Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 юни 2017 г.

Да помогнем на бездомната страдалчица баба Марийка от Пловдив, моля, не подминавайте!


Във Фейсбук написах току-що следния апел или призив:

Аз вече писах много за нейната потресаваща история в блога си и тук, във Фейсбук, но народът у нас, както знаем, винаги безучастно мълчи: бездушието у нас, за жалост, е поголовно! Да, но сега "ножът" опря, дето се казва, "до кокала".

Баба Марийка, на 84 години, е изгонена от съседите си по съдебен ред от собственото си жилище, изгонена е за три години (!!!), сега тя по тази причина живее на улицата, спи на земята, под балкон на съседния блок. (Докога ще издържи е въпросът обаче!)

Да, но като капак на всичко се оказва, че тъй човеколюбивият български съд е присъдил баба Марийка да плати... съдебните разноски на своите инквизитори и мъчители! Да, бедната баба Марийка е длъжница на тия, който я изгониха от нейното жилище: за благодарност че я изгониха от собственото й жилище трябва да им плати 600 лева! (Вероятно вече толкова е станала сумата щото трябва да се плащат и лихвите от януари насам!). Тя обаче няма откъде да вземе тия пари и аз лично предполагам (познавам колко човеколюбиви са пък частните съдебни изпълнители у нас, ял съм им попарата наскоро, обраха ме до шушка!) че ще я дадат на някой жаден ЧСИ, който не само че ще прибави и своя грамаден хонорар към сумата, но и ще наложи запор на пенсийката на баба Марийка, което значи да й извади душата направо, а това направо ще я умори!

И за да не се случи това нещо ето, налага се да помогнем. Аз съм безработен, мен пък ме опраскаха от мястото ми на учител по философия, знаете, протестирам вече 76-ти ден заради това директорско беззаконие, не мога да й помогна с пари, но ако има някой, който може, нека да се обади. Ще можете да й пратите парите ДО ПОИСКВАНЕ, в пощата, дето е на ул. Пещерско шосе, за Марийка Жекова Иванова, давам й името, да видим дали някой ще й помогне.


Тия дни ще се разбере дали са й наложили вече запор върху пенсията, дайте да й помогнем да избегнем поне това...

А за това, че спи тая 84 годишна баба на голата земя - нека това да тежи на съвестта на нейните мъчители! И на нашата съвест нека да тежи, щото гледаме и нищо не правим да й помогнем!

И това бях длъжен да кажа... мразете ме колкото си искате!

Хубав ден ви желая! И спокойни блажени сънища в нощите когато сте разположени в меките уютни кревати също така ви желая!

Вашият жесток мъчител, дето прави нужното да дразни колкото се може повече заспалите ви съвести: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

12 коментара:

гАд каза...

И докато така агитираш, защо не я прибереш ти бабата ? :)

Анонимен каза...

Лицемерът Грънчаров освен това е толкова долен, че иска да намаже от парите, които наивници ще пратят на бабата знаем ние това, досещаме се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Да кажем, че дълговете пред ЧСИ бъдат оправени... Някакви идеи как да реши по-устойчиво въпроса? Ще дойде зима. Адвокат от природозащитниците има ли? Преди около 3 години имаше репортаж по БНТ 2, където се говореше за групи в подкрепа на котките на тази жена. Къде са тези групи в настоящия момент? Дайте някаква връзка с хора, които реално са помагали на тази жена, със сигурност има, виждам и статия в Марица.

Konstantin Spirov

Ангел Грънчаров каза...

Аз поставям проблема на обсъждане с оглед да се намери разумно решение. Ето тук има голяма дискусия, има интересни мнения и предложения: http://www.dnes.bg/stranata/2017/05/17/84-godishnata-baba-mariika-na-ulicata-spasiha-kotkite-i-a-neia.341276,4 Трябва да се измисли работещо решение. Време много за мислене при това няма. Бабата може да умре и след това ще си имаме проблеми със съвестта. Или за повечето от вас това нещо (съвестта) е съвсем непознато?

Анонимен каза...

Бабата, както и вие казахте, сама избира да бъде бездомна, щом са й предложили да я настанят в старческия дом. Изборът, значи, е неин.

Ангел Грънчаров каза...

Е, и? Като изборът е неин е напълно правилно да умре на улицата, а вие сте длъжни само да гледате сеир и да люпите семки, така ли?

Анонимен каза...

Ако не иска, няма да умре на улицата. Тя сама избира тази си съдба и има пълно право на това. Тя решава.

Ангел Грънчаров каза...

Тя избира, тя ще умира, а вие ще гледате сеир...

Анонимен каза...

Тя има пълната СВОБОДА да реши какво да прави със живота си. Ако иска да живее на улицата, а не в старчески дом, нека го направи, изборът е нейн. Не разбирам как не ви е поне малко срам от факта, че говорите да й пращаме пари, а вие нищо, абсолютно нищо дефакто не сте направили. Приютете я де, изкъпете я, за това не се иска много средства, нека прекара една нощ при вас, тогава ни четете морал!

Анонимен каза...

Тъпаци! Замълчете! Браво, Грънчаров!!! Заслужавате поздравление за опитите си да помогните. Заслужавате също подкрепа. Аз се все още се опитвам да размърдам тякого от разстояние, но явно съм забравил българската култура и нрав.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч кагебисткий пропагандист, Ваша милост ли излезе пак от пълната нелегалност? Вие ли ни произнасяте тази толкова патетична морална реч? Ний нали се разбрахме, че Вие специално получихте някакви въпроси, бяхте поставен в ситуация да отговорите на някакви въпроси и то във връзка с "психиатричната диагноза", която ми поставихте?! И сега се правите на изоглавен и пак се обаждате, без да сте отговорил на въпросите! И при това дръзвате с цялата си наглост да ми изнасяте точно Вие толкова лъжливи и лицемерни морални проповеди?! Чакам още малко време данните Ви за да Ви дам възможност по съдебен ред да си докажете твърденията около моя психичен статус, след това ако продължавате да се правите на изоглавен ще ми се наложи да поискам по друг ред откриването на Вашата самоличност...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, поканихте ли я у вас да се изкъпе веднъж? Да, или не?