободата е една напълно непонятна загадка - които точно затова се плашат от нея.

А свободата е най-прекрасното нещо за човека на тази земя. Тя е най-доброто, което можем да си пожелаем - но за което трябва и да се борим. Свободата не се дава като дар, свободата е лично завоевание на оня, който е презрял съществуването без свобода, наречено комунизъм. Не може да се нарече човек оня, който предпочита да живее без свобода, който се е отказал от свободата, той може да е животно, може да е хищник, може да е овца или говедо, може да е звяр, може да е презряна мижитурка, може да е дори лисица, но такъв решително не заслужава името човек.

Без свобода животът не си заслужава да се живее. Безкрайно унизителен е животът без свобода. Страданията на живота без свобода са изпитания, които ни подготвят за свободата. За живота със свобода, т.е. за достойния за човека живот. А след това бунтът срещу тиранията насилниците е нещото, което ще ни освободи: същност на автентичната свобода е освобождаването (думи на Хайдегер).

И тъй, който иска да е човек и да живее по достоен начин, такъв не прави друго освен да се бори всеки ден за свободата си. В момента, в който в България се появи една критична маса от личности, борещи се за свободата, от свободолюбиви личности, които за свободата си са готови на всичко, България вече ще е свободна страна, ще е страна на свободни хора, на свободно живеещи хора. В този момент България вече ще стане най-богата страна - защото истинското богатство на една страна са именно хората, човеците, заслужаващите да носят името човек свободни човешки същества. Залог за всяко друго богатство е личностното и душевното богатство, най-драгоценен диамант сред което е самоотверженото съзнание за свобода на истински свободния човек. Свободният човек е истински богат с най-скъпоценни богатства, за него е вече детска играчка да бъде и финансово богат.

Ще ликвидираме комунистическата (и ченгесарско-мутренска) тирания едва когато осъзнаем, че от нас зависи всичко и на тази база направим нужното да съборим властта на проклетите ченгета и техните политически слуги.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: