Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 8 юли 2017 г.

Вяра и свобода: що е благодат?







Когато си в благодатта нито един дявол няма да те повреди...

Цитатите са от ето тази беседа (проповедта на проповедника поставя много въпроси):



Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Охххххх,моля Ви изтрийте ме!':-) :-) :-) :-)
Всяка религия е робството!

Ангел Грънчаров каза...

Нещо сте се объркала, и то кардинално. Изказвате се съвсем неподготвена. Нещата стоят точно наопаки. Безбожието е робство.

Анонимен каза...

Религиите са Зло. Те превръщат хората в идиоти.

Ружа Братанова

Ангел Грънчаров каза...

Който си е идиот, няма смисъл да бъде правен идиот, просто идиот не се става когато някой друг те прави такъв, ти сам си се направил такъв. Тия, които смятат, че някой друг, видите ли, им е виновен за това, че те самите са станали идиоти, просто искат да се оневинят, искат да избягат от отговорността за това, което им се е случило. Религията ви била направила идиот, добре де, как е станало това чудо след като сте... нерелигиозна? :-)