Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 октомври 2017 г.

За книгоиздаването в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ - или ПРОСТАКОЛАНДИЯ, ЧЕНГЕСТАН, БАНДИТОСТАН и так далее, както Ви харесва!


Един човек, написал книга, ме попита искам ли да му я издам; ето кореспонденцията ни по-нататък, имам в нея моменти, които преценявам, че са "обществено-полезни" и затова й давам публичност:

Автор: ... Ще отпечатате ли книга за ст. Николов? ... Става дума за моя книга за ст. Николов - единствената жертва на БНА в ЧССР 1968 г.!

Моя милост: Аз не съм издателство. Аз съм частно лице. Издавал съм си само мои авторски книги. Познавам издателства с печатници, които обаче могат да Ви издадат всякаква книга, стига да си платите за това. При това ще Ви вземат твърде икономично (ниска цена) за услугата.

Автор: Е, за такъв вече коректен отговор няма как да не благодаря! Не търся такива, на които да плащам. Тази книга аз само я подарявам, но е в малък тираж. А пари от ЕС взе С. К. (аз скрих името, бел. моя, А.Г.) за филм, който също ще бъде поръчков и ме пише за консултант.

Моя милост: Здравейте! Знам издател, който може да издава книги на съвсем прилична и нормална цена и то в малки ("бутикови") тиражи, примерно 10-20 бройки само (един ден, като умрем, екземплярите от тия издания ще са безценни, на шега казано!) :-) Но без пари никой не работи, сам знаете това (освен ако не сте с връзки, ако не сте авторитетно ченге от ДС, ако не сте уважавана управляваща мутра, елитен комунист и прочие боклук!).


Плащате си за книгите, пък после ако искате ги подарявайте, ако искате, можете и... да ги изгорите публично (вместо сам себе си да изгаряте публично, щото и това е вариант!). Както аз възнамерявам да направя един ден (не със себе си обаче, не съм психясал дотам!) с купищата книги, които съм написали и издал: ще ги изгоря - щото се оказаха, че са напълно непотребни!

А са непотребни книгите (и списанията, които издавам) щото стоят непипнати от ръка на читател, а те са непипнати от ръка на читател понеже на книгите и на списанията ми е наложена пазарна цензура, т.е. самите книжари са преценили, че книгите и списанията ми са "непродаваеми" и по тази причина те са достъпни само за... мишките в книжната борса!

Такива неща стават в тъй приказната страна МУТРОЛАНДИЯ - или ПРОСТАКОЛАНДИЯ (ЧЕНГЕСТАН, БАНДИТОСТАН и так далее, както Ви харесва)!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

България всъщност е доста добре уредена държава. Ако не броим наличието на някои определени етноси, разбира се.

Ursus Major каза...

Не ти се търсят книгите, щото си тъпунгер, затова