Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Ето защо израелската армия е най-добрата на света


Израелските "стари кучета" (Мой превод на Израильская дедовщина)

По-малкият син на мои приятели след преминаване на спецкурс получи знака на боец от елитното подразделение "Егоз". Накрая на курса младите бойци извършиха едноседмичен преход по маршрут без пътища, през гори, в ужасна горещина, повече от 230 километра, носейки на гръб картечници и специално оборудване, провеждайки учебни боеве и т.н. На самия финал те щурмуваха връх Хермон. Накратко казано, позволиха им да се насладят на всички прелести на военния живот.

Но това е Израел, приятелю! На последния километър на разстоянието командването им подготви сюрприз. Там ги чакаха родителите им. И на родителите разрешиха да помогнат на своите деца. Родителите, тези, които могат, взеха да носят войнишките вещи (не, разбира се, оръжието!) и те последния километър бягаха с децата си.


А на самия финал новоизпечените командоси ги чакаха техните "стари кучета" (по-рано постъпилите войници, войниците от по-старшия набор), които взеха на ръце младите бойци и буквално на ръце ги донесоха до самия край.

В израелската армия няма команда "Напред!". Там има команда "След мен!". И до това се свежда цялата разлика. Нашата армия е най-добрата в света!


Такива са в нашата армия "старите кучета", приятелю!

Това е Израел...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: