Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 април 2017 г.

Ще ни се наложи да излизаме на улиците и да искаме оставката на Радев - за да спасим страната си от прекалените рискове да ни управлява тази руска кукла на конци!



Срещата се провела в президентството в началото на миналата седмица, твърди Любомир Талев

Президентът Румен Радев е инициирал скандалните промени в Избирателния закон и прокарването на уседналостта за гласуване на парламентарни и президентски избори. Това потвърди тази вече в предаването на Георги Коритаров „Свободна зона“ по ТВ+ Любомир Талев, директор на дирекция "Съвет по законодателството" в Министерство на правосъдието.

Днес по-рано Талев бе уволнен от правосъдното министерство, заради скандала с уседналостта.

Той разкри, че в началото на миналата седмица Румен Радев поканил в президентството екип от министерството на правосъдието на среща, на която присъствал лично. Държавният глава обяснил, че заради националната сигурност се налага да бъде направено предложение за промяна на закона за българското гражданство и по-конкретно в частта за гласуване на български граждани в чужбина. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Ognyan Minchev каза: Така се развиха обстоятелствата в България, че повечето от новоизбраните президенти имаха недостатъчен, понякога съвсем минимален политически опит когато заемаха поста си на държавен глава. Но всички те се стремяха да компенсират недостатъчния опит и познания за упражняване на своите пълномощия колкото се може по-бързо. Притеснително е, че президентът Радев прави бързи и уверени грешки като не изглежда да си прави съответните изводи от тях. Започна мандата си с неадекватни полуизявления за "премахване" на санкциите срещу Русия - сякаш някой го бе избрал за високопоставен представител на РФ, а не на България. Слава Богу, някой в Брюксел или в Берлин му обясни за какво става дума. Не разбра, че в Брюксел е гласувал документ, включващ подкрепа за споразумението между ЕС и Канада СЕТА. Върна се - и "осъди" СЕТА. Политизира служебното правителство, за което носи отговорност с поредица откровено политически уволнения и назначения - дваж по-абсурдни след като резултатите от изборите са известни. За да стигнем до скандалния проекто-закон за уседналост. Нима проф. Друмева не е обяснила на президента Радев, че уседналост не може да се иска нито за парламентарни, нито за президентски избори. Дори държавите, които не разрешават гласоподаване извън своята територия, безусловно осигуряват правото на глас на всеки свой гражданин, който е физически присъствен пред избирателната урна в деня на изборите - откъдето и да идва. Може би тези подробности не са били интересни за президента? Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективното безсъзнателно на издигналата го на този пост партия, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен. Президент обикновено се става в края на една успешна политическа кариера - не в началото й. В България, както казахме, нещата са винаги особени и различни, но дори и тук определено "влизане в час" е безусловно дължимо.

Кратък мой коментар: Добре е да се знае от повече хора, понеже е истина. Президентът на България е не просто отчайващо компетентен, но е и фанатик, е идеологическо комуноидно зомби, чието "мислене" или представяне на нещата няма нищо общо с реалното състояние, с реалностите на света; той вярва в крайно ретроградни идеологически глупости и пр. А това е твърде опасно за овластен човек, която трябва да взема съдбовни решения в крайно тежка и променяща се ситуация. Гарантирано президентът Радев и тепърва ще се държи още по-неадекватно спрямо реалностите - понеже съзнанието му живее във фантастичен свят, нямащ нищо общо с реалния. Аз лично не вярвам, че той постепенно ще се "квалифицира" политически и ще придобие опит, който ще намали негодността му за високия държавен пост. Той е на този пост не да се учи на абв-то на политиката, крайно опасно е на такива фанатици да се поверява власт. По моя преценка ще ни се наложи да излизаме на улиците и да искаме оставката на Радев - за да спасим страната си от прекалените рискове да ни управлява тази руска кукла на конци: той не просто ни излага пред света, но е способен да съсипе малкото авторитет, който имаме като страна, народ и държава!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

На снимката - руския гражданин и агент на кгб , Радев. Всеки ден от него слушаме само за Русия, за Крим, че бил руски, санкциите да се свалели, не можело Русия да ни бъде враг. До сега не съм чул от тази путинофилска гнида едно цяло и добре формирано изречение, в което да има мисъл за България и за това какво трябва да се направи, за да се развива тя. Сутрин ставаме, а вечер лягаме с речи само за Русия и нито дума за България. България изобщо съществува ли за този гнусен помиар? Има ли държавни институции, които да се се самосезират в отговор на откровенната му про-путинска политика? Ако да, те български ли са наистина? В България изобщо има ли българи? Най-вероятно няма, защото не ми е известно някъде освен в България населението да се чувства руско по манталитет, но от вроден тарикатлък да иска заплати в евро. Този предател на българските интерeси е част от политическата помиарщина и брутално лицемерие в политиката.

Todor Kostadinov

Анонимен каза...

Аз подкрепям президента. И с готовност ще изляза на демонстрация в негова подкрепа. Първият истински президент от МНОГО време насам. Паняхте ли ме, другарю Грънчарич?