Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 19 април 2017 г.

Още едно доказателство, че у нас властва страшна ненавист към свободатаВ Германия създадоха филм със заглавие СВОБОДЕН ЧАС (в който се разказва за свободното, естественото, непринуденото учене, за демократичното училище и пр.), а у нас живеещото на Луната Министерство на образованието създаде Национална програма “Без свободен час в училище”, с което демонстрираха, че са такива върли врагове на свободата в училище, че дори и самото понятие "свободен час" им се вижда нетърпимо и непоносимо!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Комунистическа гнида, това сте вие, Грънчарич!

Ангел Грънчаров каза...

Чак пък "комунистическа", недейте така, другарко, такава висока чест да ме произведете в ранг на комунист е съвсем незаслужена, моля Ви се, другарко, прекалявате в хвалебствията спрямо мен, моля, другарко, контролирайте се, Вашите любовни чувства към мен са така силни, че се чувствам прекалено неудобно?! :-) Немате ли поне куче или коте, на което да отдадете топлината на тъй страстното си невидяло любов сърце?! което затова е избила в толкова патологична злоба, че нищо чудно да се пръсне в един момент от нея?! Бог да Ви пази, другарко! Пардон, Вие в Бог не вярвате, молете се на Ленин, на Сталин, на Путин, те да Ви спасяват, аз дигам ръце!!!