Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 юни 2017 г.

Вие, драги сънародници и съвременници, сте страхливци и безхаберници, които нямат нищо общо с духа на Ботев и на борците за свобода!



Нямате никакво право да лицемерите и да лъжете днес че почитате Ботев и борците за свобода! Защото ако беше истина това, че действително почитахте Ботев и борците за свобода то нямаше да се държите по начина, по който се държите: малодушничите пред злоупотребите на властващите, мълчите си, понасяте издевателствата, кротувате, подмазвате се на управляващите с оглед да черпите благинки и прочие; нима Ботев и борците за свободата на България биха се държали като вас ако днес бяха живи?!

Казвам тия горчиви, ала справедливи думи, изхождайки и от своя скромен опит в борбите ми за свобода в образованието, за непосредственото и практическо реално демократизиране на отношенията в една конкретна училищна общност, каквато е ПГЕЕ в Пловдив, училището, в което съм учител по философия вече от 17 години. Особено в последните пет години работя всекидневно в тази посока, борбата е тежка и безмилостно жестока, пазителите на статуквото са крайно безцеремонни, нанасят ми жестоки, безпощадни удари, а народът стои, зяпа, гледа сеир и мълчи!

Опраскват ме, уволняват ме, протестирам, боря се с наглостта на разпасалата се (не)образователна директорска и министерска бюрокрация, а народът стои, гледа, бели семки, дъвче кебапчета, лапа мухи и се прави на ударен че не забелязва какво става! От 71 дена всеки ден съм на протест за свобода на образованието, всеки ден протестирам, а никой до този момент не се е наредил до мен! Тия, които дойдоха да ми изкажат съпричастност към борбата ми, се броят на пръстите на двете ми ръце, но никой, повтарям, никой, не дойде до мен и не каза: заставам с теб, нека заедно да се борим за свобода в образованието, чувате ли - НИКОЙ не направи това! Никой от вас следователно няма право да твърди, че е следовник на Ботев и на борците за свобода, на героите-мъченици, които заради такива като вас си и загинаха мърцина, оставиха костите си там, на Балкана, докато вие се криехте зад дуварите и треперехте!!!

Вие, дами и господа сънародници и съвременници, сте едни страхливци и безхаберници, които нямате нищо общо с духа на Ботев и на борците за свобода! По тази причина и нямате моралното право да се биете в гърдите, че сте ги биле уважавали, че сте биле, видите ли, като тях, че сте биле техни следовници - не, вие сте като капак на всичко просто едни гнусни лъжльовци ако си позволявате да правите тия неща на днешния ден! Признайте си малодушието, осъзнайте си слабостта, презрете се, на тази база само можете да се промените към добро, чувате ли ме?! Хайде сега заминавайте да мислите, да търсите истината за това какви сте! И недейте да лъжете повече, чувате ли ме?! Грозно е да се лъже!

Толкова. Обиждайте ми се колкото си искате. Знам, че ви мързи даже да прочетете това, което ви написах, камо ли пък да го осмислите. Мразете ме колкото си искате. Не ща такива като вас да ме уважават. няма как такива като вас да ме уважават. Когато се промените, когато се покаете, ми се обадете - и елате заедно да продължим да се борим за свобода и за истинска демокрация.

А дотогава мълчете гузно и се покайвайте! Безсрамници неедни! Малодушници презрени! Страхливци гнусни! Кого лъжете?! Себе си, децата си, историята ли, живота си, бъдещето си ли лъжете?! Не ви ли е срам поне малко да се държите така грозно?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

26 коментара:

Анонимен каза...

Да, много горчиви, ала не по-малко справедливи думи...
Радосвет Загорски

Анонимен каза...

Ето какво ще ви помогне, г-н Грънчаров: Два пъти на ден по 5 мг. диазепам, сутрин и вечер. И никакъв алкохол с тези хапчета!

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова вие май вече се дипломирахте по психиатрия и ето раздавате и рецепти! :)))) Защо не оставите директорстването и не отидете да работите в психиатрията щом сте токова напреднала?

Анонимен каза...

Гранчаров обиди целия народ и учителството най-вече! Това е национално престъпление. З такива като Гранчаров трябва отново да се открие Белене. Той трябва да изгние там. Никаква милост за такива като него които обиждат нашия народ!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Хаха, стандартните хули против българите в деня на Ботев, можем да се върнем в блога Ви години назад и ще видим, че всичко това е копи-пейст на предишните Ви постинги по този повод през годините, само че сега в още по-крайна форма поради актуалните Ви лични проблеми и неблагополучия, вината и отговорността за които възлагате върху целия български народ.

В известен смисъл обаче не сте неправ, в този ден наистина цари псевдопатриотизъм, но не от страна на българския народ, който чистосърдечено изповядва идеалите на Ботев, а от страна на българските управници, които вкупом служат не на интересите на България. Онова, което хората не могат да разберат е, че пришествието на комунизма, в случая с България на 9.9.1944, представлява РАДИКАЛНО СКЪСВАНЕ С ДЪЖАВНАТА ТРАДИЦИЯ И ИСТОРИЯ. Затова НРБ не е продължение и приемник на Третата българска държава и това се отнася и за РБ, която от своя страна е продължител на РБ. Разбира се, тези държави са на територията на РБ и в тях живеят българи, но реално те вече са нещо друго – част от световната социалистическа система. Те не са конвенционални национални държави. За комунистите нациите са второстепенни, те са първо комунисти и след това всичко останало. Каквото и да говорят, тяхната цел не е да възродят, поддържат и укрепват националната българска държава, а да служат на световната социалистическа революция, така беше преди 1989, така е и сега. Разбира се, от гледна точка на националните интереси тя бяха и са национални предатели. Така че когато виждаме комунист независимо от етикета – ляв, десен, преден, заден, горен, долен и т.н. - виждаме първо комунисти, а чак след това българи, унгарци, германци и т.н. Само че комунистите разбраха, че под старите лозунги за пролетарски интернационализъм не могат да постигнат целите си, затова сега се правят на луди и на какви ли не, за да прикриват неизменната си комунистическа същност.

Анонимен каза...

Грънчаров, ти на Ботев няма как да приличаш, делата ти са далеч от това, което си си измислил че са! Ти си философ, като Ленин, рушител в името на "свободата", нали така направихте навремето преврата, излъгахте хората, взехте им земята, но понеже сте некадърници, и това пропиляхте, но с философски лозунги все още се опитвате да се правите на "борци". Няма кой да ви повярва! Колкото и книги да напишеш, те са като на Ленин, четат ги само чрез принуда! Отмина времето на некадърниците! Макар и бавно, трудно, стъпка по стъпка, но идва времето на можещите, онези които градят чрез лишения и компромиси, но правят живота по-добър и по-лесен за поколенията.
А такива като теб, искат само революции, разрушения, за да грабят наготово и да се пишат "герои".
Спомни си онези твои клипове, които публикуваше 2008, 09, 10 година, когато наричаше учениците "малоумни", когато ги оценяше по твоята идиотска трибална система. Още тогава те предупреждаваха че нямаш право да унижаваш децата с твоите "отличен 3". Но ти с твоя инат продължи да му викаш на това "реформа".
Разбирам, че ти няма с какво друго да си изкарваш прехраната, освен като преподавател. Предполагам, че може да има някакво снисхождение към теб, но и ти трябва да престанеш да правиш глупости и трябва да се промениш в "положителна" посока.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, пак не отстъпваш от нито една кагебистка теза, независимо от показния си "антикомунизъм", но и тук, разбира се, следваш най-новата линия на покровителите си от Москва, те също се правят на "антикомунисти", ведь те теперь са "руски имперски националисти", продължители на славните завоевателти традиции на Руската империя, на "третия Рим" и на "втората Византия". Как пък не можа да измислиш в живота си поне една идейка, която да е различна от тезите на КГБ? При това се правиш на националист, народът никога не греши, народът винаги е прав, но народът винаги страда и е прецакан, а пък всички политици, канечна, са все "маскари", всички до един, та по този начин да обслужиш истинските маскари, канечна! Толкова, хубаво е обаче, че постоянно демонстрираш кагебистката догма, кагебистката ограниченост, кагебисткото безсилие да се осмислят реалностите на живота и на историята оригинално, според тяхната истина, според вътрешната логика на живота и на тяхното развитие.

Ангел Грънчаров каза...

А другарката, която се напъва да адвокатства на директорката и да развива директорската гледна точка, снова дърдори полные нелепости, сиреч това, което й дойде до устата. Требе да се мисли, другарко, преди да се пише, особено когато се пише, щото написаното остава, то не може да се изтрие. Ще направя кратък коментар на "творението" на напъващата се да "мисли" другарка:

Грънчаров, ти на Ботев няма как да приличаш, делата ти са далеч от това, което си си измислил че са! Ти си философ, като Ленин, рушител в името на "свободата", нали така направихте навремето преврата, излъгахте хората, взехте им земята, но понеже сте некадърници, и това пропиляхте, но с философски лозунги все още се опитвате да се правите на "борци". Няма кой да ви повярва! Колкото и книги да напишеш, те са като на Ленин, четат ги само чрез принуда! Отмина времето на некадърниците! Макар и бавно, трудно, стъпка по стъпка, но идва времето на можещите, онези които градят чрез лишения и компромиси, но правят живота по-добър и по-лесен за поколенията.
А такива като теб, искат само революции, разрушения, за да грабят наготово и да се пишат "герои".


Браво, другарко, добре си се напънала! ПРи това се правиш на защитница на "модерните", на "свободолюбка", дори, представяте ли си, на "антикомунистка", на "антиленинистка", е, разбира се, ти си менте "антикомунистка" и прочие, но това пак е в "духа на времето", то що е нас не е менте, та ти да не си едно менте, да не си идна лъжкиня, иначе казано. Значи свършва времето на "такива кат мен", дет сме "спирачката на прогреса", идва времето на "градящите", на "можещите", макар и трудно, но идвало туй време! Ами, другарко, кой ви пречеше на вас, "градящите" и "можещите", да се развихрите досега, та нали вий сте все на власт ма, другарко, нали сте все началства, а, кой ви пречеше?! Ангел Грънчаров ви пречеше, тъй ли?! Милата "мислителка"-лъжкиня и лицемерка! Оляла си се хептен, другарко. Оно требе хем да се мисли, хем требе, кат се пише, да не се лъже ма, другарко, видиш ли сега в какъв хубав капан си се натикала сама?! Иначе казано, изложила си се, а директно казано, другарко, си се... наакала, посрала си се, мила и тъй трогателно напъваща се да мисли другарко!

Ангел Грънчаров каза...

Спомни си онези твои клипове, които публикуваше 2008, 09, 10 година, когато наричаше учениците "малоумни", когато ги оценяше по твоята идиотска трибална система. Още тогава те предупреждаваха че нямаш право да унижаваш децата с твоите "отличен 3". Но ти с твоя инат продължи да му викаш на това "реформа".

Аз сега и теб наричам "малоумна", мила анонимна другарко, но учениците си малоумни не съм наричал, мила другарко-клеветнице и лъжкиньо. Както и да е, моята "трибална система", драга ми тъпа лъжлива другарко, не е "трибална", нещо си се объркала или по-скоро пак лъжеш, изказваш се неподготвена. Първом требе да се информираш за точкова ми система, даването на точки не е числово оценяване, другарко, а има съвсем друг смисъл, именно за де се избегне тъпотията на числовата оценка. Много си се загрижила за правата на учениците ма, другарко, значи по твоята "логика" учениците требе да бъдат унижавани само по "традиционния начин", а когато човек като мен изобщо не ги унижава, напротив, отнася се с тях съвсем човешки, ти почваш да плюеш бесовска пяна от устата си и да пелтечиш пълни глупости! Ох, другарко, другарко, как ли живееш с толкова злоба и с толкова лъжи ма?!

Разбирам, че ти няма с какво друго да си изкарваш прехраната, освен като преподавател. Предполагам, че може да има някакво снисхождение към теб, но и ти трябва да престанеш да правиш глупости и трябва да се промениш в "положителна" посока.

Да оставим че допускаш правописни грешки, тъпотията ти обаче е възхитителна.! Спор за това нема! Значи оня, който прави нещо различно от баналното и тривиалното, когато някой прави нещо друго в сравнение с твоята бедна представа за "правилното", той прави "глупости", тъй ли, драга другарко? Много си изостанала в развитието си, живееш си комунистическия манталитет и е интересно, че не се смущаваш да демонстрираш ограничеността си! Другарко, що не отидете вий, "единствено правилно мислещите", някъде в Странджа-Сакар или директно в Сибир, що не си направите там комунизъма, па да се отживеете без нас, без тия, дето ви пречим, дето накърняваме комунистическия ви "единствено правилен" рай?! Ето този съвет ви давам, това е единствения начин да престанете да ревете, другарко?! И да пречите на живота, щото вашите напъни са изцяло смешни!

И тъй, другарко, кой сега прилича на Ботев?! :-) Непременно ти, сигур и ботевска брада имаш вече, нищо че си другарка?! :-) Може ли, другарко, да си чак толкова проста?! Но то човек се учи, ето, аз се зафанах с твоето умствено обучение, добре е, че започна да се изказваш, давай така смело, ще ти помогна, ведь аз съм учител и то от истинските, не от ментетата кат тебе! Успех ти желая, другарко! Един ден може и да се преродиш, но първом се отърви от злобата към ония, които не са като теб, които не "мислят" кат теб, иначе казано, остави глупостите, зафани се най-сетне да мислиш!

Анонимен каза...

Ех, Грънчаров, много ви мъчи пустото безсексие. :)

Анонимен каза...

Коментарът Ви показва, че разсъдъкът Ви е доста замъглен, защото Вие преиначавате и влагате някакъв друг смисъл в думите ми, само и само да ги припишете на… КГБ! Аз какво казвам? Същото като Вас, а именно: „те също се правят на "антикомунисти", ведь те теперь са "руски имперски националисти", продължители на славните завоевателни традиции на Руската империя, на "третия Рим" и на "втората Византия". - Ами да, ами да - точно това е новата линия на КГБ, те на думи уж отхвърлят комунизма и се представят за продължители на линията и традицията на стара царистка руска империя. Само че – и тук е тънкият момент – те не са продължители на никаква стара руска държавност и традиция и няма тук никакъв славянофилски, православен национализъм, това е само ПРОПАГАНДА, в действителност те са продължители на „славния и могъщ” Съветски съюз, на КПСС и КГБ. А българските им колеги не са наследници и приемници на Царство България, а на НРБ, БКП и ДС, затова тези празненства на Ботев са отвратително лицемерие.

Анонимен каза...

А народът невинаги е прав, напротив, той често и трагично греши, например германците сами в (сравнително) свободни избори избраха Хитлер. Само че от морална и юридическа гледна точка знаете, че колективната вина е проблематично понятие.

А дали всички политици в посткомунистическата политика са „маскари”? Ами в някаква степен да, понеже системата не допуска истински, неконтролирани, извънсистемни играчи и партии, а ако все пак ги е допуснала, се стреми всячески да ги неутрализира, елиминира и маргинализира – справка: Качински, Саакашвили, Юшченко, Костов, може би Джинджич и др. – и за съжаление обикновено успява.

Анонимен каза...

Браво, г-н Грънчаров! С Вашето неизчерпаемо и неподражаемо чувство за хумор и ирония доставяте удоволствие и поводи за размисъл на читателите, особено когато коментирате "милите анонимни другарки". Тези малки шедьоври заслужават да бъдат издадени в отделна книга.
Лияна Стойновска

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, уж разсъдъкът ми бил "доста замъглен", хем съм бил прав, Вие също сте бил мислел кат мен, от което излиза, че и... Вашият разсъдък, по Вашите собствено твърдение, очевидно също доста е замъглен! :-) Таваришч, вий в КГБ сте или пълни олигофрени, или сте крайно некадърни лъжци. А моралната ви нечистоплътност е голяма. А първом си отговори защо толкова много ме мразиш, второ, защо си принуден толкова старателно да криеш самоличността си, пък после, като осъзнаеш истината по тези два въпроса и отговориш тук публично на тях, след това ще разискваме проблемите по същество. (Щот аз с анонимни мерзавци кат теб не мога да водя принципен разговор, по хигиенични съображения е така...) Чакам да чуя отговора ти...

гАд каза...

Кога грубостта с цел "експеримент" се превръща в част от човека ?

Ангел Грънчаров каза...

Скажи, дорогой гад, что терзает так силньно твою вымчившуюся душу? :-)
Почему исчез напоследок? Почему так умолчался? :-) Неужели начал думать? :-) Думать - вредно! :-)

гАд каза...

Pracujeme, cestujeme, atd, тОварищ Грънчаров.
Въпросчето си остава и след поста ти. :)

Ангел Грънчаров каза...

Думать нада, дарагой камуноидний гад, думай, читай, думай снова: так нада жить челавек, каторий хочет избавится от камуноидность. Камуноидност равна мерзавщины! Камуноидност - мижитурковщина, безличност, подлост, ненавист к свабоде и к свабодной личнасти! Камуноидност ета ненавист к свободной жизни и вопиющее недостойнство! Понял меня теперь? Анадъмо то я тебе сказал, дарагой камуноидний гад?

Ета самая страшная балезнь нашега века! Желаю Вам удачи!

Unknown каза...

9 Анонимника и един Гад до тук. 2 - ма коментиращи, само двама са написали името си, освен Ангел Грънчаров.
Защо ли двамата, които са написали името си, имат положително отношение към Грънчаров, а анонимниците отрицателно? Какви хора си слагат името и какви го крият?
Мария Василева

гАд каза...

Хм :)
Избърса ли пяната ? :)
Има ли някаква логична причина да пишеш на руски вместо на български ? Чувстваш руският като по-близък до душата ти ли?
Какви комунисти, какви глупости? Това на самотек ли го пишеш Грънчаров ? Като нямаш какво да кажеш, пействаш нещо на тема комунисти и продължаваш доволен от стореното?

Иначе коментара перфектно се вписва към оригиналният ми въпрос - Кога грубостта с цел "експеримент" се превръща в част от човека ?

@ Василева - Кое е отрицателното в написаното от мен по-горе?

Ангел Грънчаров каза...

Дарагой гад, не надо спрашиват другие, нада сам думат, мислить надо, гад, тагда все сам поймеш в один прекрасний день. Не думай, что ти очень хитрий, тупо так думать, гад, ти проста очень нахалний, подлец и мерзавец, вся истина о тебе я только что сказал... Кроме таго ответь на вопрос госпожи Василевой, она тебя спрашивает, она теба задала хороший вопрос, думай и ответь, не надо показиват свою наглост, ми етага о тебе уже знаем, ми хотим чтоби ти показал другую тваю неожиданную сторону, понял тепер, анадъмо теперь?!

гАд каза...

Спрямо мен госпожата е задала глупав въпрос. Обяснил съм и защо, няма нужда да се повтарям, нали?
Освен ако някой не покаже "отрицателното" в това което съм написал.

Аз имам своето мнение. Питам защото ми е интересно какво е твоето. Очевидно отговор няма и е по-лесно да плюем и вдигаме шум, отмествайки темата. :)

Интересно да се види до къде ще го докараш. Това все пак остава публично достъпно в интернет. :))
Забелязвам , че почти цялостно замени българският с руски. Трудно се пише с бг кирилица на руски, липсват буквички. :)
Нещо съм пропуснал модата с думичката "анадъмо", единствено теб виждам да я ползваш.

Иначе руският ти е като моят горе долу ... дОрОгой. :)

Ангел Грънчаров каза...

Виж какво, дарагая гад, знаю, что требе да зи защищаващ името, което си си избрал, но я тебе уже сказал, что ми тебе уже верим, что ти гад, что ти мерзавец, панимаеш, у нас нет недоверия к тебе что ти изменил своей склонности бит гадом и мерзавцем, панимаеш? Так что не надо старатся слишком в етом направлении, понимаешь? Анадюмо, как гаварится по турецки?

Бил си обяснил почему криеш свое имя, почему подвизаешся как анонимника-мерзавца. Я не зная почему, госпожа Василева - тоже, пажалуйста, обясни, ета очен интересно! А ти говориш - не скажу, почему? Неужели тебе стидно, срам ли те е от нещо, от себе си ли те е срам?! Защо?

Не надо думат, что ми етага не знаем. Но важно что би ти сказал, нас интересует твое обяснение. Ето полезно и для тебя самаго. А не у нужно да се мъчиш да се измъкваш от въпроса така глупаво: бил, видиш ли, глупав въпроса на г-жа Василева. Изобщо не е глупав въпроса й, но в очите на глупаците-мерзавци може да изглежда всякак.

Я ти пишу па руско-болгарски неслугайно, дарагая тад. И другим анонимним мерзавцам так пишу тоже неслучайно. Ето - особий стил, панимаеш? С мерзавцами так надо разгавариват. Они не заслуживают иначе. Не е верно, че немало било букви за да пиша правилно по руски, объркал си си се нещо. Има всичките букви за да се пише правилно на руски, глупако! помисли защо го правя, не е толкова мъчно. Так надо, таваришчщ гад. Для твоего добра.

Пишеш, дарагой гад: Интересно да се види до къде ще го докараш. Това все пак остава публично достъпно в интернет. :)) И за какво ми намекваш? Докъде мога да го докарам? Аз изучавам реакциите на теб и на мерзавци кат теб бе, дарагой гад. За науката го правя. За науката се жертвам бе, гад, панимаеш? Бъркам в такива гнусотия кат ваште души с научна, с изследователска цел. Аз, гад, съм психолог. Ти и това ли не разбра? Много си зле обаче. Много. Що така не умееш изобщо да мислиш? Що си така повреден, дарагой гад, в мисловно, да не говорим в нравствено отношение? Ето моят въпрос към теб тепер. Да видим как ще отговориш на него тепер. Експеримент продолжается. До къде ли ще го докарам? Ха-ха-ха! Егати скудоумието!!!

гАд каза...

Кис кис :)
Поне се приближихме до оригиналният ми въпрос
"Кога грубостта с цел "експеримент" се превръща в част от човека ?"
Всички четящи разбраха начина ти на действие, сега отново го обясняваш на длъж и на шир, от там и въпроса.
Цялото излияние на тема анонимност е в стил "по дрехите посрещат, по ума изпращат", с малката подробност, че тук не обръщате внимание на съдържанието, а тъпо се взирате в дрехите/името.
А защо ник вместо име? В интернет сме, той така работи, дава такива права. МОЙ си е избора дали ще ги ползвам. Семпличко, нали?
Поста с човека който ти е предложил статия за списанието също е показателен за неприятните ти навици. Нещо не ти е харесало - директно изтипосване със снимка, охулване. Методите са доста средновековни, тогава също са обичали да слагат хората на площада и да ги хулят.
Предпочитам да не давам такива опции на тълпата "интелектуалци" тук.

Относно Глупавият въпрос, нека започна с цитат, да не стават грешки ;)

"Защо ли двамата, които са написали името си, имат положително отношение към Грънчаров, а анонимниците отрицателно? Какви хора си слагат името и какви го крият? "

Няма нищо отрицателно в моят пост по-горе. Съответно не попадам в дефинираната група хора и въпроса спрямо мен става безсмислен, глупав.

Добавянето на руски думички било особен стил :D Дам, особено смешно. Няма проблеми, пишете си и на чист руски ако искате, разбирам прекрасно. В дома ми разговаряме на руски, споменавал съм го и преди. За мен българският е езика който се ползва доста по-рядко през последните години.
За турският си признавам - не знам. Определено не съм чувал думата "анадъмо". В българският език може и да е пълно с турцизми, но лично аз предпочитам да не подпомагам добавянето на нови. Не разбирам модата да се използват такива думички. Може би има общо и факта, че живея в държава в която много държат на чистотата на езика.

Повреден? Аз? Може би проблема е в монитора ти ? :)

Ангел Грънчаров каза...

Виж какво, дорогой гад, има една малка подробност: аз съм си у дома, в къщи, блогът е моя собственост, ти си ми гост, панимаешь? Какво правят с госта, който като ти се разположи на дивана в хола не само почва да ти казва разни претенции относно личността ти (ти си такъв, ти си отакъв, требвало да бъдеш еди-какъв си и так далее), но и почва да те учи как било правилно да мислиш, как било правилно да живееш, какво трябвало било да правиш, как било правилно да пишеш, какъв бил правилният език, на който било правилно да говориш и так далее?! И когато като капак на всичко гостът фактически почне да плюе по килима ти и да размазва плюнките и храчките с обущата си, тогава сещаш ли се какво правят с него домакините?! Ами помисли малко и се досети. И си направи някои изводи.

Ти, гад, сам си се отказал от самоличността си, по тази причина се държиш така разпасано, плюеш, храчиш, правиш ми се на отворен и на интересен - въпреки че си мой гост. Имам пълното право да те нарека наглец и мерзавец, прочее, ти сам се нарече гад, това добре характеризира стила ти на поведение. А какво ще правя аз в списанието си, как ще се държа с автори-тарикати и използвачи това пак си е моя работи и нямаш правото да си навираш носа там. Направи си свое списание щом си с толкова чиста, безкористна и морална душа, печатай статиите на авторите безплатно, със свои пари от джоба си, даже ако искаш им давай и хонорар, но мен ако обичаш недей да ме учиш какво следва да правя в моя дом, в мой блог, в моето списание? Анадъмо?

Човек, нарекъл се сам "гад" да ми се напъва да се прави на "морален" и да ми изнася морални проповеди и свръхнагло. Даже моята извънредна толерантност не може да понесе такава свръхнаглост. По тази причина от този момент ставаш персона нон грата в този блог. Иди на други места, в други домове, там плюй на килима в хола, в моя повече няма да идваш... или ако идваш, ще мълчиш... ще търпиш. Щото, гадино, свободата ти е толкова неприятна по една причина: другите ще бъдат каквито си искат, нямаш право да си навираш сополивия нос в техните работи, а като им ходиш на гости ще се държиш възпитано и прилично. Запомни най-важното, драга комуноидна гад: най-важното е да не си навираш носа в чуждите работи. Второто, което трябва да запомниш от принципите на толкова неприятните ти свободолюбиви и суверенни личности е това, че те имат този така неприятен ти "буржоазен" недостатък, че много уважават частната собственост, което си е тяхно: и затуй не позволяват на комуноидите кат тебе да плюят по килима в хола им. Това е. Грижи се за себе си, мен ще ти се наложи да ме търпиш какъвто съм - и не е твоя работа да мърмориш че трябвало да бъда, видиш ли, какъвто на теб ти се иска. Нещо много си се объркал. Гледай само себе си. Ма май няма какво да гледаш, то който почне да си навира носа в чуждите работи го прави по причина на това, че в неговата собствена душа (и в неговия собствен живот) е пълна пустош. Познах, нали?!

гАд каза...

Абсолютни глупости, даже не знам от къде да започна първо.
Това не ти е хола, това е ПУБЛИЧЕН блог. ТИ сам си избрал той да бъде публичен, САМ си избрал да пишеш всичко това и да го отвориш за коментари. Не, това не ти е хола, това е площада, където си избрал да се изправиш и да говориш пред публиката. Най-естественото нещо е публиката да реагира по някакъв начин.
И нека не забравяме, че твоето в блога е интелектуалната собственост над написаното от теб. Всичко останало напрактика е собственот на Google. Да, те ти дават правото да управляваш блога, но не те превръщат в собственик.
За да не съм голословен : https://www.google.com/intl/en/policies/terms/
"Some of our Services allow you to upload, submit, store, send or receive content. You retain ownership of any intellectual property rights that you hold in that content. In short, what belongs to you stays yours."

И да развием малко повече темата за госта. Смяташ, че защото ти е гост, ти имаш правото да го оплюваш без причина ли? Или като ти е гост, няма правото да попита нещо? Защото разговора ни започна точно с въпрос, без оплюване, а единствено простичък въпрос.
Или когато госта възприема нещо като странно, той няма право на коментар ли? На въпрос? Разговарят си двама българи и единият решава да мине на руски, какво по-естествено от въпрос и недоумение?!?
Много фриволно отнемаш права, и то базови такива.


Кой ти казва какво да правиш със списанието си?!?! Къде виждаш подобно нещо в предишният ми коментар? Ти въобще четеш ли какво точно пиша, осмисляш ли го или пишеш първосигнално?!?!
Списанието го споменавам до толкова, че да се идентифицира поста, от там нататък коментара ми е относно начина по който се третира човека. Изтипосването, публиюното оплюване. Коментираме използването на анонимността все пак. Но теб те няма в следването на определена тема. Ти просто си подскачаш и въртиш едно и също на пръста. Едно си баба знае, едно си бае.
Все ми е тая какво правиш със списанието си, точно защото е ТВОЕТО списание, избора е твой, това не е тема на коментара ми.

Нека те цитирам, написал си го прекрасно, само забравяш, че това важи и в обратна посока

"... другите ще бъдат каквито си искат, нямаш право да си навираш сополивия нос в техните работи..."

Ти си този който е напред с определенията. Може и да разбираш свободата, но хич те няма в практичното и прилагане.

Персона нон-грата съм бил :D Припомни си какво писа за директорката когато теб те обявиха за персона нон-грата. Сега заемаш нейната роля май май :D