Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 27 юни 2017 г.

Калпавото образование ни обрича на вечна бедност и на вечни унижения
... Защото калпавото образование има много по-сериозни последици от това дали един преподавател ще бъде уволнен, а един престиж - уронен. Калпавото образование разяжда обществото на всички нива. Засяга и вреди на всеки един от нас. То не е някаква химера, сведена до ограничена група хора. То е основната тъкан, която изгражда успешните и прогресиращи общества.


Ако искаме нашето да е такова, от българското висше образование трябва да бъдат изметени всички псевдостуденти и всички псевдопреподаватели. Университетът не е хан и не е за всеки. Недостойните не трябва да имат място в него. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: