Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 12 април 2017 г.

Щедро ще дават управнаците на сите пенсионери - ех, защо не бях пенсионер, а съм само безработен?!Гледах по един канал преговарящите за нов кабинет г-да Цветанов и Симеонов - и се разплаках от умиление: майчице мила, колко добри, колко загрижени за народа са тия двамата другари?! Представяте ли си, те не обсъждали кой да е министър, кой да влезе в правителството, не, това изобщо не ги вълнувало, всичко останало за тях било маловажно и незначително, тях ги вълнувало само едно-единствено нещо, а именно как да увеличат колкото се може повече пенсиите на пенсионерите - представяте ли си колко чисти и възвишени души имат тия двамата господа Цветанов и Симеонов?!

Да, разревах се от нахлулите в душата ми чувства на умиление и радост като дете, като някаква жена се разревах, ей-на, гледам, че бюрото ми подгизна от пороя сълзи, който изтече от очите ми, тоя поток сълзи на умиление и възторг потече към компютъра и едва го възспрях - щото иначе щеше да намокри компютъра ми и за едното нищо щеше да гръмне възстарият ми компютър!!!

Представяте ли си, тия политици с толкова чисти и добри души ги вълнувало само и единствено това как да дадат колкото се може по-високи пенсии на пенсионерите и за това само преговаряли, нищо друго не ги вълнувало! Виждате ли какви добри милостиви и щедри политици си избрахте за управници?! Готови са да дават колкото се може повече, и на пенсионерите с малки пенсии щели да дадат, и на пенсионерите с по-големи пенсии щели да дадат! Щедро ще дават на сите пенсионери - ех, защо не бях вече пенсионер, а съм само безработен?!

А дали са се сетиле нещичко да дадат на безработните кат мен, а, какво ще кажете, нема начин да не дадат и нам нещичко - щом имат толкова чисти и добри души нема начин да не се сетят и за нас?!

Ей-на, моя милост ще трябва да живее хептен без никакви пари, немам право на обезщетение за безработица щот не са минали три години от предишното ми уволнение. Само два месеца по-късно да ме беше опраскала (за втори път в последните три години!) тъй авангардно мислеща директорка на ПГЕЕ в Пловдив и щях да получавам обезщетение за безработица, но тя предвидливо ме опраска два месеца по-рано, та да нямам право на обезщетение!

Но аз съм оптимист де: щом управниците ни са с толкова чисти и възвишени души, щом те мислят само за бедните и страдащите хора, за пенсионерите, не вервам да не се сетят и за нас, безработните! Сигур нещичко и нам ще подхвърлят!

Урааа! Да живей България!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: