Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 май 2017 г.

Третото Боково правителство е на Пеевски, а зад Пеевски стоят руските служби


Едно е сигурно в това правителство - Пеевски е свръхпредставен, интересите му са гарантирани по безпрецедентен начин. При това забележете: без формално партията, която пак формално представя да има изобщо роля или участие. Да, Пеевски надхитри Доган и парализира ДПС - като политическа представителност за сметка на бизнес корпорацията, която той лично ръководи. Така той стана по-важен фактор дори и самия Доган, защото през партията истаблишмента на ДПС не може да направи нищо самостоятелно - всички чакат и разчитат на Пеевски. За да бъде контролът пълен - Пеевски на практика "купи" ПатрЕотите и може да разчита на всички техни министри в допълнение към своите министри си в правителството на ГЕРБ.

Пеевски използва Доган и го маргинализира. Борисов също е на път да бъде маргинализиран от Пеевски - по много проста схема - вече има съвет на коалицията в който Борисов не участва (там е сходимия с Пеевски Цветанов) и който ще взема всички важни решения!?!

Уж Борисов управлява и отнася всички негативи на управление, което е обречено да няма сто дни толеранс. И ще отнесе всякакви критики за гранд корупция (Пеевски) и липса на реформи (Пеевски). Корпулетният ще си увеличава на завет империята - ще купи медии, ще купи новия ВСС и ще си осигури вечна слава.


Не зная дали разбирате, че това, че Пеевски искаше да стане шеф на ДАНС беше детска игра в сравнение с това, което става в момента.

И на никой не му пука.

Борисов вече само номинално управлява.

Да приветствуваме кабинета Пеевски. Без майтап. Там министрите лично предани и само на Бойко са на пръстите на едната ръка. Но той си мисли, че Пеевски играе в тандем с него. И Доган така мислеше.

Ilian Vassilev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Анонимен каза...

Ама как така, какви са тези теории на конспирацията и освен това: какви руски служби? – нали комунизмът рухна през 1989, в Русия също управляват демократи-антикомунисти, а България е член на НАТО и ЕС? Ако въобще може да става дума за някакви служби, то това може да са само американските. Освен това както учи Ангел Грънчаров, България е „обречена“ на демокрация, така че няма никакви причини за безпокойство, тя е демократична страна и с всеки изминат ден става все по-демократична. Да, ама не. България, както и другите посткомунистически страни, наистина се управлява от руските служби или както казва чешкият дисидент Петър Цибулка: „Аз съм абсолютно убеден, че Чешката република все още се контролира и управлява от КГБ. Няма антикомунистически герои в Чехия, а само агенти на КГБ и чешката тайна полиция СТБ.“

Само че как се връзва това с официалната версия за смъртта на комунизма през 1989? – Отговорът е, че не се връзва! Истината е, че комунизмът през 1989 фалшифицира своята смърт и това беше част от грандиозен план за заблуда не само и не толкова на собствените народи, а на Запада, който наивно се хвана на тази уловка.

А конкретно в случая е наивно да се твърди, че някой „надхитрил“ някого. Всички изброени от Илиян Василев „политици“ са само марионетки, които кукловодите разместват на шахматната дъска в зависимост от изискванията на стратегията. Само че мен тези общи обяснения вече не ме задоволяват. Аз искам да знам кои конкретно са кукловодите и чрез какви механизми действат. Впрочем те вече и не се опитват да се прикриват много-много, тов. Решетников без особени колебания публично се освети.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, прощавай, би ли ми казал кога именно Русия е била управлявана от демократи-антикомунисти, че не се сещам?

Гледам, много те вълнува таваришч Решетников. Да не ни е началство нещо, та толкова му се подмазваш? :-)

Та значи по твоему излиза, че България е обречена на комунизъм? И нищо друго ли не можа да измъдри твойта, прощавай, "антикомунистическа" глава? :-)

Да ви пикам на "антикомунизма", таваришчи кагебисты! Какво друго да ви каже човек?!

Анонимен каза...

Само дето не сте разбрали и не разбирате, че става дума за АНТИкагебистка пропаганда, но това явно на българите не може да им се обясни, понеже логиката и мисленето им, включително у българските философи, очевидно са сбъркани. Вашата критична нагласа и скептицизъм по принцип са правилни, но в случая грешите и се заблуждавате дълбоко.

Четете внимателно и вниквайте в написаното, аз не съм някакъв драскач по форумите, от моите постове можете да научите много неща, само че това не са баналните, стандартни тези, които може да прочетете навсякъде, а поглед от нестандартен ъгъл, затова моите текстове Ви се струват така странни и непонятни и незнаейки какво да мислите и коментирате, на бърза ръка ги обявявате за… пропаганда на КГБ! Повтарям: нищо не може да бъде по-далеч от истината.

По-конкретно: кога Русия е била управлявана от демократи-антикомунисти? Именно там е работата, че според официалната версия Русия след 1991, подобно на останалите посткомунистически страни, на хартия се управлява от демократи-антикомунисти, за демократи минаваха и Елцин, и Путин, и Медведев, и руските правителства, и мнозинството в Думата. Е, сега се признава, че при Путин Русия е залитнала в посока автокрация, но Путин и неговата партия Единая Россия продължават формално да се водят за некомунистически или антикомунистически. Само че така ли е на практика? Едва и е нужно да убеждавам точно Вас в очевидното: разбира се, че не, всички тези фигури и партии в Русия са, разбира се, продукт на КПСС, която задкулисно продължава да дърпа конците и управлява марионетките. А възможно ли е подобно твърдение да е „пропаганда на КГБ“, ,както твърдите Вие? Ами потърсете в руския интернет и въобще в интернет дали ще откриете подобно нещо. Къде там се казва, че Русия продължава да с управлява от КПСС? Ако това е линията и пропагандата на КГБ, интернет трябва да е пълен с такива твърдения. Само че никъде няма да откриете подобно нещо, защото това е една от най-дълбоко пазените тайни на режима! Русия, както преди 1991, се управлява от КПСС с помощта на КГБ, ГРУ и въоръжените сили и в това отношение абсолютно нищо не се променило! А забраната на КПСС през 1991 беше само театър и с нищо не е накърнила нейната водеща роля, но това не се разбира. Така че моята теза е много радикална и анти-КПСС, понеже аз разобличавам измамата и дезинформацията на комунистите.

Анонимен каза...

продължение и край

Аз знам обаче какво Ви смущава в моите постове и защо – парадоксално! - ги смятате за пропаганда на КГБ: понеже твърдя най-вече две неща: първо, че промените 1989-1991 бяха част от дългосрочен комунистически план и стратегия и второ, че засега няма ефективно противодействие на този план и стратегия. Вие обаче искате да се каже и подчертае, че комунистите са тъпи и прости и че плановете им, дори да ги има, ще се провалят и свободата и демокрацията ще тържествуват. Тук моята позиция е следната: комунистите наистина не блестят с интелект, но те имат две неща: от една страна упоритост и търпение, от друга особена, конспиративна, „монголска“ както се казва понякога умствена нагласа. Затова без да особено силни и умни, те може да имат успех с плановете си – понеже другата страна не ги е разбрала. Също така аз не споделям историческия оптимизъм, че свободата и демокрацията, колкото и хубави и желателни да са иначе, едва ли не ПО НЕОБХОДИМОСТ ще тържествуват в историята. Напълно възможно е силите на мрака да вземат превес и това е ставало много пъти. Така че аз не приемам дежурния наивен оптимизъм, който казва, че в крайна сметка доброто, светлината, истината и красотата ще победят.

Друг пункт, по който се различаваме, е Вашето отношение към българския народ и тук ролите са разменени, защото в това отношение Вие сте песимист. Докато Вие явно смятате българите за политически незрели и с ниска политическа култура, аз напротив тук съм много повече оптимист и мисля, че българите показаха чудеса от храброст, настойчивост и висока политическа култура след 1989 и особено до 2001 постигнаха много. Не е тяхна вина, че успехите са като цяло под очакванията, а причината е, че те се сблъскват с непреодолима сила – Русия. Вие виждате, че Русия се намесва дори в президентските избори в САЩ, както остана за изборите и политическия процес в България! САко в България намеша руска намеса, посткомунистическиата системна щеше да просъществува НЯКОЛКО МУНУТИ! Всички тези мафиоти и „олигарси“ биха били смачкани като карфици!

Така че няма у мен апология на Русия и КГБ, напротив, аз просто има друг и вероятно по-близък до истината поклед върху нещата, но именно затова той е непривичен и шокиращ за антикомунистите, понеже се разминава със стандартното мнение и анализите на mainstream-медиите. Моят съвет е да не четете, слушате и гледате много-много тези медии, понеже те служат не за информация, а за ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Търсете алтернативни изтичници на информация, анализ и знания, но бъдете максимално критичен и към тях, понеже информационното пространство е пълно с глупости.

Ангел Грънчаров каза...

Ние, българите, не разбираме, а Вие сте руснак, тъй ли? За какъв се съзнавате Вие лично след като нас, българите, ни наричате "вие, българите"?!

Анонимен каза...

Аз поради биографични особености не се идентифицирам изцяло с никоя нация на света, а най-малко пък с руската, с която нямам нищо общо, затова мога да си позволя да пиша „вие, българите“, „вие, руснаците“, „вие, парагвайците“ и т.н., а в крайна сметка това е и малко в космополитичния дух на античните стоици, които най-много ме привличат като нравствена нагласа сред античните философски учения.

Напишете в google „КПСС управляет Россией“ и ще видите, че нищо не излиза. Ако това беше пропаганда на КГБ, интернет трябваше да е пълен със статии на темата. Ще намерите какви ли не материали: че мафията, КГБ, бандитите, САЩ (?!) и кой ли не управлява Русия, но не и КПСС. Само че „на самом деле“ КПСС продължава да управлява Русия, също както БКП – България. Но БСП не е съвсем БКП, тя е само едно крило на БКП. Да се мисли, че комунистическата партия се е разпаднала и оттеглила от властта, като е предоставила терена на „мафията“, КГБ и „бандитите“, е свръхнаивно. Комунистическата – и посткомунистическата система – се крепи на три стълба: партията, тайните служби и въоръжените сили и идеята, че един от тези стълбове, при това ръководният и най-важният - може да изчезне, е абсурдна, защото столче на три крака в стабилно, но не и столче на два крака.

Освен това ако бях от КГБ, аз щях да знам отговорите и нямаше да задавам въпроси от рода на: кой точно управлява Русия и България? Къде се намира командният център? Чрез какви механизми контролира Москва България? И още по-конкретно: по какви канали Решетников например инструктира Пеевски? По какъв начин командва Пеевски БМБ? Каква е ролята на монтерейци и имат ли още такава или Москва залага вече само на по-млади хора от рода Пеевски? - и т.н.

Освен това казах, че посткомунистите в България нямаше да просъществуват и 10 минути без помощта и подкрепата на Москва. Само че как стоят нещата със самите комунисти в Москва? Кой стои зад тях? Отговорът е, че зад тях не стои никой, респ. стоят самите те. Русия е страната-майка на комунизма и там нещата са „бетон“, те са самодостатъчни и нямат нужда от това някои да стои зад тях. Между впрочем ако комунизмът в СССР наистина беше рухнал през 1991, Китай също нямаше да издържи. От това се вижда изкуствения, фарсов характер на „рухването на комунизма“.