Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 април 2017 г.

Урок първи към Б.Борисов: не ти си господар на България и на българите, да имаш много здраве от мен, истината е, че ти си наш слуга, а пък господари сме ний, гражданите!



С Б.Борисов сме фейсбук-"приятели" от септември 2013 г., нямам спомен как е станало това, той ли е поискал да се сприятелим, аз ли съм поискал, някой друг ли е направил нужното да ни свърже, наистина не помня. Но е факт, че се водим "приятели", ето, ползвам се от тази възможност и чат-пат му пиша това-онова на страницата. От днес обаче решавам да му стана нещо като нещатен съветник, ще му пиша вече комай всеки ден; ето какво написах в тази връзка на страницата му днес:

Г-н Борисов, Вий пък нали вече оправихте хептен Българията, та сега се зафанахте да оправяте и... Македония! Оставете македонците, те ще си се оправят, гледайте си своите тукашни работи, ама и тях май не гледате, имам чувството, че сте я подкарал хептен през просото.

По тази причина съм силно обезпокоен и като български гражданин реших да те взема под своя опека, почвам да ти пиша ако требва секи Божи ден и за всичко ще ти казвам как изглежда през моите очи. Ето тук можеш да видиш каква ми е идеята:


Ставам ти нещо като доброволен учител и съветник по това как смислено и разумно се упражнява властта. Имай го предвид.

Засега толкова. Правя ти една добрина, да видим дали ще сфанеш и дали ще се възползваш. Писмата ми ще са отворени и ще бъдат също така обнародвани, тъй че нема да има мърдане, ще ти се наложи да изпълняваш.

Урок първи от днес, по който нищо не знаеш, живееш с напълно сгрешена представа: не ти си господар на България и на българите, не, да имаш много здраве от мен, истината е, че ти си наш слуга, а пък господари сме ний, гражданите!

Повтаряй си го това непрекъснато, нема защо да се перчиш толкова, не ти отива на слугинския статус, ний, гражданите, помни това, сме господарите, ний сме суверенът, а ти си ни слуга, ний сме ти началнико, загря ли сега каква е истината?!

Толкоз засега. Хубав ден!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

14 коментара:

Анонимен каза...

Много важно е да не оставаме в света на явленията, а в духа на Платон да се доберем до същността на нещата, т.е. да не се обръщаме към сенките на стената в пещерата, понеже това е смешно и губене на време. Вече и децата разбраха, че посткомунистическите страни се управляват не от публичните политици, а от задкулисие ил, както е модно да се казва - от „дълбока държава”. Усилията трябва следователно да са насочени към разкриване на тази „дълбока държава” или казано конкретно: кой в действителност управлява България? Интересно е, че напоследък кукловодите даже не се мъчат много-много да се прикриват и на моменти стават формално видими, затова можем да кажем: България се управлява от Леонид Решетников и вероятно още няколко високопоставени функционери на КПСС и генерали от КГБ и ГРУ. А къде се намира командният център? Как се вземат и прокарват решенията? Така че аз Ви препоръчвам да започнете серия от писма до тов. Решетников.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, България се управлява от КГБ, но това не значи, че моя милост като теб ще стане слуга на кагебистите - и ще им служи безрезервно. Напротив, аз се боря срещу тяхното господство. Вие пък служите безрезервно на тяхното господство и правите нужното хората да го приемат за нещо като "предопределеност свише", като "съдба", като "Божий промисъл", нали така? Е, не е така, ний, гражданите, ще си извоюваме държавата и страната от руското кагебистко господство...

Анонимен каза...

https://news.bg/int-politics/kremal-poddarzha-vrazki-s-ruskata-mafiya.html?utm_source=Push%20Notifications&utm_medium=article&utm_campaign=%22%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BB%20%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%20%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B8%20%D1%81%20%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%22

Анонимен каза...

Трябва !

Иво Бораджиев

Анонимен каза...

Семената на Истината костват неимоверни усилия да бъдат посяни върху камък, енергия, която е грехота да се изразходва. Но тая енергия си струва всеки един миг там, където има малко пръст поне!

Stan Yosifovski · Приятел на Ерол Ибрахимов

Анонимен каза...

Ангеле, ти да не би да тренираш да разговаряш с радиото, та почна да пишеш такива послания. Мисля, ще получиш отговор точно толкова успешно, колкото би могло да ти отговори и радиото.

Жак Асса

Ангел Грънчаров каза...

Аз лично смятам, че "поне малко пръст" има във всяка една душа, в това число и премиерската такава. Тъй че енергията ми няма да отиде съвсем напразно...

Анонимен каза...

Вие чувате ли се? Аз Ви съветвам и предлагам да изобличавате КГБ, Вие приемате и признавате, че КГБ наистина управлява България, но същевременно ме обвинявате, че служа на… КГБ!? Може ли да ми обясните тази антилогика? Макар че съм против народопсихологическите обяснения, в случая трябва да призная, че май наистина има нещо сбъркано в мисленето и логиката на българите. Ами ако продължавате да се концентрирате върху явленията, а не върху същността, КГБ действително ще продължи необезпокоявано да управлява България! Навремето Иван Костов беше казал много правилно, че няма да атакува машите, а мозъка на атаките срещу него, но за съжаление не продължи с тази линия. Така че аз Вие предлагам да разобличавате КГБ и да обяснявате на хората, че видимите политици са само жалки и смешни марионетки на кукловодите в сянка. Само че 27 години след промяната това не е достатъчно, искаме конкретика – кой именно от КГБ и как и тук КГБ даже не се прикрива вече, че сам движи нещата и заобикаля монтерейци, Решетников е поел нещата директно в свои ръце. Ами пишете тогава писма на Решетников, какво си губите време с БМБ и подобни палячовци:
Урок първи към Леондид Решетников: не ти си господар на България и на българите, да имаш много здраве от мен, истината е, че ти си натрапник и въшен фактор и макар да се мислиш за много умен и всесилен накрая, колкото и да се мъчиш, ще отвоюваме България от твото влияние и ще изметем всички твои марионатеки от влстта и страната!

Хайде сега кажете, че съм от КГБ – хайде де! Ама българите не умеете да мислите и затова КГБ ви върти на пръста си вече 27 години. Ако всички българи бяха като мен, КГБ щеше да управлява България максимум между 7 и 12 минути, ама не са. Хайде сега кажете, че служа на КГБ и че всичко това са глупости! Ама не можете, защото не е така, защото аз имам желязна логика и аргументация. И ако КГБ спечели, то няма да е, защото товаришчите са много умни и силни, а защото българите са като Вас и не са разбрали стратегията и тактиката на КГБ, за които аз пиша от много време, но не срещам НИКАКВО РАЗБИРАНЕ.

Ангел Грънчаров каза...

Аз не чакам (засега) никакъв отговор от г-н Премиеро (бывший и будущий). Такъв висш етап в неговото личностно развитие - диалогичност - може да се очаква на значително по-късен етап. Но аз държа да си изпълня дълга като човек, като философ и като гражданин: истината някой трябва да я каже на първия властелин на държавата ни. Какво ще произлезе от това? Ще видим. Безработен съм, ето, намерих си работа. Станах самозван "съветник" на г-н Премиеро... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Към таваришч кагебисткия пропогандист: Таваришч, ти пиши на Решетников, що мен караш да пиша, аз ще пиша на когото искам, а ти пиши на Решетников - щом смяташ, че той е истинският господар на България. Ама не смееш да му пишеш, така ли? Защо ли? Ами да не би защото ти е началник? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Абе, таваришч, дотолкова си се идентифицирал с руските си господари, че вече не се смяташ за българин, така ли? Как така ще пишеш "вие, българите", ти вече руснак ли си? Как може толкова прости да сте вий, руските кагебистки пропагандисти? Издънваш се постоянно...

Анонимен каза...

Аз наистина не Ви разбирам: признавате, че КГБ управлява България, но същевременно обвинявате другите, които твърдят СЪЩОТО, че са от… КГБ! Не разбирам Вашата логика и аргументация. Потвърждавам: да, Решетников и компания са истинските господари на България, не например Брюксел и Вашингтон, както наивно може да се предположи, изхождайки от привидностите. Така че Вие можете да пишете, комуто искате – и на Нинова, и на Симеон Сакскобургмафиотски, и на Ахмед Демир Доган, и на Пламен Орешарски, и на БМБ, и на Гоце Първанов, дори на Любен Гоцев и Делян Пеевски, които определено стоят по-високо в йерархията, без обаче да са на върха, само че от това нищо няма да последва, понеже всички те са в крайна сметка само нищожества, кукли на конци, тежко зависими и при това много наплашени хорица. Вложете вместо това енергията си да разкриете истинските кукловоди, които, разбира се, се намират в Москва, това би било смъртоносен удар върху посткомунистическата система и мафия. Кои са тези хора? Къде се събират? Как вземат решенията си? Как ги налагат? Впрочем навремето имахте рускоезичен блог, в който даже щяхте да се оттегляте, за да избягате от българската действителност. Ползвайте и този руски блог, за да разобличавате посткомунистите и техните машинации, при това там ще имате потенциална аудитория от 300 милиона души! Атакувайте мозъка, не изпълнителите!

Анонимен каза...

Най-задълбоченият анализатор на комунизма и посткомунизма, ингнорираният велик Анатоли Голицин:

Стратезите-ленинисти са особено окуражени от факта, че американските и европейските политици - и Ангел Грънчаров - не разбират тяхната стратегия и нейната диалектика, нито методите за нейно противодействие.

Западните експерти - и Ангел Грънчаров - не разбират стратегическата приемственост между събитията. Те събират факти, но не са в състояние да видят тяхната стратегическа взаимовръзка и не могат да ги съединят в стратегическа картина. На тях им липсва визия и разбиране, поради което са безпомощни пред атаката, която не схващат.

Западът - и Ангел Грънчаров - не е в състояние да схванат непримиримите принципни разлики между западната и съветската версия на демокрация и пазарна икономика. На Запад изборите обичайно решават коя партия ще постигне политическата власт. В СССР и сега в “бившия” Съветски съюз – и в България - комунистическата партия решава изхода. Тя запазва монопола си върху политическата власт... чрез контролирана “многопартийна система”, в която всички участници без изключение са прикрити комунисти, маскирани под привидни западни, “некомунистически” етикети или открити комунисти под своя собствен етикет. В “бившия” Съветски съюз - и в България - Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС) и БКП контролират и упражняват надзор върху всички политически “фракции”, отделили се от самата КПСС, респ. от БКП.

Политическият елит в ОНД – и България - все още се състои от 25 милиона „бивши” комунисти и 50 милиона млади комунисти, които са най-активният политически елемент в Русия, „независимите държави” и Източна Европа и държат реалната власт. Този елит създава, инфилтрира и направлява новите партии и опозиционни групи, дори антисемитските, според изискванията на стратегията. Елитът получава указания чрез различни държавни и полуофициални канали. „Реформираният” КГБ и неговите агенти продължават да са активни.. Политическият елит не смята комунизма за разгромен. Напротив, той вижда „реформите” и демократизацията като средство за продължаване на своята отдавнашна стратегия за „конвергенция” и победа над Запада.

Само че няма автентична, широко базирана, организирана политическа опозиция в Русия – и България - и няма основа, на която тя би могла да бъде изградена. Мнимата опозиция съществува, за да заблуждава и манипулира възприятията и реакциите на автентичните демократи на Запад – и на Ангел Грънчаров. Западът - и Ангел Грънаров - не успяват да схване манталитета на руските – и българските - лидери и надценяват тяхната воля да се реформират. Те имат същия манталитет като предшествениците си, които приеха все още действаща дългосрочна стратегия… Зад маската на дипломатическо и политическо сътрудничество и партньорство със Съединените щати сегашните руски лидери следват стратегията на своите предшественици и работят за «Новия световен ред».

Анонимен каза...

Амче, нали този ни мимансов познайник тука се вживява в ролята си и на анонимния г-н Хлопаща дъска - редно е и да се поиздънва...:-)
Много добре му отговаряш Анчо!:-) На всяка негова роля тук - каквото се обадило, такова му отговорило!
Щом има интелекта и културата да се вживява в тези си роли, да ги играе...що годе! :-) И щом има хъса... Ми, нека!
Мен е най-забавен и полезен, но и бая (турска дума!)... :-) смешен! в ролята си на А. от Абстралия! Щот и там се дъни с абсурдната си, с алогичната си, с отвратната си русо-путино-филщина...
Глеам, че в ролята на Stan Yosifovski · Приятел на Ерол Ибрахимов, тази артистична душа е най-близко до...силното си изпълнение....:-)
А идеята ти, г-н Ангел Грънчаров, Е просто ВЕЛИКА! :-) Да бъдеш доброволен, безплатен дарител на разум и на смисъл, дори и на...умисъл, на БМБ - ти ги можеш тия... всичките до едно неща Лъчо, защото си я имаш...своята си ХАРИЗМА! И, защото твоята не е измислена, както неговата! И, защото е истинска! И е истинна!Защото е хуманна и е добронамерена! А, поради това, е и много по-силна, точна, смислена и полезна от неговата...:-) Еееех, разбира се, в него пък е властчицата...:-) Само в едно се съмнявам и силно се натъжавам и аз, като Stan Yosifovski · Приятел на Ерол Ибрахимов, че няма да я има пръстчицата в душата му на Бойко Борисов, или, че ще е отровена за твоите семенца...Ей на, за това и моята милост най-много се кахъри! :-) Но дет казваш ...пък ...може би...:-)

2017.04.30г. Владимир Петков-Трашов