Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 април 2017 г.

Ситуацията около гражданския протест и завеждането на ново съдебно дяло срещу тъй своенравната и упорита директорка на ПГЕЕ



Тази вечер разговарях с един колега, с един учител, с когото съм работил и с когото се познавам. Той се поинтересува от ситуацията, в която се намира моят граждански протест - и как стоят нещата около решаването на епичния казус, свързан с отношенията ми с тъй своенравната директорка на ПГЕЕ в Пловдив, която преди пет седмици ме опраска (уволни) и вече цели пет седмици със завидна инатливост издържа на целебната провокация, която й устроих с моя граждански протест. Понеже, предполагам, и други хора се интересуват от тия проблеми, решавам да публикувам разговора ми с този човек, т.е. решавам да дам публичност на истинското състояние по повод на тия толкова многозначителни истории; ето какво си казахме двамата:

Колега каза: Здравей, колега! Как си? Как се чувстваш?

Ангел Грънчаров каза: Здрасти! Чудесно се чувствам, мерси! :-) Да се бори човек за правата си е чудесно...

Колега каза: Да, така е, макар че понякога се плаща твърде висока цена. Заведе ли дело? Нали знаеш, че като отлагаш бавиш връщането си на работа? Така губиш и стаж, и пари. Гледам клиповете с интерес, напоследък взе да става много интересно. Жалко, че съм на работа, иначе щях да дойда на протеста.

Ангел Грънчаров каза: Не мога засега да намеря адвокат. Всички отказват. Затова още не съм завел дело. Що го сторя в близките седмица-две.

Колега каза: Дори и тази известната ли?

Ангел Грънчаров каза: Да, всички адвокати, с които разговарях, казват, че директорката си била защитила тезата по превъзходен начин и делото щяло да бъде много тежко... Аз имам чувството, че ги обезнадеждават обаче най-вече големите връзки на директорката в средите на съдебната власт...

Колега каза: Е, нали заповедта не била законна?

Ангел Грънчаров каза: Свекърът й, казват, бил известен магистрат или прочут адвокат. Човек с влияние в съдебните среди.

Колега каза: И какво от това? Има хора дето водят дела срещу самия Бойко. А какво като е известен магистрат?

Ангел Грънчаров каза: Ами високопоставен фактор в съдебната власт бил. Така казват хората.

Колега каза: Знам. Имах предвид, че е нищо в сравнение с Бойко.

Ангел Грънчаров каза: Заповедта й е даже с невярна дата, но и това е въпрос на тълкуване.

Колега каза: Не мисля. Сигурен съм, че невярната дата е груба грешка. Да ти препоръчам адвокат от София? Или си решил сам да водиш битката в съда?

Ангел Грънчаров каза: Не мога да плащам разходите за пътуване, те са понякога много по-големи от хонорара на адвоката.

Колега каза: Ми ще питаш колко ще струва. Какво си решил да правиш? Как ще се защитаваш в съда?

Ангел Грънчаров каза: Ако не намеря адвокат ще се защищавам сам, още повече че ще бъда без никакви доходи (нямам право на обезщетение за безработица) и ще мога да поискам служебен адвокат. Поради пълно безпаричие.

Колега каза: Това ме притеснява много. Как така сам срещу адвокатите на директорката и срещу опитни магистрати?

Ангел Грънчаров каза: В съда ще се обсъжда въпроса дали съм некадърен и ще бъдат поставени въпроси около по-новите образователни технологии, по тия въпроси ще ми е по-трудно да обяснявам всичко на адвокат, по-добре ще е аз да си водя делото.

Колега каза: Страх ме е и се притеснявам за теб.

Ангел Грънчаров каза: Е, все пак не ме грози смъртна присъда - както това е било в случая на Сократ. :-) Но знае ли се, това дело и мен може да ме убие като едното нищо?!

Колега каза: Инспекцията по труда разреши ли й да те уволни? Ти си с ТЕЛК, няма право да те освобождава.

Ангел Грънчаров каза: Да, тя има връзки във всички органи на всички власти... ДС у нас, знайно е, съвсем не е за подценяване. Тя получи разрешение и от ТЕЛК. Явно за хората, имащи връзки, включително и по линия на ДС, може всичко... Това са господарите на България.

Колега каза: Дано трудно разпростре ръка и в съда. Ето предния път не успя.

Ангел Грънчаров каза: Тя доказа, че в съда връзките й са особено големи. Разполага с влиятелни адвокати, разполагащи с огромни връзки сред прокурори и съдии... У нас делата ги печели оня, който има пари и връзки, аз нямам нито едното, нито другото... Но мой съюзник е истината все пак. Единствено на това залагам...

Колега каза: Плати на някой адвокат да подготви документите за съда, пък после сам води делото.

Ангел Грънчаров каза: Аз вече имам подготвен иск от предишното дяло, писан е от добър адвокат, казусът е абсолютно същият.

Колега каза: А, това е добре. Дано истината възтържествува! Какво мисли РУО по въпроса? Инспекторката дали е дала протокол срещу теб? Защото тя е единствената, която би могла да има реална преценка.

Ангел Грънчаров каза: Този път инспекторката май няма подпис под протокол от посещение на мой час... но не знам какви изненади са ми подготвили двете приятелки и административни сестри, директорката и инспекторката по философия. Ще го разбера като директорката прати папките си с компромати срещу мен за съда.

Колега каза: Т.е. съдът ще вземе решението й под внимание. Има ли друго вещо лице, т.е. лице, компетентно по философия?

Ангел Грънчаров каза: Преценката на инспекторката по философия обаче не може да е реална (обективна) щото тя е привърженик на друг подход. Поради което е пристрастна, ще се наложи да искам вещо лице, някой авторитет в преподаването на философия, професор.

Колега каза: Възможно ли е това?

Ангел Грънчаров каза: Без вещи лица няма да мине... Да, разбира се... Понеже въпросът е специализиран, самите съдии не са компетентни да съдят по темата как трябва да се преподава в съвременни условия в училище...

Колега каза: Чудя се защо бТВ не отразява стачката? Защо медиите мълчат? Не знаят ли? Медиите мълчат. Националните имам предвид.

Ангел Грънчаров каза: Знаят медиите всичко, но преценяват, че въпросът не е интересен щото, моля ти се, бил въпрос на "лични отношения" между директор и учител. Медиите у нас търсят само скандални новини и бягат от истински важните проблеми...

Колега каза: ОК. Ще те оставям. Нека Бог да е с теб! Дано пак спечелиш битката в съда.

Ангел Грънчаров каза: Благодаря! Хубава вечер!

Колега каза: И на теб!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

А възможно ли е това да е един елементарен, банален трудово-правен и отчасти междуличностен спор, който Вие хиперболизирате и стилизирате в чутовен сблъсък най-вече от политическо естество едва ли не с всемирно и общочовешко значение? Българите по принцип днес имат склонност да политизират всичко и всяко, а пък интелектуалците от своя страна са с нарцистичното убеждение за космическата важност на своята личност.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, възможно е да е "банален трудово-правен и отчасти междуличностен спор", ала съвсем не е реалистично :-) Не е коректно да издигате своето собствено неразбиране на нещата до ранг на всеобщо задължителна норма.

Апропо, защо така силно мразите интелектуалците, щот Ви превъзхождат ли?