Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 април 2017 г.

Заповядайте и вие, участвайте и вие в започващ тия дни семинар по личностен растеж в онлайн-училището към Центъра за развитие на личността!


Вчера един човек, който по-рано се свърза с мен и си поръча да му пратя книгата си ИЗКУСТВОТО НА МИСЪЛТА (в хартиеното издание, което и сторих), като е прочел книгата, е попаднал, предполагам, на реклама в нея (или в интернет) за това, че имам оферта за провеждане на различни курсове и семинари, и ми заяви, че желае да се включи в семинар по личностен растеж. Ето неговото съобщение и моя отговор до него, публикувам ги тук, понеже, предполагам, такава една възможност (за участие в такъв семинар или курс) може да представлява интерес и за други хора:

Здравейте отново,

Бих искал да се запиша за някой от семинарите по личностен растеж.

Благодаря Ви и успешен ден, ще очаквам информация за събитието!

П.П.

Здравейте,

Радвам се за интереса към семинарите по личностен растеж, провеждани от нашия Център за развитие на личността и от нашето онлайн-училище, съществуващо от известно време към Центъра! Тия семинари започват когато се явят интересуващи се, желаещи да участват в тях. В момента няма такава група, но е възможно да я сформираме, Вие също можете да спомогнете за това - като, примерно, опитате да "кандърдисате" свой(и) приятел(и) или приятелка(лки) да се включат в семинара. Ако това не се получи бихме могли да проведем семинара в междуиндивидуална форма, ние двамата да го започнем, пък ако се появят други желаещи, ще се включат по-нататък, впоследствие. Семинарът може да бъде и онлайн, Вие, доколкото разбирам, сте от София, аз пък живея и работя в Пловдив, така че няма проблеми да проведем семинара онлайн.

Може да го правим, според предпочитанието Ви, в устна форма (в реално време), или пък текстово, с писане, тогава ще обсъждаме въпросите било с имейли, било като съобщения във форум, в блога ми да речем (нищо не пречи и обсъждането ни да е публично, та по този начин в семинара ни ще могат да се включат и други хора, нещо повече, такава форма на провеждане е за предпочитане по моя преценка). Имаме много възможности.

Относно обсъжданата в семинара същинска проблематика това много зависи от Вас, в началото ще обсъдим какви теми и проблеми Ви вълнуват, кои биха били представлявали интерес за Вас; като определим по този начин една примерна програма, ще започнем да работим.

Да потръгне работата, след това ще обсъдим другите условия, примерно заплащане и пр. Не се притеснявайте, важното е да свършим хубава работа, парите са последната грижа. (Това не значи, че ще Ви кажа в един момент прекалено висока такса, не, и този въпрос ще го решим заедно, ще се договорим при такива условия, че и за Вас да е изгодно.)

Но истински важното за мен е да свършим полезна и добра работа заедно, в семинара. И понеже Вие ще сте активен участник него, излиза, че ще имате принос, за кой аз пък следва да Ви платя, тъй че ще решим този проблем възможно най-взаимно изгодно и чрез съвсем свободно договаряне, според възможностите и на двамата.

Всъщност може да Ви предложа да дадете известно малко (според възможностите Ви) дарение на Центъра за развитие на личността, тия средства обикновено отиват за списанията, които издаваме (включително и в хартиен вариант). Ако не сте разочарован при тия условия и в тази форма да правим семинара, ще се радвам да приемете и да започнем в най-скоро време.

Дайте и Вашите предложения във връзка с казаното от мен по-горе. Всичко можем да обсъдим и за всичко можем да се споразумеем - при добро взаимно желание. Като започнем двамата (онлайн и публично, стига да сте съгласен), в семинара неизбежно ще се включат и други участници. Но няма проблем да провеждаме обсъжданията само двамата.

Това е в основни линии. За друго в момента не се сещам. Кажете Вие какво мислите.

Желая Ви всичко добро!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Това написах на този човек. Ако искате и вие да участвате в такъв семинар и при такива условия (доста благоприятни и приемливи според мен), заповядайте, заявете желанието си, ще започнем заедно да работим. Хубав ден ви желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Само луд човек може да се включи в глупавите семинари и уроци на лудия философ Грънчаров!!!!!!!!!!!! Хора, не се оставяйте да ви излъже този мошеник, той е абсолютно некадърен, това е надлежно доказано от съответните оторизирани за това държавни органи и институции!!!!!!!!!!!!!!!!!