Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 12 юни 2017 г.

Бюрокрацията не само е корумпирана, не само вреди и пречи на всяка промяна, но и обслужва интересите на мафията - бидейки клан на мафията!
Б.Борисов след моите писма до него изведнъж започна да говори срещу "безхаберието на чиновниците" :-) Съпротивата в администрацията била огромна, ето и цитат:

"Той знае, че към момента цялата администрация в страната е свикнала да работи по един начин, но ще промени това, работейки в полза и на бизнеса и на гражданите, с война срещу безхаберието на чиновниците." :-)

Тия дни, живот и здраве да е само, ще напиша ново писмо до г-н Премиеро за да му обясня точно с какво трябва да се бори - щото държавната бюрокрация е не само корумпирана, не само вреди и пречи, но тя и обслужва директно интересите на мафията, бидейки самата тя мафия.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

От древни времена е знайно - образование, обучение, без възпитание е безсмислица. Възпитание и образование трябва да вървят заедно. Поради това е възможно Вие като образован и възпитан гражданин да пишете до образования и възпитан Премиер - иначе няма да се осъществи свободна и ползотворна комуникация, ако не сте релевантни в това.

Равена Модева