Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Ще се боря докато имам сили, явно до последния си дъх ще се боря, очевидно такава ми е била съдбата!


Един многозначителен пример за невъобразимите абсурди на тъй болното време, в което живеем, бидейки понасящи всякакви гаври и търпеливи жители на тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ:

Тия дни тече гласуването за "Наградата на публиката" в Класацията НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017, за която съм номиниран в два раздела - и като учител (раздел "Училища"), и като създател на Центъра за развитие на личността, това пък е от раздел "Обучения". Някой ако не го мързи би могъл да отдели 10-на секунди от безценното си време и да отиде да ме подкрепи. За мен всеки глас е важен като вземете предвид следното:

В същото това време аз пък се подготвям за второто заседание на съдебното дело, което заведох за отмяна на заповедта за моето уволнение (опраскване), куриозна заповед, чиито мотив - забележете! - е... "пълна некадърност", "изобщо не става за учител", "пълна липса на качества да бъде учител", т.е. аз съм уволнен от самозабравилата се директорка на пловдивската ПГЕЕ (известна все още като ТЕТ-ЛЕНИН) именно по страховития член 328, ал., т. 5 от КТ, което означава, че тази администраторка, злоупотребявайки с властта си, фактически ме лиши от преподавателски права (!!!).

Какво ще кажете за превъзходния казус: едновременно съм номиниран за участие в национална класация НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017 и в същото време съм носител и на почетната титла "пълен некадърник", присъдена ми от една не знаеща на кой свят живее властваща бюрократка в образованието?! Бива си го този казус, а, грешка немат тия самозабравили се бюрократи, пазители на плачевното и катастрофално статукво в българското образование?! Да, те се изживяват като верни служители на бликащата от какви ли не абсурди анахронична образователна система, построена на казармени принципи, административно-командна по характера си, една система, която варварски тъпче правата не само на младите хора, на учениците, но и на учителите, да не говорим за това колко е вредна за страната ни като цяло! Но властта е изцяло тяхна, правят си каквото им скимне, произволът и беззаконията им са епични, а пък ний, гражданите-данъкоплатци в мнозинството си даже не съзнаваме какво точно става - и си дремем блажено!

Та след 19-тина дни е второто заседание на това съдбовно за мен съдебно дело. Загубя ли делото ще остана на улицата, вън от образователната система, в която съм работил целия си живот, вече 34 години минаха от момента, в който аз, съвсем млад, на 24 години (завърших университета предсрочно, по индивидуален план!) влязох с дневник в ръка в класна стая като учител. Това е напълно възможно да се случи: директорката на ПГЕЕ-ТЕТ-ЛЕНИН (конфликта ми от нея датира от момента, в който аз подхвърлих идеята не Ленин, а... Стив Джобс да стане патрон на училището, от което така се възмути новоназначената от милиционеро-мутро-гербовашката власт директорка, че ми върна тъпкано тази волност!), та значи напълно възможно е тя да спечели това съдебно дяло щото тя има първокласен адвокат (нает с твоите, хъркащи ми данъкоплатецо, държавни пари!), а пък аз, бидейки безработен, съм принуден да си водя делото напълно сам, нямам финансовата възможност да си наемам адвокат.

Не крия, че разглеждам това съдебно дело и като мой шанс да повторя подвига на своя учител и вдъхновител Сократ, знаете, на своето съдебно дяло той също не желае да ползва услугите на адвокат, губи делото и получава... смъртна присъда. Аз пък своята смъртна присъда отдавна съм я получил, тия борби с толкова арогантните бюрократи от образованието, които водя от години, ми съкратиха живота, аз вече съм инвалидизиран, имам тежки проблеми със сърцето, а емоциите в съдебната зала, където директорката без капка свян довежда лъжесвидетели, ще ме доубият гарантирано!

Както и да е де, ще се боря докато имам сили, явно до последния си дъх ще се боря, очевидно такава ми е била съдбата. Та с тази бележчица се опитах , приятели, да ви покажа в какви отвратителни времена живеем, дадох ви пример какви гадости се вършат, не че не го знаете, но си позволих да ви освежа паметта, щото, знайно е, нашата българска памет е изключително къса, много лесно забравяме, затова трябва често да ни припомнят нещата.

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! Пробуждайте се по-скоро, че това ваше хъркане ще ви излезе на носа, мерзавците, виждаме, не спят!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Ursus Major каза...

Абе, тъпунгер, я я качи тая заповед да я видим дали наистина си уволнен с тези мотиви!
А? Какво ще кажеш? Толкова време я дъвчеш, всеки ден по 5 пъти "пълен некадърник", "не става за учител" - дай да я видим тая заповед, наистина ли го пише, или е плод на нечия болна (в случая тъпунгерска) фантазия?
А? Притесняваш ли се от нещо?
Абе забравих да те питам, ти нали отправи апел за създаване на Асоциация на тъпунгерите и дебилите, как вървят нещата там, има ли наплив или както обикновено, никой не ти се връзва на дебилищините? Там нямаш ли някоя номинация за тази идея, примерно "Тъпунгер на годината" или "Тъпанар на десетилетието"?

Анонимен каза...

Меркадер,

Грънчаров вече е качвал тази заповед в блога. Нямам представа на коя дата обаче и не знам как да я потърся.
Нищо такова не пише в заповедта - не се говори за никакви "некадърници" и "не ставане за учител", освен във фантазиите на Грънчаров.

Анонимен каза...

Тъптъпунгернатъпунгерите: рамонмеркандер-ментеанасосостосов,
чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ:
5. при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата;
Се тълкува за такива празноглави тъпоглавци, кат теб и анастасоостососова - точно в смисъла на ангелгрънчаровото тълкуване бе, шибаняк гаден, тъп, подъл и анонимен!
Щот, именно у и в пълнио некадърник липсват качествата нужни за работата, а не в и у някаквия ап-солютно непълен некадърник, какъвто ми се чини, че не си и ти!
Ама и, само...и, каточелиии...тъпунгер с тъпунгерите...
Съгласен?! :-)

2017.10.05г. Владимир Петков-Трашов

Ursus Major каза...

Трашков, как тъпунгерите тълкуват заповедта е едно, а какво е написано в нея е съвсем друго.
Виж там, записвай се в асоциацията на Грънчаров, очевидно имаш данни.

Анонимен каза...

Тази другарка Лимон Ментекадър много била отворена бе, да се не начудиш! Другарко Ментекадър, вие защо се изживявате като адвокатка на др. Анассстасссосссова? Какво заплащане получавате за така усърдната заслуга?

Ursus Major каза...

Аз само за морална утеха работя, таварищ тэпунгер, нам са чужди материалните блага.

Анонимен каза...

Разбрахме, значи си чисто и просто една мръсница, която поради вродена злоба и завистливост прави мръсотийките си. Но нямаш ли все пак някои морални скрупули? Чувството за срам нима ти е напълно непознато? В какво област не ти върви та си се толкова озлобила? Грозна ли си, какво?! Признай си, ще си облекчиш душата поне малко.

Анонимен каза...

Трашов отдавна е доказал, че е морско свинче.

Ангел Грънчаров каза...

Другари анонимни навлеци, най-отговорно ви предупреждавам, че ако не престанете да употребявате хашлашки и просташки език ще почна да трия глупостите ви! Единствено г-жа Лимон Ментекадър се ползва със специални права понеже е умствено непълноценна и също така е много страдаща душа, по причина на което от състрадание й позволявам да пише каквото се появи в болната й глава.

Анонимен каза...

"Другари анонимни навлеци, най-отговорно ви предупреждавам, че ако не престанете да употребявате хашлашки и просташки език ще почна да трия глупостите ви!" - е, тогава ще си четете сам постовете и коментарите, които сам си пишете. А "умствено непълноценна" - тази квалификация, която е от времената, които осъждате, е един език на омразата и неприемането на различните, който вече е подсъден, а и Вие сте се жалвал в съответната комисия от подобно отношение.
Р. М. К.