Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 юни 2017 г.

Българският въпрос на въпросите: Има ли надежда да успеем веднъж-завинаги да ликвидираме вампирясалия комунизъм?



Най-напред какво ще кажете, съгласни ли сте с тезата, съдържаща се имплицитно във въпроса? Действително: вампиряса ли комунизмът у нас? Как допуснахме да стане това нещо? Защо не си изпълнихме ролята свястно, защо не помогнахме на агонизиращия комунизъм да умре "като хората", т.е. завинаги? Какви "котки" допуснахме да се суетят около агонизиращия труп на комунизма, че те го "урочасаха" така, че да вампиряса?

Виждате, въпроси колкото щеш могат да се поставят. Примерно: какво да правим сега, след като насреща си имаме един вампирясал, зомбирал се комунизъм? Как да постъпваме с вампирясалия комунизъм, който иска да ни изпие кръвчицата? Или който ни пие кръвчицата, а пък ний му го позволяваме?! А нали знаете какво става когато жив човек допусне вампир да му изпие кръвта?

Ами ясно какво става: и той вампирясва! Ами ето, като стоим като пълни идиоти и не правим нужното да ликвидираме по подобаващия начин вампирясалия и пиещия кръвта ни комунизъм, ние самите сме застрашени да вампирясаме: съзнавате ли колко страшно е пък това?! Цяла нация, състояща се от хапещи се и пиещи си кръвта вампири, страшна работа е това! Същински кошмар!

Виждате ли докъде я докарахме?! Има ли надежда някаква да успеем да ликвидираме веднъж-завинаги вампирясалия комунизъм? - ето това е българският въпрос на въпросите според мен!

Смейте ми се колкото искате на въпросите и на тревогата ми, но аз ви ги сервирам тези въпроси, да стигнат до съзнанието ви, белким някой от масата безотговорни безхаберници се позамисли малко.

Едва ли ще се замисли, така ли? Ами да пробваме, да видим, това нещо трябва да се провери.

Хубав ден ви желая - и приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

На тези (комунистите) трябва да им се забрани и партията, и да се изказват, и да заемат каквито и да било постове. Заслужаваха да им се върне каквото са имали бащите им и дядовците преди 9 септември и да си правят кооперативи с тяхното, а не с чуждото. Щото на моя дядо фамилията са имали частен кооператив преди 9 септември и са отказвали да си дадат земята. Най-големия брат са го пребили от бой в СЪВЕТА - "съветвали" са го яко за да умре в къщи като са го върнали целият в кръв - на камара, но все още жив за да може да каже на другите: "Подписвайте - тези милост нямат: ще ни избият до крак и пак ще ни вземат всичко!" Ето това трябва да им се напомня на тези паразити дето само това могат - да вземат чуждото наготово. Ако можеха да се трудят честно нямаше да искат чуждото.

Snezhana Dyakova-Toneva

Анонимен каза...

Бяха се подготвили още от рано и добре. Западът не се интересуваше кой ще му свърши работата - защо не и бившите комунисти. Същото е било в Германия (виж "Билярд в девет и половина" на Бьол). Но там в 60-те години започват студентските бунтове и властта е принудена да извърши денацификация, която засяга всички, вкл. и тези които са заемали ръководни длъжности, без да са били членове на Партията. Мотивите са, че са се ползвали с нейното доверие и са й служили. В резултат на това бивши нацисти не могат да заемат НИКАКВИ държавни служби - от пощенския служител до съдия, прокурор и министър. Това го направи немската младеж - като излезе на улицата! Това стана в Румъния и в Албания.

Radomir Parpulov

Анонимен каза...

Комунизъм има само в главата на Грънчаров. Комунизъм никога не е имало. Имаше сталинизъм, диктатура на пролетариата, на партията, имаше социализъм, но комунизъм никога не е имало. По-невеж човек от Грънчаров по тия въпроси аз не съм срещала! Наистина не ставаш за учител щом си толкова неграмотен. В Ленинград някога защо нищо не си чел и нищо не си научил?!