Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 15 април 2017 г.

Многозначителен отзив


Получих следния многозначителен отзив на двама учители от същото училище (сега пенсионери) по повод толкова тъжната новина, че ученик от ПГЕЕ в Пловдив, шофирайки кола, е убил пешеходка - и е избягал от местопрестъплението:

Нашето твърдение относно възпитанието на младото поколение, особено в училищна възраст, е че е необходимо тристранно въздействие: родители; околна среда и обществени нагласи; и училище. Липсата на която и да е компонента води до изкривяване на мирогледа на подрастващия по отношение на ценностната система. Особено трагично е, когато дори в една от компонентите – училището  – се използват ученици за официално подриване на учителския авторитет на някои неудобни на ръководството учители. Това сигурно води не само до споменатото по-горе изкривяване в мирогледа, но изобщо – до унищожаване на цялостната ценностна система.
Така се е получило в ПГЕЕ- Пловдив, където имаше организирана кампания срещу учителя по философия. Доказателства за тази кампания е участието на ученици и техните родители, както и на част от учителското тяло в съдебни дела, в които дела имаше стремеж да се унижи и унищожи този учител. Резултатът е очевиден – ученик от това училище с автомобила си убива жена на пешеходна пътека, избягва без да се спре да помогне и два дни се укрива. 

Подобен случай в това училище до 2010 година би бил немислим.

Иванка и Жак Асса

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Да продължа мисълта на коментиращите в този постинг.

Дълго време директорката на тета (както ние, редовните читатели на този блог добре знаем) тормозеше, репресираше, тъпчеше, гавреше се, унижаваше, обиждаше и така нататък не кой да е, а един учител, учителя по философия Грънчаров. Който при това е инвалид, доколкото зная има болно сърце. Но въпреки това не бе пощаден от безжалостната директорка. Да се тъпче и тормози болен човек при това учител е не само безчовечно, но и е опасно - защото това може да го убие. И ето сега нещото, за което правя този коментар.

Директорката е учителка, тя е възпитателка, тя възпитава учениците не само с думите си, а и с поведението си. И тя, оказва се, с примера си добре е възпитала онзи младеж, ученик от тета, който като шофьор се е държал на пътя не само арогантно, карал е колата си из града с висока скорост, но когато е станала белята, когато е ударил минаващата на пешеходната пътека възрастна жена без да се замисли е избягал от местопрестъплението и се е крил два дена!!! Тоест държи се по досущ същия начин като директорката си защото и тя след като причини куп злини на Грънчаров съвсем не се призна за виновна, съвсем не започна да съжалява, да се разкайва, съвсем не призна, че за нещо е сгрешила, напротив, е готова да се оправдава пред съда и да изтъква, че няма никаква вина! Напротив, мисли си че е направила нещо добро, спасила е училището от "толкова лош човек" като Грънчаров!

От тази гледна точка предполагам, че ученикът от 12 клас в тета пред съда нищо чудно да почне да изтъква, че тази възрастна жена фактически си е заслужила убиването (както и Грънчаров "си заслужава" опраскването!). Защото тази глупава жена, примерно, е дръзнала да пречи на минаването на колата на убиеца си през пешеходната пътека, освен това, така да се рече, тя всъщност и не заслужава кой знае колко много да живее щото вече се е наживяла. Един вид убиецът и е направил добро като я е избавил от мъките на преклонната старост, затова трябва да бъде възнаграден а не осъждан и наказван.

Каквото сеят учителите и възпитателите в нашите училища, това ще жънем после по улиците когато техните възпитаници ни газят, блъскат и убиват на пешеходните пътеки.....