Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 май 2017 г.

За да ми отмъсти, развилнялата се директорска бюрокрация-мафия опраска-уволни днес и моята съпруга, също учителка в пловдивско училище!


Директорката на ОУ "Пенчо Славейков" в Пловдив, която, упражнявайки незаконен шантаж, заплахи за дисциплинарно уволнение, изнудване, всяване на страх, принуждаване, тормоз и прочие успя днес да принуди съпругата ми да подпише заповед за уволнението си "по взаимно съгласие"!

Битката ми срещу разгащилата се директорска мафия-бюрокрация в образователната влиза в нова фаза: току-що научих, че днес директорката на пловдивското училище, в което работи като начална учителка моята съпруга, с шантажи, заплахи и лъжи я е принудила да подпише заповед за уволнението си по параграфа "взаимно съгласие", т.е. два месеца след като опраскаха (уволниха) мен, сега уволняват и съпругата ми - която, прочее, също като мен беше на постоянно учителско място!

Това днес ми дойде като гръм от ясно небе, аз не съм очаквал, че наглостта им ще стигне чак дотам - ето, сега лишават семейството ми от всякакви средства за съществуване, т.е. са решили да ми отмъстят напълно безпощадно! Уволниха съпругата ми следпразнично, мен - предпразнично!

Аз вече два месеца всеки ден провеждам своя граждански протест за свобода в образованието, ето сега виждате как ми отмъщават: отмъщават ми чрез безцеремонно нагли репресии не само срещу мен, но и срещу цялото ми семейство!

Директорката, която си е позволила да упражни заплахи и груб шантаж срещу съпругата ми за да я принуди да подпише заповедта за уволнението си "по взаимно съгласие", е кандидатка па депутат от листата на БСП.

Разбира се, аз няма да оставя това безобразие и беззаконие без отговор. Какво ще направя ще реша тия дни. Знам едно нещо: битката със самозабравилата се и толкова арогантна директорска бюрокрация ще бъде безпощадна! А причината за да са така нагли въпросните образователни, с извинение, началства е една: причината сте всички вие, родители, учители и граждани, които мълчите и безстрастно гледате какво правят тия наглеци - сакън, за да не развалите рахатя им!

Да, вие сте виновни за всичко: щото търпите и им позволявате да правят безобразията си! Защото само гледате сеир как се гаврят с нас, с тия малцина, които се осмеляваме да се борим - и не си мръдвате малкото пръстче да ни подкрепите!

Но знайте едно: сега те се гаврят с нас, вие гледате, когато почнат да се гаврят с вас или с вашите деца и внуци, тогава вие и да протестирате, и вас тогава няма да има кой да подкрепи!

Всичко дори и на този свят се връща обаче. Справедливостта въпреки всичко ще получи реванш. Вярвам в това. За това се и боря. Аз малодушник и страхливец като вас няма да бъда!


Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво на госпожа Делинова! Прекрасно е че уволни съпругата на тоя некадърник Грънчаров!!!!! Никаква милост не трябва да има срещу този рушител на българското образование!!!!!!!!

Анонимен каза...

Изумително-възмутителна, абсурдна, свинско-чревна, супер-безчовечна, нагло-бесепарска-връзкарска история! Това не са хора, а някакви идиоти, пред които дори онзи скорошен шизофреник сритал горката жена и нагло обикалящ я после да я оглежда е... херувимче! Ще им се върне на такива....нищожества тъпи и прости с висшото си образование.... Ще им се върне!

Владимир Петков

Ангел Грънчаров каза...

Аз също смятам, че такава безпределна наглост не може да не предизвика отпор даже от силите на самото битие! Тия наглеци са обречени - знаем, че змията най-много хапе когато е настъпена! Думи нямам вече! Но въпреки всичко вярвам, че истината и справедливостта ще вземат своя реванш съвсем скоро...

Анонимен каза...

Съдът ще реши дали уволнението е било правилно. Няма как отсега да се каже.

Ангел Грънчаров каза...

А Вие как мислите, другарко: правилно ли е уволнение (опраскване), постигнато чрез заплахи за дисциплинарно уволнение, изнудване, всяване на страх, принуждаване, шантажи и прочие?! Наистина ли е "взаимно" съгласието на двете страни за такова уволнение - след като е било постигнато по такъв начин? Кажете, интересно ми е да разбера Вашето понятие за "правилно", знаете, аз съм изследовател на комунодното съзнание...

Анонимен каза...

Вие няма как да прецените обективно, защото сте заинтересована страна - става дума за жена ви, която изкарва и вашата прехрана.
Отговорът ми е - не знам, съдът ще реши.

Ангел Грънчаров каза...

Защо не знаете? Нима не можете да прецените? Нали сте уж "незаинтересована", "обективна" страна? :-) Или правите нужното да защитите своята административна сестра - директорката на ОУ "Пенчо Славейков"?

Съдът може да се произнесе, но това не ни освобождава от потребността и сами да преценяваме кое е право и кое - криво? Това е суверенно човешко право - и задължение. Който се откаже от него за да угажда на нечий интерес показва само, че деморализацията при него е твърде много напреднала...

Анонимен каза...

Грънчаров е некадърник предполагам некадърна е и неговата съпруга. Щом толкова много години го търпи и понася. Логично е нейното уволнение да е напълно заслужено - като неговото. Нали си логичен, Грънчаров, признай че логиката ми е бляскава?! :))))))))))))))

Анонимен каза...

Как така ще подписва "по взаимно съгласие"?! Вие деца ли се или какво? За заплахи и шантажи се ходи веднага при дежурния прокурор !

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Уплашили са я така, че не се е сетила даже да звънне на мен и да ме пита какво да прави. Принудили са я да подпише като са я излъгали, че ако не подпише ще я уволнят дисциплинарно, което значи никога повече да не си намери работа в никакво училище - и тя се видяла принудена да подпише. Излъгали са я, че това за нея е "по-добрия" вариант и тя подписала. И аз се ядосвах, но тя е била така наплашена, че е подписала. Не иска да си има моите главоболия. Предпочита да понася, но с оглед все пак някъде другаде да си намери работа, щото който като мен влезе в открит конфликт с директорската мафия, такъв не го чака добро. Тя е различна от мен, тя е все пак жена.

Анонимен каза...

Грънчаров тази директорка Делинова е нещо като шеф на директорския синдикат и тя защищава права на директорите в Пловдив. Предполагам Анастасова и се е обадила за проблема си и е поискала помощ. Делинова и е помогнала като е опраскала жена ти. Наистина директорите са мафия, която си пази позициите. Борбата ти с тази мафия е обречена предвид пасивността на "гражданите", на родителите, които не смеят нищичко да кажат. Само гледат сеир. Тъжна работа!!!

Анонимен каза...

Синдикати в Пловдив няма ли? Инспекторат, министерство на образованието?

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Всичко има в образованието у нас, само справедливост и човечност няма...

Анонимен каза...

Съдът не решава, когато има "по взаимно съгласие". Съдът решава, когато има спор. Тук има друго нещо - престъпление по служба и само прокуратурата може да внесе такова дело в съда. Парпулов

Ангел Грънчаров каза...

Няма съгласие от нейна страна, тя е изнудена (принудена) да даде "съгласие" по неправомерен начин, наистина този случай е за прокуратурата... налице е факт за беззаконие от длъжностно лице...

Анонимен каза...

За какво ще я уволняват дисциплинарно?! Това на какво прилича! Веднага да ходи в прокуратурата! Това, което са направили е престъпление - насилие над личността. Да видя тази директорка какво ще обяснява. Това без следствие няма да мине. Може да започне и без адвокат, но ВЕДНАГА за да е пресно.

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Във фолклора има притча „Ако подхвърлиш нагори едно нищожество – става началник, като падне на земята , се пръска на още по- дребни нищожества“. Това е манталитет, който отделната личност си носи в себе си. Затова девизът на Френската революция е била СВОБОДА, БРАТСТВО, РАВЕНСТВО!“. Преди 1989 година откъсната СВОБОДАТА от девиза, хората се наричаха помежду си „другарю“ или „другарко“, за да се демонстрират БРАТСТВОТО. Колкото до равенството – някои бяха МАЛКО ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ според Дж.Оруел. Понастоящем се откъснаха братството и равенството и остана само СВОБОДАТА и всеки стана толкова свободен, колкото служебното положение му позволява. А служебното положение (вече веднаж цитирахме законите на Мърфи -всеки достига по иерархичната стълбица до нивото на максималната некомпетентност ( а според настоящата СВОБОДА максималната некомпетентност се надвишава и се напълниха горниге етажи с КАЛИНКИ).
И това стана общовалидна философия (щом като и наглите днес бяха освободени, въпреки че единият е участвал в такива престъпления, че е получил 18 год. присъда, а другият – 11-годишна и след 7 години и двамата са освободени! Как да го наречем този факт, ако не СВОБОДА.
Така че уволнението на двама души от едно семейство, чрез което семейството да бъде доведено до гладна смърт ( т.е. един вид му е произнесена двойна смъртна присъда) от гледна точка от прословутата ГОЛЯМА СВОБОДА е почти ДРЕБНОТЕМИЕ.

Иванка Топалова

Анонимен каза...

Достатъчно е да се предизвика проверка в това училище, да се види какво знаят учениците, какво са научили например в часовете в които преподава директорката, не бих се учудил, ако въобще не влиза в час.
Учителите се страхуват за мизерните си заплатите и не заемат позиция, директорите са без мандат и правят каквото си поискат.

Златина Чакалова каза...

Здравейте г-н Грънчаров! Извинявайте за неосведомеността ми, но бихте ли ми обяснил ПРИЧИНИТЕ, поради които Вие, а после и Вашата съпруга, сте били уволнени. Съжалявам, но тази информация не я намирам в блога Ви.