Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 юли 2017 г.

Това от какви личности се възхищаваш показва ти самият колко струваш



През декември 2014 година за председател на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата бе избран доц. Кристиан Таков. Да, да, това е същият жонглиращ с думи от света на великите духове протестър, който не пропуска възможност да се вклини навсякъде, където му предложат, разкрива новата книга на вестник „Телеграф“ - „Яслата на Агнешките главички“. Истински продължител на шумкарското дело на дядо си – както повечето протестъри и той е от кървавочервен партизански род. Кристиан Таков е внук на прочутата в миналото номенклатурна фамилия Такови. Най-известният неин представител е членът на Политбюро Пеко Таков, който бе изваден от състава му през 1982 г. заради криминалните истории на неговия син Янчо Таков. Кристиан е внук на неговия брат Кръстьо, който също е партизанин и активен борец срещу фашизма и капитализма. (Прочети ДО КРАЯ, стига изобщо да имаш нерви да четеш СВИНСКИ МЕДИИ)


"Дойде при мен и искаше да се занимава с мафиоти, като ме предупреди, че е болен от рак", каза бившият държавен глава.

"В откровен разговор седнахме и обясних защо няма да го предложа за ВСС. Той беше станал краен". Това заяви пред БТВ Росен Плевнелиев в памет на съветника си по правни въпроси Кристиан Таков.

"Той знаеше какво прави. Беше наясно с всичко и беше в синхрон. Знаеше, че дните му си отиват, но искаше да се помни какво остава след него. Оценката за Кристиан идва от младите, който е като съвременен будител за тях... (Виж също и: Росен Плевнелиев: Таков хвърляше камъни в българското блато, публикацията е в Мediapool.bg.)

Petar Ivanov каза: КОЙ ПОЧИНА ДНЕС? Починал бил внук на брата на партизанина от Мездра Пеко Таков, член на Полибюро на БКП, която със закон у нас е обявена за престъпна. Той е братовчед на осъдения плейбой Янчо Таков. Красив и умен протестър. Бил незнамкакъвси, бил човек на Роско, бил от учредителите на нещото "Да, България" (без звателен падеж), дето тутакси щяло да ни оправи, делото му било незнамкаквоси, ко ще правим без него? Огромна душа, непримиримост към несправедливостта, академичност, морал, усет за времето, сила и т.н.

Танчето Дончева, Плевнелиев, Христо Иванов, все комсомолци и комунисти - със сърцераздирателни ридания. По всички телевизии, медии, вестници. Бог да го прости човека, но чак пък толкова! Не разбирам...

Manol Glischew каза: Аз обаче съм достатъчно добре известен с това, че свирепо мразя комунистите, имам отвратително отношение към номенклатурните внучета и приканвам към саморазправа с тях, а същевременно уважавах Кристиан Таков. Мога да не харесвам произхода му, както и последната партия, с която той свърза усилията си, а да харесвам самия него. Знам защо той беше именно Кристиан, а не Пеко. Този човек заслужаваше суперлативите, с които го изпратиха приятелите му. Може и да се е родил в привилегировано - при това престъпно привилегировано - семейство, но беше един от малцината, които бяха превърнали привилегиите в източник на нещо добро. Публикациите, лекциите, речите, преводите и книгите му имаха за цел да възпитат студентите по право и изобщо публиката в здрав морал.

Безкомпромисното му отношение към тази материя беше тотално анти-пековско. За това мога да бъда свидетел като човек, който е разговарял с Кристиан, чел е негови текстове и го е слушал да говори. Сега, когато той е мъртъв и не може да се защити, е честно да се каже точно това: Кристиан не беше Пеко. И всеки, който твърди обратното, или не е запознат и тогава ще е добре да се запознае, или пък е подлец, а тогава трябва да бъде накаран да млъкне.

Ангел Грънчаров каза: Има всякакви хора, това е нормално, слава Богу еднакви не можем да бъдем! Но има и някакви принципи на отношенията помежду ни, произтичащи от това че сме различни, които не бива да поругаваме. С оглед да си запазим човечността.

Навремето за комунистите най-важно значение имаше "произходът": опази Боже да си с "буржоазен произход", най-много се пласираше "произхождам от беден работническо-селски род", да не говорим за това колко прекрасно беше да можеш да запишеш в автобиографията си "Произхождам от семейство на активни борци против капитализма и фашизма", нали си спомняте тия идиотщини? Минаха години, а ето, че на някои "антикомунисти" съзнанието им е натикано във все същата матрица: произходът, "социалният произход" имал, видите ли, най-важното значение! Глупости, пълен идиотизъм е това: истински важното е ЛИЧНОСТТА. Не произходът, а ТИ САМИЯТ какъв си станал и колко струваш като личност. Всичко друго няма особено значение. А за да е така едно нещо решава всичко понеже от него всичко следва, за човека това съдбовно нещо се нарича СВОБОДА.

Мен изобщо не ме дразни това, че починалият Кристиян Таков бил произхождал от семейство на т.н. "комунистическа аристокрация", от "аристокрацията на каскетите" де (брат на дядо му, видите ли, бил самият Пеко Таков, оня с каскета, дето стоеше редом с диктатора Живков на мавзолея!). Не мога да си мисля, че щом е така, то поведението му следвало непременно да бъде като на другарката Бокова. Ирина Бокова и Кристиян Таков обитават съвършено различни НРАВСТВЕНИ И ЛИЧНОСТНИ ВСЕЛЕНИ, нима не го разбирате това? Да, човекът е духовно същество, най-важното е ти самият КАКВО СИ НАПРАВИЛ от себе си. Кръвта няма никакво значение. Ето, оказва се, че Кристиян Таков е личност, заслужаваща уважение. Заради това, което е правил. Заради идеите си. И заради делата си. Това е истински важното. Другото няма никакво значение.

Аз лично не го познавам, зная го само от медиите, от това, което съм чел от него. И това съдя, че този човек е личност от ВИСОК В НРАВСТВЕНО ОТНОШЕНИЕ МАЩАБ, че е ДУХОВНА ЛИЧНОСТ, а пък духовните личности няма как да бъдат оценени по достойнство от ония, които сами нямат отношение към духовното. Толкова. Предполагам, мнозина силно се дразнят от предчувствието, че личности от ранга на Кристиян Таков така силно ги превъзхождат. Кристиян Таков не може да бъде оценен подобаващо от мерзавци, това е толкова естествено. Това от какви личности се ВЪЗХИЩАВАШ показва ТИ САМИЯТ КОЛКО СТРУВАШ.

Подобното се привлича от подобно. Нормално е, че от СВИНСКИТЕ МЕДИИ така прочувствено квичат против Кристиян Таков - и такива като Кристиян Таков. Нормално е свинете и свинските медии да квичат по адрес на такива като Кристиян Таков: ами пълен абсурд е точно те да ги хвалят! Има ли по-висок атестат за качества и достойнство от квиченето на въпросните субекти и медии?! Това квичене е най-сигурен атестат, че този човек заслужава уважение. От ония, които са човеци, които обичат свободата и ценят най-вече тъкмо ЛИЧНОСТТА.

Това мога да кажа само. То според мен е истински важното, същественото и значимото. А глупаците нека да се вълнуват от глупостите. Те друго едва ли могат...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: