Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 28 септември 2017 г.

Учете, но истински, обучавайте се, напредвайте всеки ден, не си губете времето в глупави занимания, не се занимавайте с идиотщини!


От доста време не се беше обаждал някой, който да се поинтересува за някой от моите курсове по личностно развитие, тази сутрин се намери такъв, представяте ли си какво щастие е това?! Ето какъв разговор проведохме с мераклията да става личност:

Интересуващ се: Здравейте! Искам да Ви попитам каква е цената за участие във Ваш (предпочитам индивидуален) курс по психология (личностно развитие)? Колко пари като цена?

Аз, учителят: Ами зависи от бройката часове. 10 лв. на час примерно.

Интересуващ се: OК.

Аз, учителят: Стоп! Не се плашете! Ето, правя Ви промоция: 2 лева на час ще струва курса за Вас! :-) Как мислите, дали ще се явят повече желаещи заради съвсем промоционалната цена? :-)

Интересуващ се: Честно казано - малко е според мен.

Аз, учителят: Добре де, но при положение че у нас никой не ще да учи изобщо не е малко, а е много. Замислям се при това положение дали да не обявя уроци, струващи... 25 стотинки на час! :-)

Интересуващ се: Ха-ха! :-)

Аз, учителят: Аз се съмнявам дали някой ще е готов да даде и 25 стотинки за час обучение - щом обучението е по най-ненужното нещо в нашите географски условия, а именно: как да стана пълноценна личност!!!

Това нещо (да си личност) е най-ненужното нещо в нашенските условия. По тази причина няма да намеря нито един курсист. Зная добре това. Същият успех (а може би и значително по-голям!) щях да постигна ако бях започнал да продавам хладилници на ескимосите - или кожуси на жителите на екваториална Африка. :-)

Интересуващ се: Изглежда наистина сте прав. Разбирам какво имате предвид. Положението наистина е тежко. Но не се плашете, аз искам да уча при Вас.

Аз, учителят: Радвам се, че не Ви уплаших! За парите не мислете, ще се споразумеем. Те не са важни. Друго е истински важното. Но това за жалост не се разбира. Как научихте за моите курсове?

И така нататък. Разговорът ни продължи доста време, беше интересен, но засега няма да публикувам продължението му. (Който иска да разбере какво си казахме после и особено как ще протече обучението следва също... да си плати!)

Желая ви хубав ден! Бъдете здрави! И учете, обучавайте се, не си губете времето в глупави занимания, не се занимавайте с идиотщини! Времето е безценно, не си пропилявайте времето! До скоро!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........И тъй нататък... И тъй нататък...........

Анонимен каза...

Брей! Това обучение изглежда си струва всяка ддадена стотинка, след като само от една разменена реплика /а, може би и преди това/ "интересуващият се" и "Учителят" придобиват един и същи изказ, словоред и правопис - т. е. своеобразно сладкодумие!
Желаещ записване

Ursus Major каза...

То момчето го питало колко му струва час обучение, нашио тъпунгер почнал - 10 лв, не - 2 лв, не, не - 25 стотинки, и то без от другата страна нещо да мрънка.
Тъпанар!
Па после върви обяснявай, как му подлели вода, как не искали да го назначат и как въобще не бил тъпунгер!

Анонимен каза...

Абе, Рамоне (Румене), мож, ама по-скоро и дип, според мене, мож и дан си ...прав! :-) Защото знайш, че Ангел, си е и изследовател!
Та, затова сигур е искал да види как ще му реагира ученикът! Предполагам, се сещаш, че в такива отношения и той има право на избор...и той може да каже, неее, я давай по 20...неееее...дай ми по 50 лева на час последно...Ми, ако види, че е някое по-бедно откъм интелект, но пък богаташко дете...:-)
Те, по-скъпичко се учат такива деца, разбираемо е, нали! :-)
Според мен, каквото каже Философът, все ще се окаже правилно и разумно...
Но това момче, ако не е някой...майтапчия-експериментатор, а сериозен ученик, ще си има учител-мечта в неговото лице, а не - истинска тъга, смехория и
в същото време, дори и пълната трагедия...ако тръгне да учи...примерно, български език и литература....
При известното ти лице...бе, чоджум...Дет завършва на ......сосова!...:-)

2017.09.28г. Владимир Петков-Трашов