Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 септември 2017 г.

С таен руско-български договор, предхождащ обявяването на Независимостта, България става абсолютно зависима от Русия!



22 септември много отстъпва като значение за национален празник на българите, пред 6 септември

Днес българската история все още е пълна с фалшификации и опашати лъжи относно отношенията ни с Русия и Съветския съюз. По вина на Русия сме загубили през деветнадесети и двадесети век 93,4 хиляди км. 2 изконни български земи с около три милиона души население, казва пред Faktor.bg родолюбецът-изследовател. Никола Григоров е автор на програмата „Сите българи заедно”, включваща телевизионно предаване, поредица от исторически книги, музикални албуми и песнопойки.

Интервю на Светослав Пинтев

- Г-н Григоров, датата 22 септември 1908 г. връща България на политическата карта на Европа, възстановява царството ни след половин хилядолетие. Нормално е за всяка държава да чества като национален празник независимостта си. Имате ли обяснение защо у нас не е така?

- В България след 1944 година истинските български национални празници са подценявани, пренебрегвани понякога и напълно игнорирани за сметка на такива, които ни свързват и обвързват с Русия. Което се дължи на факта, че и днес българската история все още е пълна с фалшификации и опашати лъжи относно отношенията ни с Русия, Съветския съюз и пак Русия. Например все още продължава да се натрапва на българите идиотската лъжа за 200 хиляди избити руски войници по време на руско турската война от 1877 – 1878, която лъжа и днес виси на официалния сайт на Българския Свети Синод. А броят руските войски преминали Дунав възлиза на 193 000 души, от които общите загуби възлизат на 48808, от които 22 391 души са убити в сраженията и умрели от раните си след това.

А сега празнуваме 3 март като национален празник - ден на Освобождението, въпреки че този ден е ден на окупацията на България. Тази окупация на всичкото отгоре сме си я заплатили скъпо и прескъпо с много пари, със загубата на вековни български земи и с около 100 000 жертви, за които почти нищо не се говори, а даже и паметници няма. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Цар Фердинанд е умен играч, чини ми се, че той е бил принуден да подпише този договор в името на целта си: при противопоставянето на "освободителката и благодетелката" Русия делото му е било обречено в онези условия на пълен неуспех, на пълна невъзможност. (Това обаче не премахва обстоятелството, че клаузите на договора са крайно обидни и унизителни за България и българската независимост благодарение на този договор отива по дяволите!) Но Царят прави и неща, които крайно много не се харесват на Русия, примерно това, че България е обявена за царство, а и по-нататък историята показва, че България под водачеството на Цар Фердинанд и на Цар Борис Трети съвсем не е станала марионетка на Русия. Явно Царят е приел въпросния договор без намерение да го спазва. Русия обаче наистина отмъщава "измяната" на България през 1913 г. като насъсква всичките ни съседи срещу нас и организира погрома, показвайки истинското си лице - Русия си остава най-зъл враг на българската свобода и независимост. Злотворната роля на Русия за българската история и съдба особено след 1878 г. (но и преди това) е без никакво съмнение. Русия е най-големият враг на България и на българския народ, който при това е най-подлият - понеже ни се представя за "пръв приятел" и дори "кръвен брат". Русия винаги си е постигала целите като е купувала "приятелите" си у нас: русофилската измет у нас винаги е жертвала българския интерес в угода на руския имперски интерес.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Истина ли е този документ?! Да не е фалшификат?

Анонимен каза...

Аз специално имам доверие в доказания професионализъм на Цочо Билярски, както и на честните усилия на Никола Григоров в показването на истината за манипулираната родна история. А който не вярва, нека провери в „Работнически вестник“, София, 11 декември 1913 г., с. 1-2.

Георги Чобанов

Ангел Грънчаров каза...

Съгласен съм. Реагирах така защото се учудих как така договорът досега бил "неизвестен" на историците ни - при положение че е бил публикуван даже във вестниците. Явно е умишлено крит. Срамота!

Анонимен каза...

Така е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Така е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!