Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 юли 2017 г.

"Некои съображения" и откровения на г-н Премиеро




По думите на премиера неговата партия е направила "най-много в България"

ГЕРБ са загубили президентските избори миналата есен защото не са искали да ги спечелят. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който говори пред конгреса на Европейските студенти демократи във Варна.

"Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим. Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията“, уточни премиерът. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Jenia Georgieva каза: Част от това защо Борисов игра за БСП на президентските избори като й вдъхна нов живот (освен нарежданията на Решетников) е че той предпочита БСП да не отпада от надпреварата - предпочита да я засили нея: тя му е удобна като "плашило", което му вкарва в неговата кошара електорат, гласуващ от страх да не би да дойдела на власт БСП. Отпадне ли тя, отслабне ли БСП основният му опонент стават десните, които сега са извън Парламента. А там той знае много добре, че стратегически е губещият.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това, което казва Борисов, е факт. Ако искаха да спечелят, щяха да издигнат я Томислав Дончев, я Георги Марков и тогава играта щеше да е съвсем друга. Не знам дали някой от тия двамата щеше да спечели срещу Радев, но щеше да има интрига.