Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

петък, 19 май 2017 г.

Днешните монолози-диалози в Алтернативното училище на протеста

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Злите езици говорят, че са те били наказали дисциплинарно, защото си дал на ученик по време на матурата да си напише името? Защото свободата, Грънчо е най-важна, нали така?

Демек твоята свобота (некадърност) е направила така, че ученик не е успял да си вземе матурата, само защото си некомпетентен, прав ли съм ?

Ангел Грънчаров каза...

Малеее, другарко, ти си много умна ма, немам думи! Значи по твоето мнение свобода е равно на... некадърност (?!), а второ, моя милост, по тази логика, щото съм свободолюбив, на това основание съм и... "некадърен", железна логика е това, нема спор! И по тази твоя комуноидна "логика" аз съм бил дал на ученик да си напише... името на матурата (?!), може би щото като капак на всичко съм и "зъл народен враг", сторил съм това за да навредя на ученика, така ли излиза, тъй умна другарко?!

Другарко, не е зле да идеш на психиатър. Не за друго, не защото мисленето ти е повредено, а защото си много зла и долна, щото си подла, щото си мерзавка, и то до една висша патологично степен, ти се феномен на природата, най-отговорно ти го казвам. Теб трябва да те сложат в клетка и да те показват на панаирите - защото си чудо на природата. Между другото добри парици можеш да спечелиш по този начин... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, поздравявам те с тази песен послушай, вникни, може пък да ти помогне:

https://aig-humanus.blogspot.bg/2017/05/blog-post_82.html

Бог да ти е на помощ! Бог да спаси нещастната ти озлобена душа!