Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 юли 2017 г.

Най-свежите и пищни комунистически идиотщини



Абе някакъв много учен, претенциозен и често канен по телевизиите "изследовател-политолог" се изказа току-що по една телевизия, че дебатът комунизъм-антикомунизъм бил... "крайно анахроничен", "неуместен", "нелеп"; казваше тоя другар такава една ченгесарско-библиотекарска теза и нежно гледаше господарите си през екрана на телевизора, санким, заслужих ли си, другари, парите, дето ми обещахте да ми ги дадете - това казваше слугинското му гнусно лице, съоръжено с много грижовно отглеждана брадица?! Той, видите ли, имал една "балансирана между крайностите" на комунизма и антикомунизма позиция, тоя подлизурко бил заставал черното и бялото и предлагал една сива, но за сметка на това безпринципна и нихилистична теза, удобна и изгодна, разбира се, ясно за кой, ясно за кои сили.

Събеседникът му в това същото предаване, представящ се за човек с "постмодернистични наклонности" пък откровено застана в защита на идиотския "националистически" паметник на "Седмоъгълния петоху_ник" по неизвестно какви причини, "логиката" му беше, че ако разрушим въпросния паметник трябвало било да разрушим и самото НДК, видите ли! Решително застана против възстановяването на намиралия се на това същото място войнишки паметник на загиналите във войните, щото той бил "още по-грозен", "още по-националистически" и още по-"немодерен".

Правителството пък било решило да подари... Бузлуджа на БСП, не самия връх, а гротесковата "летяща чиния", така свидна на всяко комунистическо сърце, ала "народният патриотин" Валери Симеонов не давал, щото той пък, видите ли, щял бил да поиска за своята партия връх... Шипка (с всичко, намиращо се там). Тия хора слънчасали ли са всичките от горещините или ги тресе някаква комунистическо-комуноидна идиотия, ето това не мога точно да разбера, то била глупости, бива глупости, ама чак пък толкоз! (ГЕРБ като едното нищо, като най-първа партия, нищо чудно да си поиска... Мусала, що пък самия връх да не го наречем на името на... Тодор Живков, вожда и учителя на Боко Борисов!)


Паметникът на съветската армия-окупаторка не бивало да се пипа (щот не разрешават наште руско-съветски-кагебистки таваришчи государи!), а път таваришч Волгин хептен е изкукуригал, горкият: била почвала нова комунистическа революция срещу капитализъма - тоя е направо готов за психиатрията!

Тия ченгесарско-мафиотско-комунистически наглеци ни изпробват търпението, изглежда, а пък народът у нас, знайно е, спи и хърка ли хърка! Срамота! На маймуни ни направиха вече. Но вие продължавайте да си спите и да си хъркате! Нека да ви правят на маймуни!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Анонимен каза...

След Мавзолея трябваше по същия начин да се взривят всички комунистически паметници и сгради в цялата страна и досега щяхме да сме забравили за този период и нямаше да се занимаваме с тези глупости.
Стефан Станев

Ангел Грънчаров каза...

Какви сгради да взривяват? Защо пък да взривяват сгради?

Анонимен каза...

Всички сгради в ужасяващия "сталинистки стил" - Партийният дом, недоразумението НДК разни подобни в провинцията ползвани преди за РК на БКП и др. подобни, които по един зловреден начин потискат градските пространства и околните сгради. Освободените пространства ще могат да се урбанизират по един модерен и демократичен начин.
Стефан Станев

Ангел Грънчаров каза...

Това са глупости. Престаравате се, очевидно с провокационна цел. Толкова ли мразите демократите та от тяхно име подхвърляте такива идиотски идеи? Повтаряте доста усърдно комунистическата мантра за това, че демократите, видите ли, били "разрушители", а комунистите - "строители"! :-)

Анонимен каза...

Странно е, че човек, който се заявява/самоопределя като притежаващ широк мисловен и естетически хоризонт се фиксира само върху най-знаковите следи като паметниците на Съветската армия, Альошата в Пловдив и подобни, а подминава драматично присъстващи битово панелните "комплекси", оформените различни гета, които генерират със самото си съществуване/присъствие манталитет и субкултура категорично саботиращи терористично демократичните и либерални ценности. Кви тук "разрушители" и "строители"?
Стефан Станев

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, айде сега не ми се напиняй да се правиш на чак толкова умен. За да ти поверваме че сам верваш на глупостите си земи най-напред си взриви собственото панелно жилище, пък тогава ще продължим да говорим...

Анонимен каза...

Неприятно съм изненадан от това агресивно и недиалогично отношение, ще се съобразя с това и няма да посещавам този блог. Бъдете здрав!
Стефан Станев

Ангел Грънчаров каза...

Чудесно! Идете посещавайте само блогове, авторите на които мислят точно като Вас...