Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 31 юли 2017 г.

Още за подвизите на директорската мафия в образованието




През април Plovdiv24.bg разказа за пловдивския учител по история Пенчо Стоянов, уволнен от директорката на ОУ "Пенчо Славейков" с аргумент, че не е магистър по образование.

Месеци по-късно, върнат на работа от съда, Стоянов се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да обърне внимание на обществото върху последиците от решението на магистратите, а именно - хиляди левове са загубени от директор Делинова за адвокатски разноски.

"Съдът казва, че това, което е направила тя е незаконно и го отменя. Тази жена действа незаконно, за да ме тормози, но не тя плаща тези разходи, а всички ние - българските граждани. Само по моите дела те надхвърлят 6000 лева", разказва Стоянов. По думите му вече е подал сигнал в прокуратурата. Оттам му казали, че е прав, но... престъпление няма.

До сегашното положение се стига след серизони конфликти между директор и подчинен. В школото Стоянов преподава от 2003 година, прави прекъсване от 2 години, но се връща отново през 2010 година. Избран е и за председател на синдикалната секция на "Подкрепа" в училището.

"През 2014 година - по времето на Орешарски, след конкурс за директор бе назначена Екатерина Делинова. Започна да налага авторитарен стил, а аз бях човекът, който й се противопоставяше, така започна конфликтът с мен", разказа той.

Напрежението се нагнетява още повече, след като директорката наказва негова колежка, но съдът отменя това наказание и налага заплащането на 1000 лева разходи. "Аз казах, че от морална гледна директорката краде."

Делинова отвръща на удара, налагайки му куп наказания за половин година, а на 11 юни 2016 направо му връчва документите за уволнение. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ, има също така и ВИДЕОЗАПИС на разговор с г-н Стоянов)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво!Парашутисти Атанас Делинова принуди качествени учители да напуснат.Харчи държавни пари като че светът свършва.Няма понятие от КТ , управление на бюджет.Господин Стоянов ,като синдикален лидер,й е бил неудобен.Защо не е уволнила всички със степен,, бакалавър,, тогава?Оспорва болнични,велика с делата си,политически назначена.
Браво на съда!Честито,господин Стоянов!На работа! Не се предавайте!Ясно беше ,че ще спечелите делото,госпожата няма понятие как се уволнява.Има здрави връзки, които все някога ще се скъсат.

Boika Bakalska

Анонимен каза...

Крайно време е обществеността да се намеси и освен права директорите да имат и пълна парична отговорност за погрешните си и незаконни действия. Това трябва да се следи от органа за финансов контрол при МОН. Едва тогава ще се намали броя на мераклиите за директорски постове, които са отворили уста за такава лъжица.

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Изцяло споделям тезата на г-н Парпулов. Ако директорите плащат от джоба си (а не от бюджета, т..е с парите на данъкоплатците) обезщетенията за отмените от съда свои погрешни решения, тогава много ще внимават когато дръзнат да правят каквото им скимне! Близко е до ума, че това нещо трябва да бъде изискано да се въведе от нас, данъкоплатците, с чиито пари директорите откупват своята страст вземат напълно произволни и субективни решения, нямащи нищо общо с правото, закона и справедливостта.

Анонимен каза...

Специално случаят в ПГЕЕ (ТЕТ Ленин), много ми е интересно, родитерлите на учениците дали са запознати с рекета от страна на г-жа Анастасова към тях, съответно дали знаят, че тя има служебен автомобил, служебен шофьор, служебно гориво, много ми е интересно тия пари от МОН ли идват или от друго място и точно кое е мястото. Ще ми се да се направи щателно разследване.

Angel Angelov

Ангел Грънчаров каза...

Родителите на учениците, бидейки българи, знаят за всичко, но предпочитат да си мълчат; учителите също знаят за всички разхищения на директорката, също предпочитат да си мълчат. Защото единственият, който се обаждаше за тия неща, именно моя милост, беше опраскан (уволнен) на това основание два пъти, разбира се, че никой друг след тази безпрецедентна репресия няма да се осмели да гъкне. Между другото ако само още един-двама учители (и двама-трима родители) се бяха обадили открито и твърдо срещу злоупотребите и разхищенията, срещу погрешните решения на директорката, тя отдавна вече щеше да е забравила, че някога изобщо е била директорка.

Анонимен каза...

В крайна сметка не луд този, който яде баницата, а този дето му я дава. Нищо и директорката ще си плати, в тоя свят безплатен обяд няма.

Angel Angelov