Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 май 2017 г.

Мързелът, видите ли, бил главният фактор на... успеха, а който е работлив - неизбежно пропада и деградира!




"В България има толкова много работа и възможности. Но само мързеливите бягат, защото чакат на готово. Ти отиваш да използваш чужд труд!", категоричен е той.

Кратък мой коментар: Добре де, щом като според този дървен "философ" излиза, че "мързеливите" само бягат от Българско и щом като в Българско, по тази логика, остават само и единствено работливите, защо тогава Българско е официално най-бедната страна в Европейския съюз, а в същото време "мързеливците"-българи в чужбина успяват и преуспяват?! :-)

Амче ний, дето сме тука, що не вземем и ний да станем мързеливи, че да почнем да се въздигаме и най-после да се запътим към успеха и просперитета - щом мързелът бил главното условие да се успява!!! :-)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Първо, никой в чужбина не е „успял“ и ‚преспял“, даже идеята на мнозина е да живеят в чужбина от социални помощи, така че това е мит, второ, в България посткомунистическата мафия ограбва плодовете на труда на българите, затова без да са реално бедни, защото това също е мит, те не получават онова, което им се полага. Така че всичко това няма нищо общо с категориите „мързел“-„работливост“. Като философи трябва да имаме по-широк поглед върху нещата и да виждаме света такъв, какъвто е в действителност, не да робуваме на клишета.

Ангел Грънчаров каза...

Пак се отдадохте, таваришч, на повтарянето на кагебистката премъдрост. Разбира се, че българите в чужбина в мнозинството си успяват. Разбира се, че в България сме най-бедни. Разбира се, че е неслучайно това, че нито един българин не емигрира в Русия. Кажи сега нещо, кагебистко мрънкало...

Анонимен каза...

Учудвам се, че един философ може да мисли така клиширано и тривиално. Ако под „успял” разбирате мияч на чинии или берач на маслини, то мнозина българи наистина „успяват”. А тези вменявания за КГБ са смешни, също както аз никъде не казвам, че българите отиват да работят в Русия. Истината е, че членството на България, противно на пропагандата на КГБ, се отрази и отразява на България добре в политически и икономически план, макар че същевременно Русия също извлича ползи от това, понеже посткомунистическите страни са неин Троянски кон в евроатлантическите структури.

Анонимен каза...

Между другото понеже стана дума за Русия – тя наистина като цяло не е атрактивна за граждани на ЕС, но е много атрактивна за азиатци, и то не само от ОНД, затова Русия с поне 11 милиона е втора на света по брой на имигранти след САЩ, но хората извън Русия не знаят това. А за Ваше сведение: средната учителска заплата в Москва е 70.000 рубли, което са около 2100-2200 лева, но е вярно също, че в Москва е доста скъпо. Ето защо бихте могли да се пробвате като учител в Русия, още повече че нямате никакъв проблем с езика, светът не започва и не свършва с ПГЕЕ.

Ангел Грънчаров каза...

Поне с реакцията си красноречиво потвърдихте тезата ми, че по всички теми и въпроси отстоявате стриктно опорните точки на КГБ! :-) Значи Русия е много атрактивна за имигранти-азиатци, радващо е, че е толкова атрактивна, бравос, КГБ заслужава награда! :-)