Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 юли 2017 г.

Въпрос: Може ли да се печелят пари от истината - или се печели винаги и само от лъжата и чрез измама?



Не как да е, а именно ДОХОДОНОСНО! :-) Винаги съм се стремял да им влияя така, че да почнат по-уверено да вървят по посока на ИСТИНАТА и ДОБРОТО. И от това нещо не само че не спечелих нищо, но и си създадох легион от най-яростни врагове. Които ме подложиха на какви ли не инквизиции и репресии. А то грешката ми била, видите ли, тази, че не съм се опитвал да влияя на хората ДОХОДОНОСНО! Това явно ми е фундаменталната грешка. (Забелязал съм отдавна в некраткия си живот, че тия, които стоят на гледната точка на лъжата изключително преуспяват в парично отношение, печелят и власт, и пари, и слава, и всичко!)

В тази връзка, простете, да запитам поне това: Може ли да се печели от истината - или се печели винаги и само от лъжата? (Под "печели" разбирам да се печелят пари.) Ето този въпрос ме вълнува най-напред. Благодаря на тия, които ще ми отговорят!

Успей в България написа: Здравейте, приятели! :-) Чудил ли си се някога, как да преодолееш комуникативните си бариери и бързо да се превърнеш в уверен оратор, който доходоносно влияе на другите?

Ако отговорът е да, тази Аудио Книга, която записахме напълно безплатно за теб е световен бестселър, който е помогнал на хиляди хора именно с това! :-) Надяваме се да помогне и на теб и ти пожелаваме приятно слушане!

Най-великият търговец на света - от Ог Мандино:



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Абсолютно нормално е да се печелят пари в света на парите, а също злокобен комунизъм е да се твърди, че не е възможно печеленето на пари по почтен начин! Получаването на заплащане от бюджета /общински или държавен/ - това са си пари спечелени от плащащите данъци достойни граждани, но защо да припомняме банални и общоизвестни истини?
Камен Станоев

Анонимен каза...

А може ли бидейки верен на истината да печелиш пари? И то у нас, където всичко е тъкмо наопаки на нормалното? Иначе съм съгласен, че пари могат да се печелят по честен начин, но това не значи, че по-често се печелят (особено у нас) по нечестен начин. В условията на нашия комунистически "капитализъм" нали не отричате, че това е тъкмо така?

Анонимен каза...

Не се чуди защо не можеш да печелиш пари, Гранчаров. Госпожа Анастасова ти доказа коя е причината. Просто си изключително голям некадърник. Липсват ти качества да бъдеш дори учител, какво остава пък да бъдеш нещо повече от това.......

Анонимен каза...

Парите не са единственото богатство в живота! И до днес не е познато нито в Америка или Франция хора, които да са станали богати, популяризирайки обществени ценности! Всеки си избира отношението си към човечеството. Не можеш веднаж избрал определено отношение, после да се измени със сребролюбива цел! Примири се, че няма да забогатееш, помни че Диоген е живял в бъчва, а и Айнщайн не е бил богат, Жена му веднаж е казала "Моят съпруг може всичко, освен да прави пари!" Ако и твоята жена може да произнесе подобни думи - чувствай се поласкан!

Иванка Топалова

Unknown каза...

В основата на бизнеса не стои интереса да помагаш на хората, а необходимостта от печалба.Във всяка продажба се обучават как да привлекат, грубо казано, да излъжат клиента. Какви ли не техники се изобретиха, многобройни книги се написаха, с единствената цел- финансово благоденствие, успех, лукс.
Учители и лекари също се обърнаха към меркантилни цели, дори църквата не издържа. Ние получаваме Божията любов и благодат безусловно, а ни се проповядва , че трябва да ги заслужим с дела. Още Апостол Павел говори за галатянство в християнството. Все едно да кажеш на някого: " подарявам ти тази кола, съвсем безплатно, за 1000 лева". " Ама как така безплатно, като искаш 1000 лв?", ще попита всеки. Ето това прави и църквата- трябва да заслужите Божията любов, като правете така....А всъщност нищо не трябва, това е благодат, дар към всички, които искат да разбират и да бъдат като Исус, да носят и сеят любов. Щом църквата си позволява това, тоест, дори в Божия храм командва дявола, как да повярвам, че другаде силите не са бесовски?
Между духовните и материалните неща има бездна. Духовните водачи не са угодни на управляващите света, ще бъдат преследвани и гонени. Или служиш на истината, или на лъжата, всеки сам избира.
Можеш да печелиш пари по два начина- като бъдещ нечестен, или чрез Божието благословение.