Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 април 2017 г.

Ний не униваме и не се отказваме от борбата си за повече светлина и топлина в отношенията ни, от борбата си за повече човечност


Тази седмица в ПГЕЕ в Пловдив ще има ДНИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ, можете да видите програмата; на 28 април пък ще се чества 55-годишнината от създаването на училището, там също можете да видите списък на "мероприятията" в тази връзка, цялата дандания се нарича "55-години по пътя на успеха". Значи който се интересува, може да дойде, да участва, да види, да разбере - през тази седмица вратите на училището ще бъдат широко разтворени за всички, тъй че заповядайте. Аз лично непременно ще се възползвам - нищо че директорката си позволи да ме определи като "народен враг" и на това основание да ме опраска, да ме уволни, а преди това да ме подложи на безпрецедентен тормоз и терор, продължил месеци наред (имам предвид времето след завръщането ми, аз се върнах в училището през януари 2016 г. след като съдът отмени заповедта на същата тази директорка за първото ми опраскване, а преди него пак бях подложен на невиждан сталинистки (сатанистки?) по естеството си терор, тормоз и произвол, аз такива административни ексцесии не бях подозирал че са възможни, камо ли пък някога да ги бях преживявал - в дългия си вече 58-годишен живот.

Както и да е, та ето, през тази седмица училището се отваря към народа, а пък директорката му ще се преструва, че е много демократична и свободолюбива, е, ще тестваме тази нейна внезапно избликнала добродетелност, ще опитам да посетя колкото се може повече "мероприятия", като жизнено ме вълнува да разбера дали изобщо ще бъда допуснат този път в сградата на училището - щото тъй авангардно мислещата директорка си позволи да издаде нарочна писмена заповед (!) за моето недопускане в сградата, на основание на която през изминалата седмица аз на два пъти бях извеждан от училищния двор с... полиция (!!), нищо че в това училище работя вече 17 години (!!!), виждате, че нашта тъй авангардно мислеща директорка има и друго лице, но през тази седмица, предполагаме, ще го смени с едно друго, много по-приветливо лице.

Моя милост, понеже съм страстен изследовател на толкова чудатите и странни човешки феномени в живота ни, ще се опитам в тази седмица на "отворените врати" да се срещна и да разговарям с директорката - понеже съм силно заинтригуван да разбера как върви мисловният процес при нея след поредното ми опраскване-уволнение, аз полагам всекидневни усилия да й помогна да разбере какво точно си позволи да направи, до този момент обаче нямам сведения за напредък в тази посока - щото тя пък, няма как, в духа на своята тъй оригинална "авангардност" е страстна привърженичка на... пълното мълчание, на тоталната тайнственост. поради което тя за мен е един най-интригуващ предмет, тъй да се рече, на познание и изследване: знаем, че и субектите, човеците, са много интересен обект за изследвания - тъкмо защото са субекти са така интересни!

Пиша това, та да поканя и други граждани, които проявяват любопитство към случващото се в ПГЕЕ в Пловдив и особено в душата на нейната тъй авангардно мислеща директорка да заповядат, да дойдат, примерно, с мен, заедно да поговорим с въпросната госпожа директорка, заедно да й зададем някои вълнуващи въпроси, ей-така, в съвсем неформална обстановка, непринудено да си поговорим, зер, щом като ПГЕЕ през тази седмица се отваря за гости, да се възползваме от прекрасната възможност - щото иначе, в останалите дни, туй образователно и възпитателно заведение е строго охранявано, е направо непристъпно, особено пък за хора и за журналисти, които обичат да задават на директорката някои не съвсем приятни й въпроси. Та заповядайте, елате, придружете ме, стига да ви вълнуват тия всичките психологически и нравствени проблеми, които мен специално ме вълнуват доста силно - понеже съм се обрекъл да ги изследвам, представя, опиша за признателните бъдни поколения!


Аз през всеки ден на тази седмица ще бъда на своето традиционно място на протеста - ще съм разположен до централния вход към двора на училището (откъм ул. Пещерско щосе), моята протестна сергия ще е ориентирана в югозападна посока, вярно, стоейки там, ний ще продължим да предизвикваме капризното неудоволствие на директорката, която, убедени сме в това, ще продължи да тероризира общинските служби по опазване на реда и... забележете - "по управлението на кризи", така се нарича тази въпросната служба, която, под натиска на тъй властната и разполагаща с безпределни връзки във властните среди директорка стигна дотам, че аташира към мен двама свои служители (плюс двама полицаи!), които да дежурят докато аз протестирам - понеже, видите ли, директорката желае да ме разкара от това място, а причината да желае толкова силно моето разкарване била хептен сюблимна: понеже като стоя там, на десет крачки от сакралното място, именно заведението, където се пекат вкусни кебапчета и кюфтета, с които се хранят и директорките на училището, и училищният персонал, та като стоя там, протестирайки, аз, видите ли, съм им бил пречел да консумират, да дъвчат въпросните кюфтета и кебапчета, по тази именно най-основателна причина директорката упражнява съответния натиск и терор спрямо общинските и полицейските власти - сама и само да ме разкара оттам, та, казахме, ядящите в близкото заведение самоотворжени труженици на родното образование и възпитание да могат несмущавани от нищо да си дъвчат кюфтетата и кебапчетата! Толкова загрижена за доброто хранене на персонала си директорка вие лично до този момент бяхте ли срещали? Е, срещнахте я вече, можете спокойно да се радвате на откритието си!

Та аз значи ще бъда там, от 11 до 14 часа ми е времето на протеста всеки делничен ден. Ако имате възможност да дойдете, ще гледаме да се организираме и да отидем да разговаряме с директорката заедно, може също така да отида да разговарям с нея и на няколко пъти с различни заинтригувани от тежкия и любопитен случай граждани, щото, сами забелязвате, има за какво да разговаряме: щото до този момент нямаме никакви сведения директорката сама да е успяла да разчете верния смисъл посланието, което моя милост й отправя всеки Божи ден в продължение вече на цели три седмици (!!!), да, ний с протеста си й отправяме едно лесно за разчитане послание, ала тъй самоотвержената в мисленето директорка все не успява да го разчете, да се добере до смисъла му - поради което ни се налага, водени от чисто хуманни съображения, да й помогнем с каквото можем. Хора сме все пак, трябва да си помагаме, нали така?! Не е човечно да не си помагаме - и да гледаме безчувствено как ближният човек се мъчи и страда - понеже е изпаднал в някакво заслепение, самомнение или заблуда.

Ний сме хуманисти и демократи, ний сме свободолюбиви и поради това ценим най-високо от всичко друго суверенната личност - затова сме винаги готови да се притечем на помощ на нуждаещите се. Моя милост също така е философ, учител - и на това основание мой дълг е да помагам всеотдайно на нуждаещите се от разбиране. Аз това и правя де, това го правих цели шест години откакто имаме феноменалната си директорка - и за благодарност тя, както забелязвате, за този период цели два пъти не по-малко самоотвержено ме... опрасква! Уволнява ме - иначе казано. Туйто. Но ний не униваме и не се отказваме от борбата си за повече светлина и топлина в отношенията ни, от борбата си за повече човечност. Щото една образователна и възпитателна сфера, която е лишена от топлина, от светлина и от човечност е отишла по дяволите, нали така, нали споделяте и вие моята толкова близка до ума констатация?!

Толкова за днес, спирам да пиша. Хубав ден ви желая и благодатна да е за вас седмицата! Нашата, виждате, се очертава да е хем приятна, хем интересна, хем да е наситена с вълнуващи събития, хем, няма как, в резултат да е свръхблагодатна! такъв е животът при нас, така да се рече. А животът, знайно е, е такъв какъвто си го направим сами, нали така? Кажете нещо де, стига сте мълчали като онемели, вас питам, да, за вас става дума, мои тъй мълчаливи спътници, на уважаемите дами и господа съдебни заседатели и заседателки говоря, тях питам, ала отговор от тях вече не чакам. Те са онемели, а може би са и оглушели, а може би - да пази Господ! - са и ослепели?! Ох, не знам, дано не съм прав, дано греша поне по този пункт, щото ми омръзна да съм все прав! :-) майтапя се бе, не се стряскайте толкоз, това е малка шегичка, а вие се сепнахте и подскокнахте като че да сте настъпили с бос крак змия, нали познах? Хайде, до скоро, бъдете здрави!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: