Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

понеделник, 29 май 2017 г.

Едно мое прозрение, касаещо особености на българската народна душаОсвен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Хайде поредната баналност, клише и мит. А в Румъния и Парагвай как е? Абе хора, нали сте философи, не може ли да се издигнете над тези тривиалност, които при това не отговарят на истината? А ако наистина има нещо като народопсихология, то царете на тарикатлъка специално на Балканите са гърците, докато българите открай време се славят като простодушни и наивни. Даже гърците някога са казвали: „Ей, ако днес не излъжа 2-3 българи, не мога да спя спокойно!“ Така че ето Ви го „тарикатлъка“ на българите.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч дървен "философ", все още не си разбрал, че "философите" са различни и че няма някакъв типов "образец за философско разбиране", който да отговаря на Вашата тъй бедна, впрочем, представа за нещата! Колкото философи, толкова и разбирания има, таваришч. Ще ти се наложи да преживееш факта, че аз мисля така, както намирам за добре... а да мрънкаш недоволен просто е крайно глупаво. Освен това следва да уважаваш разбирането на хората, които не мислят като теб. какъв "философ", пък макар и дървен, си ако не постъпваш по този начин?!