Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 септември 2017 г.

Заради този наш позорен и пагубен масов манталитет сме почнали да загиваме вече!



Ако косата ти насън е по-черна и по-дълга отколкото е в действителност, ще станеш по-богат и успехите ти ще се множат!

(Из "Съновник" на П.Р.Славейков)

Сънувах тази нощ, представяте ли си, че косата ми е станала... съвсем черна! Уплаших се - какво ли значи този сън, може пък да е нещо лошо?! Проверих в... съновника. И ето какво ми показа той, цитирал съм го по-горе!

Явно ми предстои... забогатяване! Само се питам следното: а какво ли означава думата "по-богат" за беден човек като мен?! :-) То и два лева да имам при моето положение на безработен пак е един вид "богатство".

А че "успехите" ще ми се множат спор няма и не може да има: от "успех" на "успех" вървейки стигнах до положението, което съм сега. А именно: без работа съм, фактически съм лишен от преподавателски права, директорската мафия не ме допуска до нито едно училище, всички "приятели" мълчат и гледат сеир, оплют съм отвсякъде!

Остава ми само едно нещо: да пиша, да се боря, било със слово (въпреки всичко смятам, че словото е най-мощно оръжие: защото има духовно естество и защото когато служи на истината е непобедимо!), било и с протести, с действия по защита на правата и на достойнството ми.

Е, вярно, никой не ме подкрепя когато се боря и когато протестирам, но така е у нас. Срамна работа е тази страхливост, позор е това пагубно безразличие към собствения коренен интерес!

Щото аз се боря не за себе си, а за интересите на всички: абсолютно всички имаме интерес от това да започне час по-скоро истинската промяна в българското образование!

Но народът се излежава на дивана, люпи семки, чеше се в слабините и гледа тъпо! Ето заради този позорен и пагубен масов манталитет сме почнали да загиваме вече!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: