Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 22 юни 2017 г.

Нейно Величество Елизабет II показа кралското си презрение към Brexit
По традиция британският монарх пази дистанция от активната политика във всяка ситуация. Затова и никога няма да чуете какво мисли кралица Елизабет II по въпроса за Brexit, например. За 65-годишния период на своето управление обаче Нейно Величество се е усъвършенствала в изкуството да демонстрира мнението си без задължително да го изрича на глас.

Ето защо когато кралицата се появи в британския парламент на 21 юни за да изнесе годишната си реч, костюмът й привлече вниманието на по-наблюдателните зрители.

Британската кралица се появи в светлосиньо манто с брошка и перли, комбинирано с шапка в същия десен, украсена с цветни орнаменти с жълти "тичинки". Камерата, която следеше Елизабет II по време на речта, беше разкадрована по такъв начин, че цветята на шапката й изглеждаха удивително подобни на златните звезди от флага на Европейския съюз. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво на кралицата. Да покажеш кралско презрение към демократичния избор на народа си е много мъдро и зряло решение.