Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 април 2017 г.

Подкрепа за моята борба за свобода в образованието от г-н Иоаким Каламарис



Първият, който ми отговори на днешното писмо (изпратено до доста хора, до личности, които уважавам), е един... грък, казва се Йоаким Каламарис, това е единственият от получателите на моето писмо, който не е българин - това според мен е твърде показателно, то нещо показва, както и да е, няма значение какво именно то показва! Ето какво ми пише този човек, а по-долу можете да прочетете как аз му отговарям:

Уважаеми г-н Грънчаров,

Скъпи приятел Ангел,

За съжаление споделяме "ерата" на цензурата във всички нива.

"Различния" глас трябва да бъде наказан... това е метаморфозата на политическите инструменти днес...

Материалното надделява над родолюбието и над всяка една народна традиция и нрави.

Аз Ви познавам малко, но достатъчно, тъжно ми е когато виждам какво сте направил за науката, за страната и едновременно да има акции за професионалното Ви отстраняване и дискриминация на свободата на словото, която споделяте.

Ако имах физическа възможност, щях да съм до Вас във Вторник, но за съжаление ще съм в чужбина.

С Вас съм духом и тялом, със старата и автентична България съм, непреклонно ще държа тази светла страна - защото ме зарежда като човек и като личност.

Борбата не спира за съмишлениците на свободата, а не задължително за изкривената парламентарна "демокрация", която вече се разпознава под едно също "знаме" на материализацията, а не на идеологиите; идеологиите са били изфабрикувани за да обслужват материалното и с демагогия да управляват масите и да ги отклоняват от истината!

Вече ни е на всички ясно, че партията е една когато става въпрос за финансови интереси, а всичко останало е претекст! Позволете ми да зная за Демокрацията, тя съществува когато присъща е свободата, всичко друго е параграф 22.

Какво да коментирам за човека които Ви е отстранил, срамота и позор!

Съчувствам Ви и винаги ще съм до Вас, до науката и до истината.

Да се борим всички заедно срещу геноцида на всички нива, да възвърнем и преустановим ценностите, за да гордее България с нас и най-вече поколенията и генерации, които идват!

Пожелавам Весели празници и Възкресение на всички нива!


С уважение, доц.д-р Йоаким Каламарис

www.ikalamaris.com

Уважаеми г-н Каламарис,

Много Ви благодаря писмото, за отзива и за моралната подкрепа, която е изключително ценна за мен! Това, че ценностите, в които вярвам, се споделят и от уважавани, достойни, свободолюбиви и успешни личности като Вас, за мен е още едно доказателство за тяхната правота!

Благодаря и за пожеланието, от своя страна желая и на Вас, и на най-близките Ви хора радостно посрещане на светлия празник Възкресение Христово! Дай Боже да почнем да преживяваме и като общност възкресение във всички сфери на живота!

Бъдете жив и здрав!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: