Представена публикация

В Мрежата небезразлични граждани разпространяват призив за благотворителна акция във връзка с моята така незавидна ситуация

Току-що разбрах, че приятели от групата на небезразличните граждани разпространяват из Мрежата следния призив за благотворителна акция в...

събота, 23 септември 2017 г.

Майчице, какви роби на вещите сме станали?!А сега какво можем да кажем ние - след като излишните неща са колосално повече? Даваме ли си сметка какво жертваме като отрупваме домовете си с какви ли не вещи?! Повечето от които са не само напълно излишни, не само ни обременяват, не само отнемат жизненото ни пространство, но и в крайна сметка са си чисто и просто... боклуци!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Това на баба си Марийка казахте ли го? Знаете ли колко вещи има в нейния бивш апартамент? Не може да се мине от тях.

Рамон Меркадер каза...

Тъпунгер, ти сега със Сократ ли ще се сравняваш?

Анонимен каза...

Госпожа Анасссстасссосссова-Меркадер има твърде изискан език по причина на това, че не може да владее чувствата си..... :))))))

Анонимен каза...

На Грънчаров все Анастасосови му се привиждат. С това се обясняват всичките му "анонимни" коментарчета от този тип.

Анонимен каза...

Аз пиша тия коментари, не Грънчаров. Не ми се привеждат Анассссстассссосссови, аз знам, че тя се подвизава тук, анонимността и правенето на мръсотии е неин стил на живот.

Рамон Меркадер каза...

А ти кой си, г-жа Тъпунгер?