Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 9 юни 2017 г.

Отговор от Канцеларията на Президента на Републиката


По поръчение на баща ми (той е в съзнание, но не е в състояние да стане от леглото, отпаднал е, забранено му е от лекарите да прави каквото и да било, както и да се обременява с някакви емоционални натоварвания) публикувам два документа, получени от Канцеларията на Президента на Република България (те са по повод на писмо, публикувано ето тук: Протестиращият кукундел Грънчаров пише писмо до социалната вицепрезидентка Йотова за помилване на осъдената на смърт бездомна кукунделица баба Марийка.


Аз лично не виждам някаква връзка между проблемите, изложени в писмото на баща ми и на баба Марийка и отговора, написан от служителите на Президента, предполагам, че и в случая констатираме липса на съобщимост, на възможност за комуникиране. Нямам намерение повече да коментирам това разминаване. Баща ми ми поръча просто да публикувам двата документа от свое име, но не се сдържам да кажа поне това.

Й.А.Грънчаров

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

17 коментара:

Анонимен каза...

Моля, сподели как е баща ти. Въпреки ужасните разминавания във вижданията ни от професионална гледна точка, се вълнувам изключително много от състоянието му.


Надявам се да е добре!

Анонимен каза...

Добър или лош, но "законът си е закон" (Навремето имаше такъв филм-комедия). Не можем да искаме друго, освен да се променят нагласите в обществото. Ако баба Марийка живееше сама и с голям двор, нямаше да има такива проблеми с котките й. Една моя съседка си е заобиколена от котки и просто хората не се застояват дълго пред дворната й врата. Но има и още нещо. Често се чува от съдии и прокурори (вкл. Сотир Цацаров) израза "Законът е такъв !" за да обяснят някакви необясними решения и постановления. Т.е. искат да кажат, че законът е негоден да осъществи разумно и справедливо решение. И така - кой "прави" такива закони? ЕС, някаква сила свише или хората? Просто депутатите и то колективно, с гласуване. За това получават заплата. А ако са си свършили лошо работата? Нищо. Поправят закона и обикновено става още по-калпав. Е това е - те не носят лична финансова отговорност за калпава работа и дори не им се търси отговорност за "дребни" нарушения - могат да паркират практически навсякъде, да блъснат някого и да го напсуват, да уринират в шадравана .... Излиза, че уж сме равни пред закона, а някой са "по-равни", както казваше Оруел. Мир на праха му ...

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

А защо не и предложат друго жилище или алтернатив?

Antoniya Andonova

Анонимен каза...

Кой да й предложи друго жилище и на какво основание? Това е конфликт между съсобственици, които живеят под един покрив. Кой крив, кой прав решава "Общото събрание". Един иска да гледа котки, друг - прасе или питон или кобра, за да я показва по панаирите. Хора различни ...

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

А тя знае ли, че е заради котките? Колко са били тези котки? Кой прибира парите от имота й?

Antoniya Andonova

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров може да Ви отговори на всичките тези въпроси, но "законът си е закон" - т.е. когато живееш в общество, трябва спазваш определени и общоприети правила.

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Те не спазват всички закони ако погледнем от тази гледна точка.

Antoniya Andonova

Анонимен каза...

Кои "те"?

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за загрижеността! Сега баща ми е по-добре.

Анонимен каза...

Естествено, че е по-добре. Здрав е като бик.

Анонимен каза...

Радвам се!

Пожелай му бързо оздравяване!

Анонимен каза...

Гранчаров е здрав като бик. Той е симулант. От нищо не е болен. Просто много лъже. И освен това е изключително некадърен. Само за некадърността си той е талантлив. И в лъжите. Той излъга даже ТЕЛК че е болен. Срамота! Позор!

Анонимен каза...

Вие коя сте? Питам, защото анонимната информация е съмнителна

Анонимен каза...

Няма значение коя съм. Аз казвам каквото знам. Като казах, че е здрав като бик и че лъже че е болен, не съм съвсем права. Той е психично болен. Хем е некадърен, хем е е луд. Затова не става за учител. Физически е здрав като бик, само дето е луд. Напълно права е госпожа Анастасова че го диагностицира като луд и същевременно доказа, че е некадърник и го уволни накрая. Тя е най-способния директор на нашето училище. При това целия колектив на тета е зад нея.

Анонимен каза...

Мистер Грънчаров, алкохолът е вреден за сърцето! Имайте го впредвид!

Анонимен каза...

Добре де, уточнете се с Анастасова в крайна сметка здрав ли е или е болен Грънчаров! Хем бил здрав като бик и симулант, хем бил болен, кое последно е истина, кажете, иначе ще излезе, че говорите без да мислите?! :-)

Анонимен каза...

"Впредвид" казват само простаците.

Относно алкохола се захванете да превъзпитавате директорката си, тя си слага снимки в нета, на които е с чаши ракия в ръка и също когато е порядъчно пийнала и затова се тресе в шеметен колективистки "танц" :-)