Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 10 юли 2017 г.

Още от представянето на "пълния некадърник Грънчаров" в Националната класация НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО
Във връзка с представянето ми в Класацията НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО ми се наложи да се поровя в моите архиви и да потърся между другото и снимки, и видеа, които да бъдат показани там, в техния сайт. Да, ама това е трудна задача, какво да подбера, има видеозаписи на сполучливи, хубави часове, има обаче лоши, провалени, неполучили се часове. Знаете как е прието да се постъпва в такива случаи: търси се най-доброто, с което да се представим в най-бляскава светлина по възможност, а пък лошото се крие, онова, което "не е за пред хората", се премълчава. Аз реших да постъпя иначе, съвсем различно и по тази причина изпратих на организаторите на класацията линковете към съвсем случайно подбрани клипчета, които даже не съм ги гледал, изобщо не съм ги подбирал, ето, нека до отиде "съвсем нережисиран материал", независимо от рисковете така е по-честно да се постъпи (според мен). Ето откъсът от моето писмо до тях, касаещ този момент, и по-долу са линковете към самите видеа (можете да видите и кабинета по философия, който съществуваше в пловдивската ПГЕЕ, но когото новата директорка се постара да разруши в момента, в който осъзна, че аз съм заплаха за нейното влевластие):

Постскруптум: Ето все пак и някои видеа (но вземете предвид, че моите записи не са "показни", не са правени за да се покажем колко сме добри, умни и велики, те отразяват реалността, истинското положение, всичко в тях е взето от реалния живот и пр.):


Има още много видеа, мисля, че тия са предостатъчни, който иска, може да потърси други в моя видеоканал или в блога ми HUMANUS Academy.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Тия клипове показват, че Гранчаров изобщо не става за учител, липсва преподаване, липсва всякаква методика, липсва какъвто и да е бил ефект, цел и смисъл от тия никакви часове. Съвсем правилно госпожа Анастасова го уволни, зад нея стоим всички ние от нашия изцяло сплотен зад любимата си директорка колектив. Голям скандал е номинацията на Гранчаров за класацията на новаторите, това показва, че хората, които са го номинирали, изобщо не разбират от това що е образование. Ние от нашия сплотен колектив ще предложим за класацията други наши изтъкнати колеги, които наистина заслужават (за разлика от Гранчаров) да участват в тази класация. Предлагаме също да се премахне неговото име от класацията. Позор е номинирането му!!!!!!!!!!