Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 юли 2017 г.

Опраскаха и един истински духовник: срам и позор за ченгетата в раса, владеещи многострадалната Българска православна църква!


Рафаил-Росен Стефанов написа следното в своята страница във Фейсбук:

Кратка сводка от Кладнишкия манастир

След активното мероприятие по отстраняването ми, в манастира не е извършено нито едно богослужение, било обществено, било частно. Параклисът който изградих и обзаведох с толкова труд след земетресението е съсипан, и в него живеят плъхове. Помещенията които обитавах са запечатани заедно с личните ми вещи и книги. Подставеното лице на Софийска митрополия, "назначено" там, въпреки че все още не ми е връчена заповед, и не съм издал обителта, се е вясвало точно три пъти, за да зареди фалшиви свещи и "прибере оборота", като при това е задигнало дарените от мои познати напрестолно евангелие, кръст и дарохранителница, а вероятно и други неща и е отнесло някъде Св. антиминс. Заканило се е и въобще да унищожи параклиса (за да има извинение да не служи).

Положението може да се опише само и единствено като погром. Проблем с тока обаче вече няма. ПП ГЕРБ и Софийска митрополия охотно го плащат. Целта е постигната. Аз съм отстранен. Безплатните кръщения и треби които извършвах, и кръщенията на деца от социални институции са преустановени. В манастира вече не идват социално слаби, не идват хора с проблеми, не идват хора за изповед и разговор, не идват "хора от малцинствата", не идват деца от институции и в риск, и техни родители, не идват интелектуалци, не идват опозиционери на властта. Вече няма кой да "мъти водата".

Пътят към "усвояване" на средства и "обществени поръчки" за "наши хора" е разчистен. Пътят към духовното унищожаване на поредния манастир и съсипване на поредния безценен паметник на културата е разчистен. Пътят пред ГЕРБ & Co е разчистен. Мръсно подло и престъпно, от съюза между мафия и митрополия, и с активните усилия на бившия протосингел (известен с топлите си връзки с властта), и известният като "брокер" Гигински игумен (в случай че някой не помни, същият който беше изписал на стенопис в храма Цв. Василев, и събира в манастира паравоенни руски казаци).

За да е по-сигурно разчистването, вероятно предстои да ми бъде заведено църковно-наказателно дело (все ще се намери за какво) и да бъда лишен от църковен сан, а може би както в други подобни случаи и да ми бъде повдигнато обвинение от Прокуратурата (все ще се намери за какво). Софийска митрополия вече не само е спряла заплатата ми, но е успяла с цел да ме остави без средства и направи податлив към принуда да спре и обезщетението ми за болнични от НОИ. Ще видим. Продължаваме! :)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

1 коментар:

Православен каза...

Отец Рафаил забравя да спомене, че докато той беше архимандрит на Кладнишкия манастир, отглеждаше там 30, тридесет!!! кучета-помияри, мръсни, миризливи, неваксинирани и без ветеринарен паспорт и целия!!! двор на манастира беше заливат с кучешки изпражнения, даже не им почистваше изпражненията и изглеждаше и смърдеше ужасно манастира, изобщо нямаше вид на света обител, никакво благолепие и благочиние нямаше там.

Тук се правите на много обективни и цитира те фейсбук-страницата на о. Рафаил. Попитайте го на неговата страница колко кучета е отглеждал в манастира и как им е чистил. Моля да не се заяждате с мен, а лично да попитате о. Рафаил за кучетата, да видя какво ще ви отговори.

Защото аз, за разлика от вас, имам мнение за Църквата и Православието, защото редовно посещавам църковни служби и в манастири понякога ходя, макар и по-рядко.