Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 27 юни 2017 г.

Свободният човек не може да бъде самотенSnegana Marinova: Истината ще ви направи свободни! За свободни не знам. Но самотни - със сигурност!

Георги Петров: Така е!!!

Ангел Грънчаров: Така е, истината освобождава. Между другото, действително, истинския свободният човек никога не може да бъде самотен. Той сам на себе си е достатъчен да си е компания, свободният човек, по тази причина, не знае що е самота.

Комуноидите обаче (те не само че не знаят що е свобода, те и мразят свободата!) безкрайно много страдат от самотата тъкмо щото не знаят що е свобода. Без комуната, без себеподобните комуноидът не може да живее.

Свободният пък, казах, сам на себе си е превъзходна компания. И не може да бъде по тази причина никога самотен. Ако не сте го почувствали това, значи не сте почувствали и що е истинска свобода...

Глупаво е да си мислите, че свободните хора са самотници или "крайни индивидуалисти", тази представа пак е израз на непознаване на свободата: истински свободните хора по един естествен, непринуден, това значи свободен начин си партнират и се чувстват превъзходно в общността на свободни хора, която няма нищо общо с комуната. (Комуната е общност на безличните, на отказалите се от личността си, на ненавиждащите не само личността, но и свободата!)

Простете, че се наложи да ви кажа всичките тия неща, но са важни, пък и се страхувам, че допускате досадна грешка...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: