Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 юли 2017 г.

Уводно занятие по етика



Записът е от 30 септември 2010 г., правен е по време на занятия в гимназията от Пловдив със световно-историческа известност, която все още бива наричана "ТЕТ-ЛЕНИН", а иначе официално се зове "ПГЕЕ"...

Приятно слушане, приятни размисли!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров вие сте единственият, който продължава да разпространява името на Ленин под прикритие на "критиката". Училището е известно само под името ТЕТ-а, но вие продължавате да насаждате името на престъпника Ленин.
Относно етиката, напълно идиотски предмет, да насаждаш на някого етика, е все едно да насаждаш комунистическите принципи.
Естествено е че родителите напътстват децата къде и какво да учат. Ти как искаш да е, ти, като представител на институция да настройваш децата срещу родителите? Ето затова си комунист, та нали вие комунистите отрекохте семейството като институция, и се опитахте да наложите своите марксистки принципи на морал и етика, където държавата решава всичко.
Между другото, наистина нямаш права да записваш децата, може да записваш само себе си!

Ангел Грънчаров каза...

Първо, другарко, училището до ден днешен се нарича от масовия пловдивчанин "ТЕТ-ЛЕНИН", а не само и единствено от мен - и Вие това го знаете много добре. Но понеже сте клеветница и лъжкиня пишете това, което сте написала.

Второ, другарко, изказвате се по предмет, от който изобщо не разбирате. И по тази причина дрънкате пълни глупости.

Най-напред етиката не е "идиотски предмет", а идиотката сте Вие самата - щом пишете такива глупости. С които само показвате категорично своя комунистически бездуховен и немислещ манталитет. Това, което са правили комунистите, го правите сега и Вие. Само дето се преструвате на популистка, демагожка и дори, опази Боже, на "антикомунистка" - в духа на новото време и на последните опорни точки на ченге-кагебистите.

За какво аз имам право и за какво нямам право решавам, другарко, аз. Вие не можете да решавате вместо мен. Гледайте само себе си. Да си навирате носа в чуждите работи е комунизъм, е главно занимание на комуниста. Вие сте комунистка, другарко, и при това непоправимо увредена от комунизъм...