Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 август 2017 г.

Бляскав писмен шедьовър, показващ правотата на президента Рейгън, написал, че първото правило на бюрокрацията е да закриля интересите на бюрокрацията

Ето този куриозен документ, който днес обжалвам (виж: Продължавам борбата си за право, правда, законност, справедливост и правосъдие) по надлежния ред:





























Ако изображенията не се виждат тук, можете да ги прочетете ето на този адрес.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

9 коментара:

Ursus Major каза...

Тъпунгерче, две неща:
1. Определенията "пълен некадърник" и "негоден за системата" са лично твои изводи. Директорката Анастасова никъде не те е нарекла така, в противен случай щяхме да го видим в блогчето ти немедлено! Споменувай ги тия нещица в жалбите си, в противен случай излиза, че лъжеш, тъпунгер седесарски, лъжеш като дърт седесар (костовист), което е характерно за всички седесари (костовисти) още от време оно.
2. Защо пишеш, че си автор на книги и помагала по философия, след като никой не ти ги купува и след като самият ти си твърде посредствен философ? Тодор Живков като е написал толкова много книги (толкова много, че ти по две на ден да пишеш, пак няма да го стигнеш), това прави ли го писател?
Сталин философ ли е, след като е писал за ленинизма, за езиците и др.?
Вземи малко ги различавай тия неща, ти не си философ, а тъпунгер, и не си автор на книги, а си унищожител на хартия и враг на дърветата.
Бонус:
А бе, я я попълни оная чикиджийската анкета, дето си я дал преди време на учениците, да видим твоите отговори?

Анонимен каза...

Навява тъга констатацията, която се очертава след прочитането на публикувания документ, че агентите на ДС, КГБ и др. са се окопали дълбоко в различни институции. Издават някакви документи с нарастваща сръчност, неморалност и нормативна безсмисленост.
Венцислав Георгиев

Анонимен каза...

Тая Анастасосова била много отворена бе, думи нямам!!!!!!!! Егати войнствената другарка!!!!!!!! Ангеле, тая ще те победи навсякъде защото е огън!!!!!!!!!!!!! Това не е жена, а бензин!!!!!!!!! Горко ти, толкова те мрази, че е способна да ти изпие кръвчицата до последната капка!!!!! Аз да съм на твое място повече няма да посмея да се появя пред нея. Нарекла се е "Рамон Меркандер" (оня комунист дето с топор е разцепил черепа на Троцки) за да ти покаже, че същото ще ти се случи и на теб! Пази се от тая другарка, зла е като змия!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Думата "тъпунгер", използвана така настойчиво от съществото, нарекло се "Рамон Едикой си", показва, че това същество е твърде много комплексирано относно размера на неговия собствен умствен потенциал! :-)

Ursus Major каза...

Ебаси нещастника, сам си пише коментарите под постовете!

Анонимен каза...

Другарката "Рамон Меркадер" полудя съвсем, "той" смята, горкият, че Грънчаров пише и неговите собствени коментари! :)))))

Анонимен каза...

Как да се поиска пълно разследване на случая, от самото начало до сега, защото края очевидно не се вижда, тук открито заявявам, че самата държава не й пука за гражданите й, нещо по лошо, ако и на нас почне да не ни пука, тя се разпада, а съвсем мъничко й трябва. И това което не проумявам е дали управляващи я ни "Елит" (те са прости крадци), не взимат решителни мерки да озаптят някои институции.


Angel Angelov

Ангел Грънчаров каза...

Аз правя всичко това за да може обществото да разбере колко тежка е реалната ситуация в образованието, една от причините за която, може би главната, е липсата на демокрация в училищните общности, т.е., иначе казано, тиранията, произвола, всевластието на училищните директори - пораждащо страха и малодушието на учители, ученици и родители. Оказа се, че образователната ни система се крепи тъкмо на това всевластие на образователната бюрокрация, нейната най-висша, но най-самозабравила се част са тъкмо училищните директори. Е, аз давам точен и цялостен израз на реалната ситуация, нека благодарение на моите описания всички да знаят какво точно се случва. Идеята ми е все повече хора да се изпълнят с възмущение и да се опитат да направят нещичко за промяната. Защото главните виновници за това положение сме ние, гражданите: защото търпим гаврите, понасяме, безразлични сме, страхливи сме, бездейни сме, равнодушни сме. Да, ние сме виновни за всичко, всичко от нас зависи - тази е позицията на свободния човек. Ние трябва да направим промяната. Глупаво е да чакаме някой друг да свърши работата по промяната в образованието вместо нас.

Анонимен каза...

Абсолютно вярно, от горе няма да ни падне на готово, ако не се преборим сами.

Angel Angelov