Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 септември 2017 г.

Обрат в отношението на ГЕРБ спрямо Стив Джобс разклати властта на училищна директорка, назначена на поста по времето на управлението на ГЕРБ




Кратък мой коментар: Ами сега?!?! Този факт как ли ще отрази на кариерата на директорката на пловдивската ПГЕЕ (бивш ТЕТ-ЛЕНИН), назначена на поста си именно по време на управлението на ГЕРБ, която се прочу с това, че е твърда противничка на моята идея пловдивската ПГЕЕ да си избере за патрон именно Стив Джобс? :-) Тя също така е известна с това, че предпочита... Ленин пред Стив Джобс - като патрон на гимназията? Ами сега какво ще прави въпросната фенка на Ленин и на ГЕРБ едновременно?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Освен Стив Джобс има и други имена, достойни за патрон на ПГЕЕ. Например академик Емил Джаков, който е "баща" на българската радио-електроника, основател и първи директор на Института по електроника към БАН. В Пловдив завършва средното си образование.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BC%D0%B8%D0%BB_%D0%94%D0%B6%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Напълно съм съгласен, има и други варианти за патрон, които могат да бъдат обсъждани. Не знам дали си спомняте, но още навремето, през 2011 г., по инициатива на самите ученици се проведе "плебисцит" (референдум), на който и ученици, и учители можеха свободно да изберат кое от тия предложения заслужава да бъде официално издигнато като предложение на училището за патрон. Тогава победи с голямо мнозинство предложението училището да носи името на Стив Джобс. Е, директорката не зачете референдума, въпросът още не е решен, очевидно на нея й харесва в Пловдив училището още да бъде наричано ТЕТ-ЛЕНИН. Както и да е. Сега обаче собствената й партия споменава Стив Джобс. Тя изпада отново в конфузно положение. Ами ако, да допуснем, от ръководството на партията й спуснат директива Стив Джобс да бъде утвърден за патрон? :-) Дали тя тогава ще си подаде най-сетне оставката? Едва ли... :-)

Анонимен каза...

Стив Жопс е плъх.