Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

четвъртък, 22 юни 2017 г.

Нейно Величество Елизабет II показа кралското си презрение към Brexit
По традиция британският монарх пази дистанция от активната политика във всяка ситуация. Затова и никога няма да чуете какво мисли кралица Елизабет II по въпроса за Brexit, например. За 65-годишния период на своето управление обаче Нейно Величество се е усъвършенствала в изкуството да демонстрира мнението си без задължително да го изрича на глас.

Ето защо когато кралицата се появи в британския парламент на 21 юни за да изнесе годишната си реч, костюмът й привлече вниманието на по-наблюдателните зрители.

Британската кралица се появи в светлосиньо манто с брошка и перли, комбинирано с шапка в същия десен, украсена с цветни орнаменти с жълти "тичинки". Камерата, която следеше Елизабет II по време на речта, беше разкадрована по такъв начин, че цветята на шапката й изглеждаха удивително подобни на златните звезди от флага на Европейския съюз. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" - т.е. мутро-ченгесарски и кагебистко-руско-путински - Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво на кралицата. Да покажеш кралско презрение към демократичния избор на народа си е много мъдро и зряло решение.