Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 29 май 2017 г.

Едно мое прозрение, касаещо особености на българската народна душаОсвен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Хайде поредната баналност, клише и мит. А в Румъния и Парагвай как е? Абе хора, нали сте философи, не може ли да се издигнете над тези тривиалност, които при това не отговарят на истината? А ако наистина има нещо като народопсихология, то царете на тарикатлъка специално на Балканите са гърците, докато българите открай време се славят като простодушни и наивни. Даже гърците някога са казвали: „Ей, ако днес не излъжа 2-3 българи, не мога да спя спокойно!“ Така че ето Ви го „тарикатлъка“ на българите.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч дървен "философ", все още не си разбрал, че "философите" са различни и че няма някакъв типов "образец за философско разбиране", който да отговаря на Вашата тъй бедна, впрочем, представа за нещата! Колкото философи, толкова и разбирания има, таваришч. Ще ти се наложи да преживееш факта, че аз мисля така, както намирам за добре... а да мрънкаш недоволен просто е крайно глупаво. Освен това следва да уважаваш разбирането на хората, които не мислят като теб. какъв "философ", пък макар и дървен, си ако не постъпваш по този начин?!