Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 7 септември 2017 г.

Днес ще подам заявления за заемане на учителско място по философия в две пловдивски гимназии



В тази връзка ми се наложи да подготвя горния документ.

(Обикновено изискват за удостоверяване на стажа ксерокопие на трудовата книжка, но при мен това означава без смисъл да бъдат похабени 15-20 листа хартия; за да спомогна за запазването на горите реших, че тази справка е напълно достатъчна за упомената цел.)

Интересно ми е как ще се приеме тази моя "екологична иновативна инициатива" от закостеняла от глупава консервативност бюрократичната машина в образованието, предполагам, че ще имам разправия, но да опитам, какво ми пречи да опитам?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че е истинско безобразие това, че вие, пловдивчани, гледате безучастно и оставяте 84-годишната баба Марийка да продължава да спи шести месец на улицата, на голата земя! Това е страшен грях, за който ще си платите - ако не се вразумите час по-скоро! Помогнете, моля ви се, на тази стара жена, изпаднала в беда, направете нещичко да й съдействате да си намери подходяща квартира, направете това добро, моля ви се!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Наричате евентуалните си бъдещи работодатели "закостенели и глупави" и очаквате да изберат вас. Умно.

Умният слон каза...

Грънчаров, преди да кандидатстваш за работа като учител, задай си един простичък въпрос: кой ще назначи на работа учител, който съди бившия си директор? А после - още един въпрос: кой бюрократ ще назначи на работа служител, който открито заявява, че има намерение да Му реформира системата? Всяка държавна служба по същество е бюрократичен апарат. Всеки бюрократичен апарат се опира на статуквото, при което решенията се вземат не на административно или на експертно, а директно на политическо ниво, задължително след консултация с експерти, чиито препоръки обаче съвсем не са задължителни за онези, които вземат решенията. Държавното образование не е изключение, а част от тази система. А ти кандидатстваш за работа в бюрократична система със заявката да я променяш. Ами, няма как да стане. Откажи се от това обречено начинание и насочи усилията си в област, където има поне някакъв шанс да постигнеш резултат, различен от нула.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, къде по-точно нарекох евентуалните си бъдещи работодатели "закостенели и глупави" - че не мога да го намеря? би ли се пояснил?

Анонимен каза...

В поста си, г-н "И така нататък". Мигар не четете какво самият вие пишете?!
Аз, понеже съм човечен, си направих труда да изпратя на имейла на ВСИЧКИ училища в пловдивско, които са обявили учителски места, вашата публикация, в която ги наричате закостенели и глупави.
Успех!

Анонимен каза...

Госпожо Анастасосова ние знаем, че вие сте примерна доносничка и клеветничка, така че изобщо не ни учудвате, че сте предприели тази доносническа и клеветническа акция в цяло Пловдивско. Понеже сте "изключително човечна" и "морална" писахте ли в доноса си, че сте преиначила думите на Грънчаров и че го клеветите по обичайния си маниер? :-)

Иван Тодоров, ученик от Тета

Ангел Грънчаров каза...

На т.н. "Умен слон" да кажа поне това: всичко, което казвате, е точно така, умни ми слоне, само дето не вземате предвид едно-единствено нещо, а именно, че системата на образованието не е нито бащиния, нито частна собственост на бюрократите (директори и прочие), тя е на нас, гражданите, на нас, данъкоплатците. Като вземете предвид това "незначително обстоятелство" ще разберете и ще Ви се наложи да признаете, че от тази гледна точка погледнати, моите опити да вляза отново в една система, за която смятам да спомогна да бъде ликвидирана, не са напълно безсмислени усилия, нали така излиза?!

Ангел Грънчаров каза...

Прочее, да вметна още нещичко: системата на образованието у нас е така закостеняла и движеща се на празни обороти по една простичка причина. И та е: ами главната причина за това, че системата ни е такава сте вие, всички умни слонове, които и малкото си пръстче не помръдвате да промените нещо, да спомогнете за промяна на каквото и да било в нея и в държавата ни, стоите и само гледате сеир (как се разправят с тия, които искаме нещо да променим), да, вие сте, "умните като слонове", но изцяло бездейни "граждани"-данъкоплатци сте отговорни и виновни за всичко, нали така излиза като мислим честно и логично?!