Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 17 юли 2017 г.

Получих поредното виртуозно писмо-шедьовър от пловдивското Регионално управление на образованиетоПриятно четене с все по-нарастващо възхищение, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ти пак че получаваш... На мен във Варна въобще не ми отговарят...

Светлин Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Във Варна бюрократите да не са още по-важни от пловдивските? Нима изобщо е възможно това?!

Анонимен каза...

Ами директора на математическата гимназия, който ме уволни е бивш кадър на РУО...

Светлин Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Светлин Димитров Е, и тук, в Пловдив във властническо положение в образованието също така, както е обичайно за цялата страна, са също кадри на ДС... и БКП.