Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 май 2017 г.

Кратка сутрешна обмяна на мисли между ‎Stan Yosifovski и моя милост



‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: По настоящем професор Иво Христов е прав за едно нещо. България отдавна е загиваща територия с неясни функции. Една държава, която изгони интелектуалците си, погреба ги, роднините им работят в чужбина за хляб... живите роднини. Тая държава е кенеф. Години наред го и и изтезава интелигенцията, Америка ги прибира. Резултат - Америка най-великата държава, България, в двадесет и първи век дори няма акт 16 за външен клозет на Европа все още!

Ангел Грънчаров отговори: В устата на въпросния "професор" тия думи, че България била "загиваща територия" звучат гадно: защото неговата тъпа теза е, че нас именно свободата и демокрацията (и влизането в Европейския съюз) ни било, видите ли, убивало! А тази теза е просто повторение на опорните точки, спуснати на наште продажни русофили от КГБ-пропагандата, чиято цел е твърде прозаична: да настроят българите против свободата, демокрацията, "капитализма" и Запада, с оглед в един момент пак да бъдат "освободени" от "тъй добричкия" и толкова приятно тираничен руски империализъм. Всъщност истината е точно обратна на ивохристовските кагебистки лъжи: България загива не за друго, а защото на нашето нормално развитие пречи руско-кагебестката мафия и олигархия, която държи под контрол нещата у нас, независимо от това, че сме в ЕС и в НАТО! Ние сме бедни и от България всичко читаво бяга не за друго, а защото у нас няма нормални условия за развитие, а няма нормални условия за развитие у нас само защото ченгесаро-кагебистката мафиотска напаст у нас не ни позволява, пречи за възникването на нормален капитализъм, нормална демокрация, нормално и правово общество, общество със законност и признаване на суверенитета на човешката личност. Тази ми е забележката. Истината даже и нас следва да има някакво значение. който предпочита лъжите - да вярва и да се мазни на Иво Христов и на тия, които му плащат...

‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: Всеки народ си заслужава управниците!

Ангел Грънчаров отвърна: Народът у нас си заслужава участта, но виновни за това състояние на народа ни сме всички ние, дето се смятаме за що-годе разбиращи и мислещи; всеки от нас следва да се запита: а аз лично какво правя за пробуждането, за вразумяването на МОЯ НАРОД, за осъзнаването, за тържеството на истината в съзнанията на колкото се може повече хора?!

‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: Тая държава и още 1300 години да просъществува под някаква форма, няма да вдигне от гробищата никой дето е умрял за нея! Извод: пали се поне там дето бензина е евтин! И има здравна система и човеци!

Ангел Грънчаров отвърна: Да се умре в борбата за свобода на народа не е безсмислено занимание - както това да се подпалиш с бензин; има значително по-полезни неща, които можем да направи от това да се палим и да мрем без полза и смисъл... живи сме по-нужни...

‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: Всъщност, философията не е в Ницше, Юнг или Манол от Браниполе. Философията е в собствената ни сетивност. Способността да усещаме красотата и важността на всичко в нашия живот!

Ангел Грънчаров отвърна: Философията е не само "собствената ни сетивност", но и нещо не по-малко важно от това: мисълта, душата, духа на човека - които следва да са будни и живи.

‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: Г-н Грънчаров, много мъчно ми е за Вас! И покрай Вас и за мен!

Ангел Грънчаров отвърна: Благодаря, че показвате отношение и че не сте безчувствен! Най-българската "добродетел" според мен в момента не е завистта (както е смятал Елин Пелин), а безчувствеността, бездушието, безразличието. Пълно е у нас с хора, чиито "кожи" са прекалено дебели, като свинския или говеждия гьон, не усещат нищо...

‎Stan Yosifovski‎ до Ангел Грънчаров: Вече се пътува уж свободно. Има хора обаче, дето единствената им мисъл в Лас Вегас е как ще се гордеят и какво ще разправят като се върнат. В Ботунец... Никой от тях не разказва как шибания човешки дух за сто години всред пясък и камъни вдига мегаполис... Друго е да си в къщи с мастиката от селския хоремаг!

Ангел Грънчаров отвърна: Аз мисля, че българите, дето са живели в свободни страни, въпреки невъзприемчивостта и инертността си все пак ще възприемат от свободолюбивия и предприемчив дух на тия народи. И дори и да не се върнат у нас оттам, от чужбина, благодарение на средствата за модерна комуникация, ще спомагат за култивирането и разпространението на съзнанието за свобода тук, у нас, сред българите, дето нямахме тази решимост на напуснем родната и така свидна ни българска кочина...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Границите бяха отворени през 1989 по две причини: 1. да се симулира свобода пред Запада и най-вече 2 - за да бъде наводнен Западът от „агенти на влиянието“ от Източна Европа и така да бъде подкопан и подчинен. Преди 1989 комунистите нямаха и една стотна от възможностите за влияние върху Запада, които имат днес.

Анонимен каза...

Изкуството сенсибилизира! :-)
Във всичките си форми, проявления и всепоглъщания, разбира се, а не само и толкова в най-мощната, гигантската, магьосната, прекрасната, всеобемната, чудесната, в най-дълбоко разумно всепроникващата и осветяващата - литературната!

2017.05.05г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Мъчно ми е, щото знам как се чувствате! И още по-мъчно ми става като се сетя къде се намирате...

Stan Yosifovski

Анонимен каза...

Изводът е прост, ако вярвах, че един ще ме помни, щях да изгоря, но за сто и един част от масата... Не.

Stan Yosifovski

Анонимен каза...

Дух в каменно сърце няма. Има маса, животни чакащи да ги обслужват, паша, разходки и стригане. И чат-пат съешаване...

Stan Yosifovski

Анонимен каза...

Пак казвам, да, така е, но вяра се сади не връз камък.

Заблуда си е не от вчера, да пишем говна и лайна, да се надяваме, да убеждаваме. Нямам против. Но до ден днешен никой не ми е платил болката и сълзите за всичките неправди и идиотии в България. Родина? Не. Не разбирам какво е това залъгване. Вечно. Та родина може да ти бъде всичко! Стига да се чувстваш щастлив...

А и не ми е ясно, що най-висшето същество на тая земя трябва да бъде ограничавано от територии, социален статус, вяра и прочие... Само по себе си това е пълен абсурд!

Stan Yosifovski

Анонимен каза...

Малко встрани, но харесвах Иво Христов. Умен и определено ерудиран човек. Но нещо се оака откак влезе в политиката. Така, де, примери като него бол. Трагедията е, че и тея като него се осраха в един момент. Е, кой да викаме? Вие за кой протестирате? За леля от Скутаре? Те тези хора, слава богу, ни предодаха за дребни неща, та леля от родопската яка ли?

Та протест, ама решение? Кой да дойде? Кой би решил и вашите и моите проблеми? Такива като Иво Христов или като Борисов? Или да опитаме да възкресим от гробищата всички тея дето измряха с тея мисли?

Stan Yosifovski

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, нито комунизма или капитализма, или каквото и да е дума всъщност са решаващи или определящи. Ако на България и беше проблем само комунизма, то отдавна да е на ниво Полша, примерно... Или Естония. Нали много хора лаят срещу плана Ран-Ът... Естония със същия дословно план къде е? Знаете ли?

Stan Yosifovski