Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 6 септември 2017 г.

Бойко Борисов е комуноид с дълбоко вкоренено недоверие към Запада - и с пълно преклонение пред руската си "Матушка"



Ilian Vassilev: В Деня на Съединението, когато трябва да почитаме едно от най-великите и светли дела в Историята ни, Борисов сметна за по-уместно, вместо да бъде с народа си, да се договаря и подписва в Гърция договор, в присъствието на гръцкия премиер, който заяви, че двете страни - България и Гърция трябва да бъдат мост (!?) между ЕС и Русия - страната, която се противопостави на Съединението и накара Сърбия да ни нападне в гръб.

Утре ще направи друг поклон пред Русия - да и помогне да пренесе газ от Турски поток към ЕС. Изобщо къде отидоха заветите на поборниците на Съединението?

По време на неговото управление България твърдо зае позициите на най-антизападната държава в ЕС. Отразено е. Нямайте илюзии, както ги нямам вече и аз - това е съветски човек, с дълбоко вкоренено недоверие към Запада. Уют търси и намира само в общението си с Русия.

Кратък мой коментар: Споделям изцяло. Никога не съм имал илюзия, че Боко е "прозападен", водил съм се от принципното разбиране, че "политик", който е продукт и творение на кукловодите от комунистическата ДС (филиал на КГБ) по никой начин не може да е "прозападен". И този път принципът не ме подведе, оказах се прав. Ще се наложи на всички, които още имат илюзии спрямо "г-н Борисов", да осъзнаят, че са в дълбоко заблуждение.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

5 коментара:

Анонимен каза...

Не, не плачат! Русофилите в БЪЛГАРИЯ са БЪЛГАРИ и Руска не може да бъде тяхна повелителка! БЪЛГАРИЯ е над всичко! Някогашната руска политика какво общо има с хора, които обичат руската култура, познават душевността на руските хора,дори се възхищават от таланта на руски изпълнители,покорили света!И днес ли?Да няма празник непомрачен!Жалко, господин, Грънчаров!

Liliana Velcheva

Анонимен каза...

Верно имат талант! По три бутилки водка на екс изпиват, това никоя нация по света не го е постигнала.

Любчо Чорбаджийски

Ангел Грънчаров каза...

Госпожо Велчева, смесвате нещата. никой не говори против руската култура. Тук става дума за руската имперска политика спрямо България. това са съвсем различни неща.

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров да не говорим, че тези тъй високо тачени величайшие руски творци НЕ СА част от руската култура. А следовници на западната. По същия начин както Жигулата е част от италианската инженерна традиция, Москвича от немската техника, а любимата на сите рашибозуци група "Любе" свири в афро-американски стил...

Georgi Karov

Анонимен каза...

Детронирането на Княз Александър I Батемберг е дело на руските агенти офицери, забравили клетва и достоинство. След контрапреврата всички избягват в Русия, където служат в руската армия на придобитите си в България чинове. Какво по-голяма награда за черното им предателство!

Radomir Parpulov