Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Предлагам облог по интересен казус от съдебното ми всекидневие


На проведеното на 16 октомври заседание по заведеното от мен съдебно дяло (за отмяна на скандалната заповед за моето уволнение от длъжността учител по философия и гражданско образование в пловдивската ПГЕЕ) по мое искане уважаемият Съд задължи ответницата по това дяло, именно директорката на въпросната ПГЕЕ, да внесе в Съда моето трудово досие, в което се съдържа цялата истина за случилото се (стига от представеното в Съда да не липсват важни документи, стига директорката да не е "цензурирала" ("сресала", "фризирала", "прочистила" и пр.) съдържащото се в досието ми. Е, оказа се, че директорката все пак е изпълнила нареждането на Съда, но, както се е мотивирала, "по съображения за икономия" е представила само един комплект от този сборник от документи.

Т.е. за мен, ищецът, не е благоволила да предостави длъжния комплект; интересно е да се разбере, да вметна това, откога директорката на ПГЕЕ, известна с щедрото разточителство на парите на данъкоплатеца (тя с парите на данъкоплатеца плати сума ти хилядарки - !!!! - за изплащане на обезщетения на върнатите от съда уволнени учители), е станала толкова похвално икономична спрямо парите на тъй благодушния наш данъкоплатец (е, сега тя пак с парите на данъкоплатеца плаща хонорара на елитния адвокат, който е наела с твоите парички, драги ми тъй щедри данъкоплатецо! Но иначе е похвално това, че въпросната иначе разточителна спрямо парите на данъкоплатеца директорка е започнала да икономисва няколкото левчета, които са били нужни да да разпечата и едно копие за другата страна.

Както и да е, ето, по тази причина аз сега имам единствена възможност да се запозная с тази нова "планина от документи" (моето трудово досие е изключително богато и дебело, в него изобилства от купища компромати, зер, неслучайно фабриката за компромати работеще с пълна пара години наред!), та значи моят единствен шанс да видя и да прочета тия любопитни документи е да ида да ги чета в т.н. "адвокатска стая" в Съда, да, съдийката ми даде първо седмица за да изчета тия документи, след това по мое искане удължи срока на две седмици; е, вчера за първи път можах да се докосна до това неоценимо и безценно (и по тази причина досега крито от мен, жертвата!) компроматно богатство! Та сега искам да разкажа за първите си впечатления от досега с тъй богатото ми трудово досие.

Аз вече разлистих тия дебели папки (наложи ми се да го правя "на крак", в самата канцелария на съда) и установих точно това: трудовото ми досие е най-внимателно "сресано", "фризирано", "прочистено" от някаква грижовна ръка. Огромната част от истински важните неща липсват (става дума най-вече за моите доклади, жалби, предложения, инициативи и пр.), за сметка на това са оставени предимно ония, които по някакъв начин ме компроматират, представят ме в крайно неизгодна и невярна светлина. Тук, разбира се, са всички доноси срещу мен, някои от тях неподписани (!) от доносника, често липсва и име, т.е. доносите са анонимни, от някакви "колективни субекти", примерно от "възмутените родители на еди-кой си клас", а подпис отдолу няма! И прочие. Липсва, както очаквах, и една важна анкета, направена в мои класове, резултатите от която директорката кри стоически месеци наред преди да ме опраска, даже висшестоящите началства й бяха заповядали да ми я предостави, тя не изпълни заповедта, кри я до последно, ето, сега възнамерява да я скрие даже и от Съда! Какви ли са резултатите от тази толкова мистична анкета, направена в края на учебната 2015-2016 г.? Ясно какви са, неудобни са на директорката. По причина на което тя ще обяви пред съда - искате ли да се басираме за това? - че резултатите от тази анкета заедно с анкетните карти са... "изгубени"?! Готов съм да се обзаложа, че така ще каже. Иска ли някой да се обзаложи с мен по тази пункт? Макар че няма надежда да спечели, аз съм вещ в психологията и добре знам какво ще стане.

Днес пак ще ида да чета от досието си. Нямам възможност да публикувам нещо интересно тук, сега сещате ли се защо директорката разигра номера, че нямала била "финансов ресурс" за да отпечата екземпляр от досието и на толкова омразния ищец?! Ами причината е ясна: щото този проклет човек ще публикува някои неудобни документи, ето затова биде разигран този тъй умен номер...

С Богом - и хубав ден! Бъдете здрави! Тръгвам за студиото на Пловдивската телевизия, след около час и половина започва предаването ми...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Мария Василева каза...

С анкетата е свършено, но твоите доклади, жалби, предложения и инициативи дано всички са публикувани в блога и да могат да се възстановят за съда. Самият факт, че не ти дават екземпляр и че са подбрали само нужното им, трябва да говори на съдиите, че си имат работа с лъжци и клеветници.Анонимната информация не може да бъде валидна, най-вече за един човек на длъжност съдия. Ето, че са се подсигурили тези от директорската клика, ако си бяха написали имената, сега можеше да бъдат отговорни и съдени за вършене на тези услуги, което си е лъжесвидетелство. За всичките им лъжи не съм учудена, смущава ме това,че са успели да настроят учениците срещу толкова уважаващият ги и компетентен преподавател Грънчаров. Представяте ли си колко завист и злоба трябва да има, за да свършат тази колосална работа! Децата са като барометър, не се лъжат лесно, но явно в техникума учениците са вече на възраст, на която са в състояние да преценят как трябва да се държи и да мълчи един човек при тези обстоятелства, за да не пострада.
Толкова отдавна чаках да видя между коментарите името на учители от техникума, за които имах добро мнение. Пожелавам им да съберат още смелост и да отстояват позицията си открито, така ще оставят неопетнено името си, няма нищо по- важно от това. Колеги, тази борба е и за вашите собствени деца и внуци, къде сте?

Анонимен каза...

Василева не познаваш Гранчаров и затова така пишеш!!!!! Ако ти се беше наложило да работиш с него щеше да разбереш с кого си имаш работата!!!!!! Той е надут балон мисли се за нещо а е нищо!!!!! Не знае дори уроците си защото го мързи да ги научи!!!!!!!! И за това се представя за "творец"!!!!!! Не става за учител!!!!!!! Не умее да общува с тия който са различни с него!!!!!! Той е срам за човешкия род!!!!!!!! По гнусен човек не съм срещала в живота си!!!!!! Мразя го с цялото си сърдце!!!!!!!

Анонимен каза...


До другарката "Удивителна":

Ще се пръснете от злоба. Във Вашите коментари се показвате като примитивен човек, пръскате отрова и злъч около себе си и наистита сте позор за учителското съсловие.

Анонимен каза...

AIG, време е бълхарите да разберат че не са народ, време е... Играчка на Великите сили, подритвана играчка, решила че ще играе своя роля... Да, ама не, испанско-френско-италианските нрави, чух една врачка, много се повлиявали от бълхарското мнение... Наскоро чух, че Хитлер и Сталин молели за аудиенция при цар Борис Кукурайков, качил се на Мусала (турско име) за да го питат кво да правят... А лично аз се питам кога комплексите на бълхарите ще стихнат и те кротко-кротко ще приемат ролята си на мижитурка... Сега сея злоба и злъч като възлюбения ви учител Грънч, само че с него можете да се ебавате колкото си искате, а с мен първо трябва да научите ингилизки, малки бълхо-бълхарчета с неизчерпаема жажда да се гъзарят, все едно че са единствения (луд) народ на планетата... Винаги ме е изумявало как се трепат като животни в Народния съд и Белене, все едно че други хора около тях просто не съществуват... Изумително е нахалството им, а?... Кривоокия Стеф Дан, простак-атеист ви е водача, давайте напред, ада чака още тъпунгери, че Хитлер и Сталин са му малко, богомили смахнати...

Ангел Грънчаров каза...

"Австралиецо", аз не съм "възлюблен учител", напротив, както се вижда от приложения по-горе документ, мен ме мразят - ти изобщо погледна ли този документ, та си плямпаш каквото ти дойде на акъла?! А тия, дето са били избивани в Белене и от "Народния съд" нима и тях виниш за избиването им?! На коя планета изобщо живееш?! Как е възможно да си толкова объркан?! Русофило-комунисто-филството до добро не води, то именно е лудостта, за която говориш - и тая лудост тресе огромната част от народа ни!