Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 юли 2017 г.

Всичките ни политици били честни, чисти и невинни като ангелчета, само Костов бил мръсен, черен и страшен като дявола!


Вчера мой братовчед, върнал се от няколкодневно лечение в калолечебницата в с. Марикостиново, като ни разказа накратко какво било и какво видял там, завърши разказа си по ето този многозначителен начин:

- А пък какъв хубав хотел си е построил Костов там, нямам думи! Страхотен хотел!

Преди време пък мой приятел, който беше на море, като се върна, сподели:

- Най-големият хотел в Слънчев бряг е на Костов, така приказват хората! По-голям хотел от Костовия няма там!

И в други разкази на други хора, отнасящи се за съвсем други градове, села, курорти, паланки и прочие, пръснати из всички краища на свидното ни отечество, винаги като стане дума за най-голямата забележителност в съответния град, село, паланка и прочие, разказвачите охотно ни предават местната легенда: "Туй нещо е Костов!". Забелязвам ясна тенденция: излиза, според тази така усърдно натрапвана ни митология комай ако не всичко в тази държава, но поне най-доброто се владее именно от... "злодея Костов"! Имам чувството, че бабите вечер, опитващи се да сплашат непослушните си внучета, няма как иначе да ги сплашат освен като им казват:

- Мълчи бабиното, мълчи, щото ако не млъкнеш и не заспиш ще се обадя на Костов да дойде да те лапне - и като каже това на детенцето, то мигновено млъква, понеже е споменато името на страшилището Костов. Вече няма разни там баби Яги и прочие, един Костов стига да плаши непослушните дечица!

За мен тия приказки за несметните богатства на Костов са пределно ясни, понятни и обясними: във всеки град, село, паланка местната мутра, местният мафиот, местното ченге от ДС и прочие, като си построи хотел, завод, ресторант и прочие първата му грижа е да пусне слуха, че тази въпросната сграда, пивница, хотел и прочие е на... Костов. Принципът е добре познат и е много ефективен: Крадецът вика: "Дръжте крадеца!". И хората подемат тия приказки, щото са добре обработени от усърдно лъжещите (срещу добро заплащане, разбира се!) медии, знаем, че с усилията на много щедро платени медийни мерзавци (да не изброявам имена, вие знаете имената на всички, които направиха хубави пари като плюха Костов години наред!) премиерът-реформатор на България Иван Костов беше сатанизиран и оплют като никой друг.

Това е положението. В България, излиза, няма други крадци, има само един крадец, това е Костов, а всички други са чисти и невинни като ангелчета! Вий вервате ли на тия врели-некипели приказки?!

Истината е обаче съвършено друга и тя се доказва лесно: ако цялата руско-българска ченгесаро-кагебистка мафия, която така люто мрази Костов, която също така владее и дирижира положението в България, в това число владее и родното ни "правосъдие", имаше поне един-единствен действителен факт за някаква злоупотреба на Костов, тя непременно щеше да се възползва и досега Костов да беше натикан отдавна в затвора. Та нали не друг, а главният прокурор Филчев, пръв другар на мафията, всеки ден люто се заканваше, че ще натика Костов "дето му е мястото", заканва се, плю, дърдори врели-некипели из медиите тоя същия Филчев срещу "кражбите на Костов", ала на, нищо не можа да му направи, оказва се, че всичко това са кьорфишеци. Но ето, простодушният народец обаче е така добре обработен, че сами виждате, връща се моят братовчед, който при това е религиозен човек, от с.Марикостиново и първото, което ми казва, е точно това:

- А пък какъв хубав хотел си е построил Костов там, нямам думи! Страхотен хотел! Хотел ама хотел, еей, какъв великолепен хотел си има Костов!

Туй Марикостиново дали пък на е наречено на Костов бе?! (Виждате, коренът е "кост"!) Ах, този вездесъщ Костов, колко е лош, страшен е този Костов, грешка никаква няма! Очевидно той единствен от политиците ни (с малка групичка около него) не е от мафията ни, по тази причина е и така плют! Всички други политици ни били чисти и невинни като сълзи, само Костов бил мръсен, черен и виновен като дявола! По тази причина и толкова всички мразят този Костов: щот у нас сме страна на ангелчетата, пък имаме само един-единствен дявол и враг: Костов!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление крадците в България са много на брой, "действителни факти" за техните престъпления са предостатъчно, но какво от това? Дори вече има няколко от тях, които развяват пълни индулгенции от съда...
Бисер Овч. Софийски

ЗКПЧ каза...

Специално пък тоя драгалевски ром никога, ама никога няма да го оправдаете пред лицето на българския народ, защото народът помни кой взе пенсиите на хората 1994 г и ги умори 1 милион български пенсионери от глад,кой продаде БГА Балкан с десетки самолети, хангари, свръхточни инструменти и апарати за 100 000 долара, на цената на един джип, а един самолет само струва 100 МИЛИОНА долара, кой срина Кремиковци до основи и го наряза на скрап и да не изброявам повече. С нетърпение чакам дявола да му вземе мръсната душа, за да отида да му се изходя на гроба на тоя най-мръсен и най-долен гад на българската земя!!!!!!!!

Анонимен каза...

Za-ka-pi-che, ti si pylen idiot. Ako beshe jena s tozi pileshki mozyk, shteshe da puskash na vseki, koito ti poiska, shtoto ot svintera ti duha qkata, a glavata ti e pustinqta Mohave, koqto tyrkalq samo magareshki bodili. S dve dumi - EBI SI MAIKATA!

Анонимен каза...

ЗКПЧ, Вие сте формен идиот!
1. След 1944 година всички пенсионни фондове са "национализирани", т.е. удържавени и са влети в бюджета. Всички натрупани пенсионни фондове отиват да покрият част от издръжката на окупатора на страната - Червената армия.
2. През 1994 година управлява правителството на Мултигруп (БСП и ДПС), с премиер г-н Беров. От ноември 1994 година управлява правителството на БСП/БКП с министър-председател Жан Виденов, ОДС И Г-Н КОСТОВ СА В ОПОЗИЦИЯ И КАТО ТАКИВА НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗВЪРШАТ ТОВА, КОЕТО ИМ ПРИПИСВАТЕ!
3. Към януари 1997 г., благодарение на "мъдрото" ръководство на БСП/БКП заплатите са 4-6 долара, а пенсиите 2-3.
4. По време на управлението на правителството на Обединените Демократични сили с премиер г-н Костов пенсиите бяха увеличавани 19 (ДЕВЕТНАДЕСЕТ ПЪТИ).
5. От "десетките" самолети, които бил имал Балкан НИТО ЕДИН НЕ ЛЕТИ, защото годните са прибрани за дългове!!!
6. Кремиковци беше в списъка на Жан Виденов за ликвидация. Предприятието е затънало в дългове и към 1999 година ДЪЛЖИ АСТРОНОМИЧЕСКИТЕ 690 МИЛИОНА ДЕНОМИНИРАНИ ЛЕВА. Правителството на ОДС приема решение да го спаси, чрез приватизация.

И престани да дрънкаш глупости мизерна мишка такава, че ако те срещна случайно ще ти навра главата в лайняния гъз! Тъпанар нещастен!

Анонимен каза...

Eeeх Мимансе, съвсем я удари през просото брат! :-) То бива, бива да се забавляваш толко, но бивол курбан не бива бре, чиляк!Що за извратеняк си бе, чоджум! :-) И считаш, че и Ангел ти се връзва, че и... Мария Василева...Дан говорим за останалите честни, почтени и ВЯРВАЩИ хора тук! В почтеността, в индивидуалността, в ЕДИНСТВЕНОСТТА на личността...Ти чувстваш ли се прекаляващ....А?! Рамоне Меркадер нещастни!? :-) Аз пък си искам...Румена Бърцова! Живущ на ул. 25-ти конгрес на кпсс в кое градче беше, а...О, какви спомени...:-) В този театър на измислени от теб, Мимансе, човешки образи...
Липсва ми и А. от Абстралия...:-) Кво става с него...разболя ли се ...Ма, този пич от Канада с латиницата да знаеш, че никак не ми импонира...Скрий го, молим те ...А също и онази изфирясалата...колективистката...бе, дето Лили Попова се зовеше...:-)...
Да знаеш, че бих най-вече искал с истинското ти лице тука да контактувам да те "чуя" и да те "видя" как мислиш ти, а не опосредствано, чрез измислените си герои...Някак си поомръзва това "изкуство"...Интернетно мимансово тролене...би могло да му е другото име...Какви неимоверни, но навярно много приятни усилия :-) хабиш да си маскираш словесно...и всякак... марионетките...куклите...Е, по-сериозния философски герой..не!Разбира се...и нищичко лошо...:-)
Извинявай, моля те, ако искам премного от теб! :-) Да скриеш в килера тези си...толкова "живи образи"...:-)

2017.07.24г. Владимир Петков-Трашов